Ποδόσφαιρο

Αλέξανδρος Θάνος: “Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα μας ανταμείψει-Το γήπεδο μας έχει τις μεγαλύτερες πληρότητες”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Από την λάθος πλευρά» φιλοξενήθηκε ο τομεάρχης τουρισμού της κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Νίκο Κοτσιάνη: 

Πως σου φάνηκε το ντέρμπι;

Άφησε μια πικρή επίγευση. Η ομάδα δείχνει να “ξεμπουκώνει”, μας δίνει μια αισιοδοξία. Φτάσαμε πολύ κοντά, αλλά νομίζω ότι η συνέχεια του πρωταθλήματος θα μας ανταμείψει. 

Πως είναι η συνύπαρξη σου με Ντίνο Κούη και Άγγελο Χαριστέα στο περιφερειακό συμβούλιο; 

Πολύ ευχάριστη. Περνά το περιφερειακό συμβούλιο πιο ευχάριστα. ο Άγγελος είναι μια νέα προσθήκη, συνέπεσε με τα νέα του καθήκοντα. Με τον Ντίνο Κούη συνεργαζόμαστε περισσότερο καιρό. Ο Άγγελος έχει πολλή όρεξη για δουλειά, μια τεχνοκρατική αντίληψη των πραγμάτων, δεν δείχνει άπειρος. Έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Γνωρίζει ακριβώς την ψυχολογία των παικτών και θα συμβάλλει καθοριστικά, ξέρει να συμπεριφέρεται και να νιώθει στο πετσί του ρόλου. Και ο ρόλος του ήδη νομίζω ακόμη και στην ψυχολογία έχει συμβάλει, αισθάνομαι μια σιγουριά που δεν την είχα πριν τον γνωρίσω. Ο Θοδωρής Καρυπίδης δείχνει να τον εμπιστεύεται.

Δεν έχεις κρύψει την οπαδική σου ταυτότητα ποτέ, αλλά ποτέ δεν προσπάθησες να εκλεγείς με “άρμα” τον κόσμο του Άρη. 

Πάντα γινόταν αυτό από πολλούς! Αν είσαι όμως ουσιαστικός, μπορείς να βοηθήσεις χωρίς να το “φωνάζεις”. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ρόλο π.χ είναι ένας μοχλός πίεσης για ευρωπαϊκά κονδύλια. Το οπαδικό κίνημα είναι πολύ ισχυρό βέβαια και υπάρχουν άνθρωποι που υφαρπάζουν μια πρόσκαιρη ψήφο αλλά στην πορεία οδηγούμαστε στο αδιέξοδο. Πρέπει να στηρίξουμε τον Ερασιτέχνη Άρη που είναι η “μήτρα” αλλά σε επίπεδο υποδομών. Και η περιφέρεια θα είναι ουσιαστική, οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην χώρα μας δεν έχουν αδειοδοτήσεις. Αν δεν μπορούμε να έχουμε μακροχρόνιο σχεδιασμό και φυσικά σχετικά με την ομάδα μας, τότε δεν θα μπορούμε να μιλάμε για έναν μακροχρόνιο σοβαρό επενδυτή. 

Τα όσα έγιναν στο ντέρμπι την Κυριακή, ήταν πολύ τραβηγμένα. Υπάρχει μια ατιμωρησία που μας ενοχλεί πολύ. Να υπάρχει ισονομία.

Ένας υγιής ανταγωνισμός, αυτό πρέπει να υπάρχει! Ας δούμε στα 50 χρόνια ποιοι επένδυσαν σε μεγάλες ομάδες της χώρας μας, δεν λέμε κάτι τρομερό. την κοινή αντίληψη εκφράζουμε. Εγώ εκπροσωπώ ένα κράτος με υγιή ανταγωνισμό. Ο Άρης δεν το είχε ποτέ, κάθε προσπάθειες κοβόντουσαν. 

Ακόμη και σε περιπτώσεις όπως αυτές με το VAR.

Τίθεται ακόμη και το VAR εν αμφιβόλω. Η αλήθεια είναι ότι παλεύουμε και εμείς που βλέπουμε με αισιοδοξία, είναι ένας διαρκής αγώνας κάθε Κυριακή και να μην κάνουμε ένα βήμα πίσω. Θα μας πουν στο τέλος ότι δεν βλέπουμε καλά. Θα πρέπει να μείνουμε στο καθαρά αθλητικό κομμάτι, να προχωράμε μπροστά και η πολιτεία να αντιληφθεί ότι το να στηρίξεις το υγιές κομμάτι του αθλητισμού είναι προς όφελος της επόμενης γενιάς. Αν γεννά το μίσος ο αθλητισμός, τότε να τον καταργήσουμε και να αφήσουμε μόνο το ερασιτεχνικό. Δεν είναι εύκολος ο αγώνας, ο Άρης είχε πάντα μια αιρετική πορεία, μια επαναστατική διάθεση και την έχει πληρώσει. Το ότι επανερχόμαστε και το γήπεδο μας έχει τις μεγαλύτερες πληρότητες, βλέπουμε ότι κάθε Κυριακή θέλουμε να πάμε στο γήπεδο ο,τι και να γίνει με το αποτέλεσμα. 

Ποια είναι τα σχέδια της περιφέρειας για τις ομάδες;

Η πολιτική διαδικασία δεν απευθύνεται μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες.Ο ένας πυλώνας πρέπει να είναι από το Υπουργείο Αθλητισμού και το δεύτερο είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Επειδή ο καθένας δεν ξέρει που φτάνουν τα “όρια” για τις αρμοδιότητες μας , στο επίπεδο των υποδομών, η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες εφόσον έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και μελέτες. έτσι ώστε να αναμοχλεύσουμε κάποιες επιχορηγήσεις από το ΈΣΠΑ. Μπορούμε να βοηθήσουμε αυτές τις προσπάθειες. Ο Καρυπίδης έχει έρθει σε επαφή και με τον Περφερειάρχη. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει το πάνω χέρι.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button