Μπάσκετ

“Εξαιρετικός χαρακτήρας, καλός αμυντικός και παίκτης που τα δίνει όλα για την ομάδα ο Κάιζερ”

Ο προπονητής της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, Νίκος Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Ιάσονα Μίσχο:

Για τον Κάιζερ:

Ο Μάικλ είναι ένα πολύ αθλητικό παιδί με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την άμυνα είναι καλός στον αέρα. Στην Κύπρο έπαιξε στο δεύτερο μισό της σεζόν και βγήκε πρώτος στα μπλοκ. Είναι ένας παίκτης με καλούς δημιουργούς δίπλα του μπορεί να βάλει εύκολα καλάθι, μπορεί να τρέξει με αιφνιδιασμό. Είναι πολύ καλό παιδί, καλός χαρακτήρας, παίκτης ομάδας που τα δίνει όλα για την ομάδα του και είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ.

Το κυριότερο του χαρακτηριστικό είναι ότι στην άμυνα είναι πολύ καλός. Δεν είναι πολύ δυνατός αλλά μπορεί να καλύψει όλους τους χώρους ειδικά ψηλά στον αέρα, θα καλύψει τους συμπαίκτες του και αυτό είναι το θετικό που έχει. Για εμένα η θέση του είναι στο 5 είναι ένας αθλητικός παίκτης αλλά στην Ευρώπη είναι δύσκολο να παίξει στο 4 γιατί δεν έχει το μακρινό σουτ για το τρίποντο και σαν 5 θέλει να βάλει κάποιο μυικό όγκο για να μπορεί να αντεπεξέλθει. Είναι μεταξύ 5 και 4 αλλά στο 5 μπορεί να παίξει καταπληκτικά. Το μόνο του θέμα του πρόβλημα στην άμυνα στο 5 είναι τα βαριά κορμιά και τους πολύ ψηλούς παίκτες θα δυσκολευτεί να τους παίξει 1×1, θα θέλει κάποια βοήθεια.

Σαν χαρακτήρας είναι πολύ καλό παιδί, ευχάριστος τύπος δεν είναι από τους Αμερικάνους που δημιουργεί προβλήματα εντός και εκτός γηπέδου. Μιλάει με τους συμπαίκτες του και τους προπονητές του, ακούει και θέλει πάντα να βελτιώνεται και να γίνει καλύτερος. Είναι από τα παιδιά που τους είναι εύκολο να ενταχθούν σε μία καινούρια ομάδα.

Όταν τον έφερα εγώ ήταν η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη, δεν δημιούργησε καμία κατάσταση, προσαρμόστηκε και στο δεύτερο μισό πήγε στην Κύμη που και εκεί άκουσα εξαιρετικά σχόλια. Τα παιδιά τον αγάπησαν όπως και οι προπονητές.

Για το πως ανακάλυψε τον Κάιζερ:

Τον πρότεινε ο ατζέντης, ο Αλέξανδρος ο Κατσαρός. Τότε ο χρόνος συμμετοχής του δεν ήταν πολύ καλός, είχε 7 πόντους μέσο όρο απλώς τον είχα δει στα παιχνίδια και στο κολέγιο και ήταν ένα παιδί πολύ αθλητικό και ταίριαζε με το στυλ της ομάδας και του παιχνιδιού που ήθελα να παίξω. Κατάλαβα ότι τα στατιστικά του ήταν χαμηλά λόγω του χαμηλού χρόνου συμμετοχής. Όταν τον φέραμε στην ομάδα μας ήταν πρώτος ριμπάουντερ και μπλοκέρ. Είχε 13 πόντους μέσο όρο.

Για το ποιο είναι το επίπεδο της Κύπρου στο μπάσκετ:

Υπάρχουν δύο ομάδες η ΑΕΚ Λάρνακας και ο Κεραυνός που είναι ένα κλικ πιο πάνω από τις άλλες ομάδες που μπορούσαν να αγωνιστούν και στο ελληνικό πρωτάθλημα δηλαδή να είναι μικρομεσαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι υπόλοιπες είναι ένα επίπεδο κάτω αλλά υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα και χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε να βελτιώνεται το πρωτάθλημα και να ανεβαίνουν οι περισσότερες ομάδες από την Α2.

Για το αν θα τον έβρισκε σύμφωνο ο πρωταθλητής της Κύπρου να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα:

Σίγουρα σαν προπονητής είναι ευχής έργον να αγωνίζεται ο πρωταθλητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σκεφτείτε να έρχονται στο νησί ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης. Θα είναι μεγάλη ατραξιόν για τον Κύπριο φίλαθλο να βλέπει από κοντά τόσο μεγάλα ονόματα απλώς το θέμα απ’όσο ξέρω είναι και πολιτικό και γι’αυτό δεν προχώρησε.

Για τον Νίκο Γκάλη:

Νομίζω ότι δεν είναι μεγάλο όνομα μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Εγώ μεγάλωσα με τον Νίκο Γκάλη είχα αφίσες στο δωμάτιο μου και με παίκτες του Άρη. Τι να πω γι’αυτόν τον τεράστιο θρύλο του μπάσκετ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ασχολούμαι με το μπάσκετ επαγγελματικά λόγω του Νίκου Γκάλη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button