Ποδόσφαιρο

“Είμαστε στεναχωρημένοι αλλά βέβαιοι ότι θα διορθώσουμε τα λάθη μας και θα φέρουμε χαρά στον κόσμο”

Για τον καταρτισμό της ενδεκάδας, την ήττα αλλά και την συνέχεια μίλησε ο Πάκο Ερέρα 

Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε αρχικά: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες. Είχαμε 50% για να κερδίσουμε ή να χάσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πολύ καλές στιγμές, το ίδιο και ο αντίπαλος. Στο δεύτερο συνέβη το ίδιο. Ίσως να είχαμε λίγες παραπάνω ευκαιρίες. Καθοριστικό ήταν το χαμένο πέναλτι, γιατί δεν σκοράραμε και έτσι ήρθε η ήττα.

Είδα κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν, όπως πάσες απλές που πάντα τις κάναμε καλά δεν το κάναμε σήμερα. Καταλαβαίνω ότι ειναι ένα παιχνίδι με περισσότερο στρες, αλλά αυτό μας οδήγησε στο να κάνουμε κάποια λάθη”.

Για το αν άλλαξε την μορφή του αγώνα η αποχώρηση του Βέλεθ και αν έχει νεότερα για τον τραυματισμό του είπε: “Είχε μια θλάση 2-3 βδομάδες πριν, είναι στο ίδιο σημείο. Η εμπειρία μου, μου λέει ότι ο ίδιος τραυματισμός σημαίνει ότι μπορεί να λείψει εώς και ένα μήνα. Στηριζόμαστε σε αυτόν, είναι μια απουσία που μας στοίχισε στον τρόπο που παίζουμε”.

Ρωτήθηκε πως νιώθει μετά τον αγώνα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το χειροκρότημα του κόσμου και απάντησε: “Ήθελα πάρα πολύ να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Ακόμα κι αν πιστεύω ότι παίξαμε καλά, πάντα όταν χάνεις αισθάνεσαι στενοχωρημένος. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες. Ήταν καθοριστική η αποχώρηση του Βέλεθ και μας στοίχισαν κάποιες πάσες εύκολες”.

Για την αλλαγή του Γιουνές είπε πως “δεν έχει σχέση με τη ψυχολογία του μετά το χαμένο πέναλτι. Είχαμε 2-3 παίκτες που δεν ήταν σε καλή κατάσταση εκείνη τη στιγμή. Ο Μπρούνο (Γκάμα), ο Ματέο (Γκαρσία) ήταν κουρασμένος… Πολλές φορές το άγχος σε κουράζει περισσότερο, το ίδιο συνέβη και με τον Γιουνές. Ο καθένας μπορεί να χάσει ένα πέναλτι, τον στηρίζω απόλυτα. Αυτός έπρεπε να το εκτελέσει”.

Για το ότι η ομάδα του γύρισε πίσω μετά το 1-0 στο πρώτο μέρος είπε: “Έγινε ενστικτωδώς γιατί οι παίκτες προσπάθησαν να κρατήσουν το σκορ. Εμένα θα μου άρεσε να συνεχίζαμε επιθετικά. Το αλλάξαμε στο ημίχρονο”.

Για το πώς σκέφτηκε την αρχική ενδεκάδα είπε: “Δεν μπορούσα να δώσω 90 λεπτά τον Ματίγια, γιατί και αυτός είχε έναν τραυματισμό, όπως ο Βέλεθ. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση με βάσει αυτούς τους τραυματισμούς. Σκοπός μου ήταν να παίξω πολύ δυνατά με δύο μέσους και να δώσω 40 λεπτά στον Ματίγια”.

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό που έπονται, σχολίασε: “Ειναι μαραθώνιος το πρωτάθλημα. Συνήθως οι ομάδες μου τα πάνε καλύτερα στον δεύτερο γύρο. Είμαι βέβαιος ότι με αυτόν τον Άρη θα διορθώσουμε τα λάθη μας, θα φέρουμε νίκες και θα δώσουμε χαρά στον κόσμο”.

Καταλήγοντας υποστήριξε πως “είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις τη στιγμή που χάνεις το τάιμινγκ, γιατί προκύπτει η ανάγκη να προστατεύσουμε το αποτέλεσμα. Δεν μπορούσα να μιλήσω μαζί τους, αλλά είναι κάτι που θα δουλέψουμε. Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεται η ομάδα δυνατή και να αντιμετωπίζει τον αντίπαλο όπως πρέπει. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button