Ποδόσφαιρο

Άξιζε κάτι περισσότερο αλλά έχασε από δικά του λάθη

Δικό του ματς έχασε ο Άρης, που προηγήθηκε στο 3΄, με ένα ανύπαρκτο πέναλτι ισοφαρίστηκε και κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκε το γκολ της ήττας, ενώ είχε σπαταλήσει ο Γιουνές σπουδαία ευκαιρία από την “άσπρη βούλα” για να πάρει το προβάδισμα. Ο Ματέο Γκαρσία το γκολ των “κιτρινόμαυρων”.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ο Πάκο Ερέρα έκανε για μία ακόμα φορά την… έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα. Έβαλε τον Μπάσα στο ματς και μάλιστα του έδωσε το περιβριαχιόνιο του αρχηγού! Με 4-2-3-1 ο Άρης και τους Κουέστα, Τζανακάκη, Βέλεθ, Μάβραϊ, Βαλεριάνο, Σιώπη, Μπάσα, Γκάμα, Ματέο, Ντιγκινί και Γιουνές στην αρχική ενδεκάδα.

ΣΤΑ… ΣΧΟΙΝΙΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ!

Το ξεκίνημα του Άρη ήταν εκρηκτικό! Έβαλε στα… σχοινιά τον ανήμπορο να αντιδράσει ΠΑΟΚ και στο 3΄με φοβερό σουτ του Ματέο Γκαρσία από τα αριστερά, “εκτέλεσε” τον Πασχαλάκη για το 1-0 των “κιτρινόμαυρων”! Λίγο αργότερα στο 9΄ καλό απευθείας χτύπημα φάουλ του Γκάμα, η μπάλα λίγο άουτ!Στο 12΄ ο Ντιγκινί πήρε λάθος απόφαση, σούταρε, αντί να γυρίσει στον αμαρκάριστο Γιουνές, σημαντική χαμένη ευκαιρία για τον Άρη! Στο 23΄ο Άρης έχασε τον Βέλεθ, που αποχώρησε τραυματίας, με τον Σόουζα να παίρνει τη θέση του, στην πρώτη αλλαγή των “κιτρινόμαυρων”, αναγκαστική.

Διπλή φοβερή επέμβαση του Κουέστα! Στο τετ α τετ του Πρίγιοβιτς μετά το λάθος του Σιώπη, στο 26΄, απέκρουσε ο Ισπανός και στη συνέχεια με τα πόδια νέο σουτ του Πέλκα! Οι παίκτες του Πάκο Ερέρα “απάντησαν” στο επόμενο λεπτό (27΄) με σουτ του Γκάμα εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη!

ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ!

Στο 37΄ο Βιερίνια γυρνάει τη μπάλα στη μικρή περιοχή του Άρη, το χέρι του Τζανακάκη είναι κολλημένο στο σώμα του και όμως ο Ντοβέρι υποδεικνύει το πέναλτι! Αδιανόητη απόφαση του Ιταλού που δίνει την ευκαιρία στον Πρίγιοβιτς να ισοφαρίσει σε 1-1.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει στο 42΄με τον Ντιγκινί να σουτάρει και τον Πασχαλάκη δύσκολα να παραχωρεί το κόρνερ σε μία ακόμα επιθετική προσπάθεια των “κιτρινόμαυρων”.Στο 45΄ο Κουέστα δεν έδιωξε σωστά, ο Ζαμπά έγινε αποδέκτης της μπάλας, πλάσαρε και οι αμυντικοί του Άρη απομάκρυναν, καθώς η μπάλα πέρασε τον Ισπανό γκολκίπερ. Με το “δώρο” του Ιταλού διαιτητή ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια με το 1-1.

ΜΙΑ… ΑΝΑΣΑ ΑΠΌ ΤΟ ΓΚΟΛ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπως και στο πρώτο ο Άρης μπήκε δυνατά για το γκολ που θα του δώσει το προβάδισμα. Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη στο 48΄! Ο Γιουνές έστρωσε στον Ντιγκινί στην μεγάλη περιοχή, με τα πόδια ο Πασχαλάκης απομάκρυνε!

Στο 66΄ο Γκάμα ανατρέπεται πεντακάθαρα από τον Ουάρντα και ο Ντοβέρι σωστά δίνει το πέναλτι, παρότι δευτερόλεπτα πριν δεν έδωσε αυτό στον Γιουνές. Ο Τυνήσιος ανέλαβε το πέναλτι, κακή εκτέλεση, με τα πόδια ο Πασχαλάκης το απέκρουσε. Στο 70΄κακή απομάκρυνση του Μάβραϊ, έδωσε στον Ουάρντα, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Κουέστα. Στο 74΄ μία ακόμα ευκαιρία για τον Άρη, με το σουτ του Γκάμα, να περνά λίγα μέτρα άουτ! Μία κεφαλιά του Μάτος στο 75΄δεν απείλησε τον Άρη. Απευθείας χτύπημα φάουλ του Ματίγια, πάνω στο τοίχος στο 78΄.

ΑΠΟ ΤΟ… ΠΟΥΘΕΝΑ

Στο 83΄κόντρα στη ροή του αγώνα, σε μία κόντρα επίθεση ο ΠΑΟΚ, πέτυχε το 1-2, με τον Πρίγιοβιτς σε προβολή του στην καρδιά της άμυνας του Άρη, μετά από γύρισμα του Καντουρί. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης είχε το πάνω χέρι δημιούργησε ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το πέναλτι, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ της νίκης ή έστω της ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά.

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Π. Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ (23΄λ.τρ. Σόουζα), Μάβραϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Μπάσα (53΄Ματίγια), Γκάμα, Ματέο, Ντιγκινί, Γιουνές (72΄Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Πρίγιοβιτς (84΄Καραλής), Πέλκας (61΄Καντουρί), Κρέσπο, Βέρνμπλουμ, Βιερίνια, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Ζαμπά (46΄Ουάρντα)

Διαιτητής: Ν. Ντοβέρι

Βοηθοί: Τεγκόνι – Περέτι

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button