Γενικά

Επίσημο: Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback (video)

 

Οι κορυφαίες εκδόσεις των premium compact SUV της Audi με τον πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 TFSI.

Η Audi παρουσίασε τα νέα RS Q3 και RS Q3 Sportback – τις κορυφαίες εκδόσεις των premium compact SUV με έμφαση στις επιδόσεις.

Κάτω από το καπό των δύο μοντέλων βρίσκεται μια βελτιωμένη έκδοση του πολυβραβευμένου πεντακύλινδρου κινητήρα 2.5 TFSI που για την περίσταση αποδίδει 400 PS και 480 Nm ροπής. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το μοτέρ έχει 17% περισσότερη ισχύ, τη μέγιστη ροπή σε μεγαλύτερο εύρος (1.950-5.850 rpm) και χαμηλότερο βάρος κατά 26 kg χάρη στο αλουμινένιο μπλοκ.

Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου S tronic 7 σχέσεων και του συστήματος μόνιμης τετρακίνησης quattro που χρησιμοποιεί πολύδισκο συμπλέκτη.

Σύμφωνα με την Audi, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,5″ ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. (προαιρετικά, υπάρχει η δυνατότητα ο κόφτης να ανέβει στα 280 km/h). Η μέση κατανάλωση είναι 8,9 – 8,8 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων CO2 φτάνουν τα 204 – 202 g/km

Εξωτερικά, η κορυφαία έκδοση του Q3 ξεχωρίζει από το νέο bodykit με επιθετική εμφάνιση που αρμόζει σε ένα όχημα που φέρει εμβλήματα RS. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα να πλαισιώνονται από πτερύγια σε απόχρωση glossy black ή αλουμινίου, τη γρίλια να έχει διαφορετικό μοτίβο και τις επιπλέον εσοχές στη γραμμή του καπό. Τα φώτα LED είναι στάνταρ ενώ τα Matrix LED με δυναμικά φλας και σκουρόχρωμα κρύσταλλα ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Στο προφίλ βρίσκουμε μεγαλύτερα μαρσπιέ, φουσκωμένα εμπρός και πίσω φτερά (φαρδύτερα κατά 10 mm) και οι εντυπωσιακές ζάντες 20″ (προαιρετικά 21″) που είναι διαθέσιμες σε διάφορα σχέδια. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει 8 εξωτερικές αποχρώσεις συμπεριλαμβανομένων των Kyalami green και Nardo gray που είναι αποκλειστικά διαθέσιμες στα μοντέλα RS.

Πίσω, ξεχωρίζει η μεγαλύτερη αεροτομή στην κορυφή της πίσω πόρτας, ο σπορ προφυλακτήρας, ο μεγάλος διαχύτης και οι δύο οβάλ απολήξεις της εξάτμισης (προαιρετικά εξάτμιση RS sport με μαύρες απολήξεις και πιο έντονο ήχο).

Η στάνταρ ανάρτηση RS sport suspension (γόνατα MacPherson εμπρός και τετραπλών συνδέσμων πίσω) είναι χαμηλωμένη κατά 10 mm σε σχέση με τις απλές εκδόσεις και έχει σπορ στήσιμο για πιο δυναμική συμπεριφορά σε συνδυασμό με τη νέα ρύθμιση του τιμονιού και τα αυξημένα μετατρόχια. Προαιρετικά διατίθεται και η ενεργή η ανάρτηση RS sport suspension plus με το σύστημα Dynamic Chassis Control

Το σύστημα πέδησης αποτελείται από μεγαλύτερους αεριζόμενους και διάτρητους δίσκους 375 mm εμπρός και αεριζόμενους δίσκους 310 mm πίσω, με εξαπίστονες δαγκάνες. Προαιρετικά διατίθενται και κεραμικοί δίσκοι διαμέτρου 380 mm εμπρός με νέες monoblock δαγκάνες αλουμινίου.

Μέσα από το σύστημα Audi drive select, ο οδηγός έχει πρόσβαση σε έξι λειτουργίες οδήγησης (comfort, auto, dynamic, efficiency και individual – ή τα νέα προγράμματα RS1 και RS2) που μεταμορφώνουν το χαρακτήρα του γερμανικού SUV.

Στο εσωτερικό, οι διαφορές με τις πιο ταπεινές εκδόσεις εντοπίζονται στα σπορ καθίσματα με επενδύσεις από δέρμα και alcantara (προαιρετικά διατίθενται καθίσματα με επενδύσεις nappa leather, κυψελωτά σχέδια στις πλάτες και ενσωματωμένα προσκέφαλα), τις ραφές σε μαύρο, κόκκινο ή μπλε χρώμα, το flat-bottom τιμόνι με το έμβλημα RS, τον επιλογέα, τη διαφορετική εμφάνιση του ψηφιακού πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit, τα φωτιζόμενα λογότυπα στα πατήματα των μαρσπιέ, τα σπορ πατάκια και τις λεπτομέρειες από αλουμίνιο σε ταμπλό, πόρτες και πεντάλ.

Όπως και στις απλές εκδόσεις, η καμπίνα είναι πενταθέσια με συρόμενα πίσω καθίσματα (150 mm στο RS Q3 και 130 mm στο RS Q3 Sportback) και χώρο αποσκευών 530 λίτρων.

Η εμπορική πρεμιέρα των RS Q3 και RS Q3 Sportback θα ξεκινήσει στην Ευρώπη από τα τέλη του 2019, με τα βιβλία παραγγελιών να ανοίγουν από τον Οκτώβριο. Στη Γερμανία, οι τιμές τους θα ξεκινούν από τα 63.500 ευρώ για το RS Q3 και από 65.000 ευρώ για το RS 13 Sportback.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button