Ποδόσφαιρο

Δράμπης: “Δεν θα ξεχαστεί ο Δασυγένης, θα είχε φέρει τίτλο αν δεν ήταν το κατεστημένο”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Δράμπης.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Κώστας Δράμπης θυμήθηκε τον πρόεδρο αλλά και τον άνθρωπο Δήμο Δασυγένη, ενώ τοποθετήθηκε για τον Άρη του σήμερα.

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ελένη Παπαδοπούλου:

Για την απώλεια του Δήμου Δασυγένη:

Τον είχα βραβεύσει όταν τιμήθηκε από τον σύλλογο βετεράνων ποδοσφαιριστών. Πριν από επτά με οκτώ χρόνια είχε συμβεί αυτό σε μια βραδιά που για εμάς ήταν τεραστίων διαστάσεων.

Πρόκειται για ένα σύμβολο, μια εμβληματική μορφή που είχαμε την ευκαιρία να τον έχουμε στις διοικήσεις και σαν πρόεδρο.

Είχε ένα ιδιαίτερο χιούμορ ενώ ήταν… χαρούμενος όταν μας έδινε χρήματα, ιδίως όταν έδινε πριμ για κάποια μεγάλη νίκη.

Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος που βοήθησε πολύ τον Άρη, με την σφραγίδα του να είναι το κέντρο στο Ρύσιο.

Είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο για μία ομάδα. Είναι από τους ανθρώπους που δεν θα ξεχαστούν ποτέ. ‘Εχω τις καλύτερες αναμνήσεις, η απώλεια είναι απώλεια αλλά αυτό το όνομα δεν θα σβηστεί. Θα παραμένει στο διάβα του χρόνου για να θυμίζει ποιοι άνθρωποι βοήθησαν στο μεγαλείο του Άρη.

Για τον χαρακτήρα του και την αγάπη του για τον Άρη:

Δεν άφηνε την ομάδα με τίποτα. Μας πείραζε, μας έλεγε συνέχεια ότι αν παίζουμε καλά και βάζουμε γκολ θα μας δίνει έξτρα πριμ.

Δεν χαθήκαμε και μετά, στις εκδηλώσεις και στο γήπεδο βρισκόμασταν. Ήταν πάντα ευγενής, ποτέ δεν εκνευριζόταν.

Για το ότι ήταν μεγάλος του στόχος να πάρει ένα κύπελλο:

Ο βασικός στόχος όλων ήταν αυτός. Όλοι μας θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό. Και η δεκαετία του 70′ έφτασε πάρα πολύ κοντά. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να επιπλευσουμε απέναντι στο παρασκήνιο. Όταν φτάναμε στο σημείο να μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας σταματούσαν.

Ίσως χρειαζόταν να είμαστε σε κάποιο Αθηναϊκό κέντρο. Μας φρενάραν να μην πάμε εκεί που θέλαμε.

Για το ότι πάλευε κόντρα στο κατεστημένο:

Λέγαμε πάντα ότι είναι καλύτερο να είσαι υπερήφανος παρά σε μία ουρά. Τότε δεν υπήρχαν και τα όργανα να κάνεις ένσταση, αυτό είναι και άμα σου αρέσει.

Για το ότι εκείνη η ομάδα δεν έχανε από τον ΠΑΟΚ:

Μόνο από τον ΠΑΟΚ; Όποια ομάδα του κέντρου έπαιρνε αποτέλεσμα εδώ έπαιρνε πρωτάθλημα. Υπήρχαν χρονιές ολόκληρες που δεν υπήρχε διπλό από το ΠΟΚ στο Χαριλάου.

Για το ότι ο Άρης παίρνει αποτελέσματα στα ντέρμπι:

Αυτό βεβαίως δείχνει κάτι. Θα προτιμουσα βέβαια να συνέβαινε στα πλέι οφ. Ο Άρης δεν είναι ακόμα αυτός που θα χτυπήσει το πρωτάθλημα.

Είναι φυσικά ομάδα πεντάδας και θα μπορούσε από τον πρώτο γύρο να έχει ξεφύγει. Πάντα με ικανοποιεί η πορεία του και κοιτάμε και το πέρυσι και το πρόπερσι.

Δεν γίνεται την μία χρονιά να βγούμε στο Europa, την δεύτερη να το πάρουμε και την τρίτη να πάρουμε το Champions League.

Το οικογενειακό κλίμα θα ανεβάσει την ομάδα. Βεβαίως θα πικραθούμε τώρα, είδαμε τι έγινε στην Λάρισα μετά την τεσσάρα στον ΠΑΟΚ.

Για τον Ένινγκ:

Έφερε 1-2 επίπεδα πάνω την ομάδα με λίγες αλλαγές. Λειτούργησε πολύ θετικά. Ο χώρος που χρησιμοποιείται ο Λάρσον έχει δυναμώσει πολύ την επίθεση. Το ότι γυρίζει την ομάδα του σέντερ μπακ βοηθάει και αυτό μια ισορροπημένη κατάσταση.

Κατά τα άλλα ένας προπονητής δεν κρίνεται αν δεν ξεκινήσει προετοιμασία. Τότε μπορείς να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα. Τι έκανε, πως έπαιξε και όταν μπήκε στον αγώνα με άγχος τι αποτελέσματα κατάφερε να φέρει.

Για τον Φετφατζίδη:

Είναι φορμαρισμένος. Αλλά η φόρμα έρχεται και φεύγει, και εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Τον Φετφατζίδη τον θεωρώ μεγάλο τεχνίτη, μπορεί να κάνει τα πάντα, ακόμη και σε κλειστό χώρο. Αλλά κάποιες φορές αδικεί τον εαυτό του.

Πιστεύω ότι αν ανεβάσει ακόμη περισσότερο την συνεργασία με τους συμπαίκτες του θα πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button