Ποδόσφαιρο

Διατροφολόγος ΠΑΕ Άρης: «Σε πολύ καλό επίπεδο η ομάδα, τα δεδομένα μεταφέρονται στη διοίκηση και αποφασίζει»

Ο διατροφολόγος της ΠΑΕ Άρης, Αναστάσιος Βαμβάκης, μίλησε στο YellowRadio 92,8 με αφορμή τις πρόσφατες σωματομετρικές μετρήσεις των παικτών της ομάδας και πως αυτές μεταφράζονται.

Όλα όσα είπε στον Πάρη Τρικαλιώτη και στην εκπομπή «Στο λεωφορείο μπαίνω»:

Για τις μετρήσεις:

«Γίνονται τακτικά αυτές οι εξετάσεις, κάθε μήνα, εκτός αν χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση ένας παίκτης. Η ανθρωπομετρία αφορά την παρακολούθηση στον πρωταθλητισμό σε υψηλό επίπεδο και τη σωματική σύσταση των αθλητών. Κοιτάμε αν πρέπει κάτι να τροποποιήσουμε, να αλλάξουμε για να βελτιωθεί ο αθλητής σε σχέση με τους στόχους που θέτουμε.

Παρακολουθούμε το λίπος του σώματος, τη μυικότητα, τις αυξομειώσεις βάρους. Στόχος είναι μέσω αυτών να υπάρχει η μέγιστη απόδοση του αθλητή. Άλλη προσέγγιση έχουμε για έναν αθλητή που είναι πιο μυώδης, άλλη προσέγγιση για έναν πιο λεπτό, έχει να κάνει με τον εξειδικευμένο σωματότυπο του κάθε παίκτη. Επίσης παίζει ρόλο αν κάποιος προέρχεται από τραυματισμό και πως πρέπει να επανέλθει.

Για τις πρόσφατες εξετάσεις και τον Λερίν Ντουάρτε:

«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, φαίνεται και αγωνιστικά αυτό. Όσοι παίκτες ξεφεύγουν από τους στόχους γίνεται μια επισήμανση και επανέρχονται γρήγορα. Για όλους ακολουθούνται τα ίδια πρωτόκολλα, τα δεδομένα μεταφέρονται στους ανθρώπους της διοίκησης και τον προπονητή και εκείνοι αποφασίζουν. Εμείς ως επιστήμονες απλά παραθέτουμε δεδομένα».

Για το πώς επηρεάζεται το σώμα από τα διαδοχικά παιχνίδια σε Κύπελλο και πρωτάθλημα:

«Είναι πολύ σημαντική η διατροφή σε ένα καταπονημένο σώμα. Πρέπει ο αθλητής να μπορέσει να στηρίξει την ενεργειακή αναπλήρωση των αποθηκών και την ταχύτερη αποκατάσταση. Μεγάλο ρόλο παίζει και η εκπαίδευση ενός αθλητή στο συγκεκριμένο κομμάτι και η καθοδήγηση για να είναι έτοιμος για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωση.

Ο αθλητής πρέπει να είναι συνεργάτης, πρέπει να αντιληφθεί τι πρέπει να κάνει για να βοηθήσει το δικό του το σώμα, για να έχει και ο ίδιος το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι όλοι επαγγελματίες. Μπορεί να υπάρχουν παρεκκλίσεις όμως στην ομάδα υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να ακολουθούνται, αλλιώς θα υπήρχε ένα άναρχο αποτέλεσμα».

Για το αγωνιστικό κομμάτι:

«Το ευχάριστο είναι ότι ο Άρης έχει ανακάμψει και φέτος η πορεία μας είναι πάρα πολύ καλή, όπως και πέρσι και αυτό αποτυπώνεται και μέσα στο γήπεδο. Αυτό το καταλαβαίνει ο κάθε μέσος φίλαθλος. Είμαστε μέσα στους στόχους μας και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ θετικό».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button