Ποδόσφαιρο

Δράμπης: “Ο Καρυπίδης μπήκε στα βαθιά! Τι πρέπει να κάνει για να πετύχει”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Δράμπης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την δεκαετία του 70′ με 80′ είπε:

Εσείς το βλέπετε ως μία ανάμνηση, εμείς το βλέπουμε σαν ένα κομμάτι από την ζωή μας και κάθε φορά που γυρίζουμε εκεί θυμόμαστε ότι το ζήσαμε από μέσα, δεν είσαι θεατής, ούτε ακροατής είσαι πρωταγωνιστής και δεν γίνεται να μη σε συγκινήσει.

Εγώ είχα την ευτυχία να είμαι στις 2 μεγάλες ομάδες, η μία όταν πήρε το κύπελλο το ’70 και το ’75 έγινε η μεγάλη ανανέωση που ήρθαν όλοι και έφυγαν 9 παίκτες μαζεμένοι και ήρθαν 9 καινούριοι. Εγώ είχα παίξει και στις 2 ομάδες, ήμουν ο πιο παλιός έζησα σπουδαίες και μεγάλες στιγμές. Το μπαράζ του Βόλου πάντα θα στοιχειώνει τον Άρη, δεν ξεχνιέται και μόλις ανοίγει αυτή η συζήτηση λέμε όλοι τι κρίμα που δεν μπορέσαμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι που ζήσανε την δεκαετία του 70 είναι τόσο γεμάτοι από Άρη που δεν περιγράφεται, όπου πηγαίναμε γινόταν πανικός, όλα τα παιδιά μία παρέα. Το Χαριλάου γέμιζε από τις 12 η ώρα και το παιχνίδι ήταν στις 4. Εκείνη την ώρα που βγαίναμε στο γήπεδο ήταν λες και είχαμε πάρει το κύπελλο. Όλο αυτό είναι μια ανατριχίλα.

Για τα καλλιτεχνικά χειρουργεία” που έγιναν είπε:

Αυτό που λένε ότι η Αθηναίοι μας αδικούν σε μόνιμη βάση, χρόνια γίνεται αυτό και γινόταν και με καλλιτεχνικό τρόπο ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν τον Άρη ως το τέλος αλλά έλεγαν για το κάνουμε αυτό θα πρέπει να κόψουμε την διαφορά της βαθμολογίας. Καλλιτεχνικά χειρουργεία έχουν ξαναγίνει και δεν τα θυμούνται οι φίλαθλοι. Μετά τον Άρη όταν πήγα στον Μακεδονικό και βγήκε στην Α εθνική μετά από 40 χρόνια επειδή μάλωσε ο πρόεδρος του Μακεδονικού με τον Κουλούρη για πολιτικούς λόγους άρχισαν να μας κυνηγάνε. Είχαμε 19 βαθμούς και ήμασταν πέμπτοι στην βαθμολογία του λέει πως να τους ρίξω αυτούς και ψηφίζουν τον Δεκέμβριο να πέσουν 4 ομάδες και όχι 2 για να μπορέσει να συμπεριλάβει και τον Μακεδονικό και τελικά πέσαμε την τελευταία Κυριακή στο τελευταίο παιχνίδι.

Για τις αδικίες που πέρασε ο Άρης είπε:

Κάποια στιγμή πήγαμε να παίξουμε στην Αθήνα με την ομάδα του Γουέμπλεϊ του Παναθηναϊκού και επειδή μας φοβόντουσαν γιατί το παιχνίδι τελείωσε με 3 αποβολές και σκορ 7-1.

Για τα τελευταία τέσσερα χρόνια του Άρη είπε:

Τώρα θα σου θυμίσω κάτι άλλο και είναι και μεγάλη πίκρα αλλά πριν 15 μέρες η Νάπολη κέρδισε την Γιουβέντους μέσα στην έδρα της και όλοι πίστευαν ότι θα πάρει το πρωτάθλημα, μετά από 1 εβδομάδα χάνει ή φέρνει ισοπαλία μέσα στην έδρα της και κερδίζει η Γιουβέντους σε άλλο παιχνίδι. Στον πρόεδρο της Νάπολη είπαν ότι δεν χειρίστηκε σωστά την ομάδα και μετά έδωσε μία συνέντευξη και είπε πως ότι και να κάνουμε στην Ιταλία όλοι οι άλλοι είμαστε καλές ομάδες. Η Γιουβέντους είναι εταιρεία. Πλέον δεν αρκεί να έχεις μία καλή ομάδα, πρέπει να έχεις μια καλή εταιρεία, το θέμα είναι εμπορικό, ξεφεύγει από το ποδόσφαιρο.

