Μπάσκετ

Είχε την ευκαιρία για το πρώτο Ευρωπαϊκό διπλό αλλά την πέταξε στα σκουπίδια

Ο Άρης ταξίδεψε στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσει την Οστάνδη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Basketball Champions League.

Ο Άρης δεν κατάφερε να πάρει την νίκη, έβγαλε καλύτερο πρόσωπο από το ματς με τον Προμηθέα αλλά ακόμα είναι φανερό ότι η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα. Οι «κιτρινόμαυροι» γνώρισαν την 3η ήττα με σκορ 69-67.

Στο πρώτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και πήραν το προβάδισμα. Οι «κιτρινόμαυροι» όμως ακολουθούσαν από κοντά στο σκορ και στο 5ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ αλλά και να χτίσουν μια διαφορά 6 πόντων που όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν ή να μεγαλώσουν. Οι παίκτες της Οστάνδης κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά και με τρίποντο του Λασίσι μερικά δευτερόλεπτα πριν την λήξη της περιόδου, μείωσαν στον 1 πόντο.

Τέλος πρώτου δεκαλέπτου: 19-20

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη ξεκίνησαν καλά και με μια ωραία ατομική ενέργεια του Τσαϊρέλη ανέβασαν την διαφορά και πάλι στους 3 πόντους. Οι γηπεδούχοι από εκεί και μετά, «έσφιξαν» περισσότερο την άμυνα, άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό επιθετικά και κατάφεραν όχι μόνο να περάσουν μπροστά στο σκορ και πάλι αλλά και να χτίσουν μια διαφορά 9 πόντων, 2 λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου. Οι παίκτες του Άρη προσπάθησαν αλλά δίχως να μπορούν να βρουν ρυθμό επιθετικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν την διαφορά στους 7 πόντους με μια ωραία ατομική ενέργεια του Τσαϊρέλη και πάλι και έπειτα με τον ίδιο παίκτη να ευστοχεί σε δύο βολές.

Τέλος ημιχρόνου: 38-31

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Άρης μπήκε δυνατά στο παρκέ, έβγαλε πάθος, δύναμη και αυτοπεποίθηση και με μπροστάρη τον Τσαϊρέλη ο οποίος με λίγα λόγια τα έβαζε από παντού, φτάνοντας τους 18 πόντους, κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Βέβαια σημαντικό παράγοντα αποτέλεσε και ο Γιάννης Αθηναίου ο οποίος μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο είχε πετύχει 8 πόντους είχε μοιράσει 5 ασσίστ και είχε «κατεβάσει» 5 ριμπάουντ.

Τέλος τρίτου δεκαλέπτου: 53-53

Στην τελευταία περίοδο και έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν αναμενόμενο ότι το τέταρτο δεκάλεπτο θα εξελίσσονταν σε δεκάλεπτο «θρίλερ». Μια «ρώσικη ρουλέτα» που αυτός που θα ήταν πιο ψύχραιμος και συγκεντρωμένος θα έπαιρνε την νίκη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα κάνοντας στα πρώτα λεπτά ένα σερί 5-0, ο Άρης δεν τα παράτησε κυνήγησε κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και στο τελευταίο λεπτό μείωσε στον 1 πόντο με τον Μποχωρίδη αν πετυχαίνει ένα τρίποντο από τα 8 μέτρα. Οι γηπεδούχοι στην επόμενη φάση κάνανε λάθος και ο Άρης είχε ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, οι «κιτρινόμαυροι» όμως δεν έδειξαν συγκέντρωση και υπέκυψαν σε ένα λάθος το οποίο στην συνέχεια εξελίχθηκε σε φάουλ του Μπέλ και δύο εύστοχες βολές του Φίλερ, διαμορφώνοντας το σκορ σε 68-65 18 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Στην συνέχεια ο Άρης χρειαζόταν ένα τρίποντο για να φέρει το ματς στα ίσια, αυτό δεν ήρθε ποτέ όμως, αφού σε δύο ευκαιρίες οι «κιτρινόμαυροι» αστόχησαν.

Ο Άρης οδηγήθηκε στην 3η του ήττα στο Basketball Champions League και έτσι πλέον φαντάζει πολύ δύσκολη η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τέλος παιχνιδιού: 69-67

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button