Μπάσκετ

Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παρκέ ο Άρης, σκληρή ήττα από τον Κόροιβο

Ο Άρης δεν παρουσιάστηκε στο γήπεδο της Αμαλιάδας πέρα από ένα πεντάλεπτο και γνώρισε πολύ βαριά ήττα από τον Κόροιβο με σκορ 71-55 στη πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League, δείχνοντας πως έχει πάρα – μα πάρα πολύ – δουλειά ακόμα για να γίνει “κανονική” ομάδα.

Ομάδα Άρης δεν εμφανίστηκε στο παρκέ μέχρι το 15’. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έβλεπε κάτι άλλο από την ομάδα που την περασμένη Τετάρτη έβγαζε φωτιές. Είδε παίκτες που περπατούσαν στο γήπεδο, που “τράκαραν” στην επίθεση, που δεν έκαναν καν φάουλ στην άμυνα και μοιραία όλα αυτά έκαναν τον Κόροιβο να θυμίζει κάτι από… Ουόριορς.

Οι γηπεδούχοι με απλά πράγματα βρέθηκαν με 20-7 μπροστά στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου την ώρα που οι κίτρινοι έβρισκαν στοιχειώδεις λύσεις και σκορ μόνο από τον Μπένσον. Η διαφορά έφτασε στο +19 (30-11) στα μέσα της δεύτερης περιόδου και ο Γιαννάκης αποφάσισε να παίξει με τους “μικρούς”.

Το δίδυμο Φλιώνη – Πουλιανίτη ήταν καταλυτικό στην εξέλιξη του αγώνα. Πίεσαν στην άμυνα τα γκαρντ του Κόροιβου και σε συνδυασμό με την παρουσία του Βασιλόπουλου στα… μετόπισθεν αλλά και του Μπένσον που ήταν ένα επίπεδο πάνω από όλους, ο Άρης κατάφερε σταδιακά να γυρίσει στο ματς. Στο τελευταίο πεντάλεπτο (από το 33-14) ο Άρης ανάγκασε τον Κόροιβο να σκοράρει μόνο από βολές και κάπως έτσι, με το σερί στο 4-17 διαμορφώθηκε το 37-31 του πρώτου ημιχρόνου.

Οι κίτρινοι ξεκίνησαν και πάλι νωθρά το δεύτερο μέρος, έμειναν χωρίς σκορ για τρεισήμιση λεπτά και χωρίς εντός πεδιάς καλάθι για κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά και ο Κόροιβος ξέφυγε με 49-33 (25’) και 54-36 (27’) ελέγχοντας πλήρως το παιχνίδι απέναντι στον Άρη που δεν μπορούσε να λειτουργήσει… Οι γηπεδούχοι έφτασαν και το +20 (58-38) στο 28’ και ένα λεπτό μετά ξέφυγαν με 24 πόντους (63-39) χωρίς να υπάρχει ίχνος αντίδρασης από την ομάδα του Γιαννάκη, που έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με -21 (63-42).

Οι κίτρινοι προσπάθησαν να πιέσουν για να αποσυντονίσουν τον Κόροιβο, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς η διαφορά δεν έπεφτε. Λογικό αφού ο Άρης ήταν απελπιστικά άστοχος έξω από τα 6,75μ., σπαταλώντας όλες τις ευκαιρίες στο πρώτο μισό της τέταρτης περιόδου (69-51 στο 35’).

Οι παίκτες του Άρη “πουλούσαν” μπάλες πολύ εύκολα στην επίθεση και έτσι πήγαινε στράφι όποια προσπάθεια έκαναν στη άμυνα. Το τελικό είναι απόλυτα δίκαιο και φυσικά αναδεικνύει τις πολλές αδυναμίες που έχουν οι κίτρινοι ώστε να παρουσιάσουν ένα ομοιογενές σύνολο μέσα στο παρκέ.

Τα δεκάλεπτα: 20-7, 37-31, 63-42, 71-55.

Πηγή: Pressaris.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button