Εγώ έχω να προτείνω ότι ο Άρης πρέπει να γίνει οικονομικά πολύ δυνατός και να στηθεί μία εταιρεία που να βγάζει τα έσοδα της και να τα πολλαπλασιάζει και να μην έχει οικονομική ανάγκη και μετά να χτιστεί η ομάδα. Πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο εταιρικό και ισχυρό.

Για τον κ. Καρυπίδη είπε:

Εγώ νομίζω ότι ο Καρυπίδης έχει μπει μέσα στα βαθιά και φαίνεται ότι είναι μόνος του, εγώ του λέω μπράβο. Αυτό που κατόρθωσε να πάρει τον Άρη από τον πάτο και τον έφερε ξανά στο προσκήνιο είναι άξιος συγχαρητηρίων. Βέβαια έχει κάνει λάθη και ποιος δεν έχει κάνει; Τώρα μας ενδιαφέρει ο σκοπός ή η διαδρομή μέχρι τον σκοπό; Ο τελικός σκοπός! Πρέπει να στηθούμε μπροστά και να δουλεύουν όλα ρολόι.

Για το αν ήθελε ο κ. Καρυπίδης να ακούσει την άποψη του είπε:

Θα πήγαινα με μεγάλη χαρά και θα πάω να του πω ό,τι κατέχω εγώ εμπειρικά. Πρέπει να δουλεύουμε σαν εταιρεία, εταιρεία σημαίνει το οικονομικό, δεν πρέπει να βουλιάξουμε ξανά οικονομικά και απλωθούμε πέρα από το στρώμα μας. Αν έχουμε 1.000.000 στην άκρη τότε με 900.000 θα βγάλουμε το πρωτάθλημα, όχι με 2.000.000 τα οποία θα τα δανειστούμε. Το δεύτερο για να συμβεί αυτό χρειάζονται 3-4 δυνατοί χορηγοί, δεν μπορεί με ένα άτομο να γίνει αυτό, είναι πολύ ακριβό το χρήμα για την επαρχία μας. Δεν μπορεί να σηκώσει κάνεις το βάρος σήμερα ενός Μαρινάκη, ενός Μελισσανίδη. Από εκεί και πέρα πρέπει να αλλάξει όλη η νοοτροπία στο γήπεδο, πρέπει να επανέρθει ο γνήσιος, αγνός, καθαρός φίλαθλος. Θα πρέπει να εξασφαλιστούν parking, άνεση στην καρέκλα, ασφάλεια, να εκλείψει η βία, τα εκρηκτικά, οι φασαρίες. Θέλω την οικογένεια στο γήπεδο, αυτή στηρίζει την ομάδα. Το αγωνιστικό δεν μπορεί να είναι μπροστά, αυτή τη στιγμή βγήκες από μία μεγάλη περιπέτεια δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να πάρεις το πρωτάθλημα. Οι ομάδες θέλουν πολύ κόπο να χτιστούν και διαδρομή αλλά πολύ γρήγορα γκρεμίζονται. Επειδή εγώ είμαι και λίγο τοπικιστής, δεν μπορώ να βλέπω μία ομάδα που θα είναι όλοι ξένοι. Θέλω και λίγο ταυτότητα.

Για τον κ. Σπανό και τον κ. Μυροφορίδη είπε:

Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω κάτι. Θα ήθελα να συγχαρώ και τους δύο αυτούς ανθρώπους που φέραν σε πέρας αυτήν την αποστολή. Το αν κάνει ή δεν κάνει θα ήταν επιπόλαιο να εκφραστώ όταν δεν ξέρω πως συμπεριφέρεται στην προπόνηση, πως μιλάει στους ποδοσφαιριστές, πως οργανώνει την ομάδα. Καλύτερη άποψη έχουν αυτοί που είναι από μέσα.

Για τους βετεράνους είπε:

Οι βετεράνοι πάντα είναι κοντά στην ομάδα. Όποτε μας χρειάζονται είμαστε εκεί. Οι πόρτες της ΠΑΕ ανοίγουν από μέσα. Εμείς το κομμάτι μας και την πρακτική μας την κάναμε όταν ήμασταν νέοι τώρα μπορούμε να τους δώσουμε ιδέες, άποψη αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε μακριά. Πάντα κοντά στον Άρη. Τα πάντα είναι ο Άρης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button