Βόλεϊ

Γκιρτζίκης: “Είναι κρίμα να βρίσκεται το βόλεϊ του Άρη σε αυτήν την κατάσταση-Χρειάζονται άνθρωποι σαν το Ζορπίδη”

Στο Yellow Radio 92.8 φιλοξενήθηκε ο Κώστας Γκιρτζίκης πρώην βολεϊμπολίστας του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και τον Ιάσονα Μίσχο, στην εκπομπή “Αθλητικό Χ-Press”.                                                                                                      

  – Πότε σκέφτεσαι να σταματήσεις το  βόλεϊ;

Δυστυχώς κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσεις. Εγώ προσπαθώ να το παρατείνω όσο γίνεται, γιατί είναι ένα άθλημα που το αγάπησα το έκανα για πολλά χρόνια, σχεδόν μια ζωή και μου δίνει ενέργεια όταν βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο.

-Έχεις κάποιο μυστικό στα 43 σου χρόνια να παίζεις ακόμη βόλεϊ, να αθλείσαι;

Κάποιο μυστικό δεν υπάρχει. Όταν ήμουν νέος έκανα πρωταθλητισμό σε πολλές ομάδες, τώρα είναι πιο ερασιτεχνικά τα πράγματα που ακολουθώ το βόλεϊ, απλά μου αρέσει πολύ, το αγαπώ πολύ και γι’ αυτό θέλω να βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο. Το σημαντικό είναι ότι σε όλη την αθλητική μου καριέρα δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό που να με ακολουθεί.

-Έχεις γράψει ένα μέρος της ιστορίας και στον Άρη. Έχεις παίξει και στον ΠΑΟΚ και στον Ηρακλή και στον Παναθηναϊκό. Ένα σχόλιο για τον Άρη ο οποίος από ομάδα που ήταν πρωταθλήτρια και είχε σπάσει το τότε δίδυμο Ολυμπιακού Παναθηναϊκού και έπαιρνε το πρωτάθλημα, έφτασε σε σημείο τώρα να παίζει στα ερασιτεχνικά. Πώς το βιώνεις όλο αυτό;

Είναι ένα άσχημο γεγονός αυτό. Μια ομάδα ιστορική όπως είναι ο Αρης να βρίσκεται σ’ αυτή την κατάσταση και να παίζει το τμήμα του βόλεϊ, που είναι η ναυαρχίδα του Ερασιτέχνη στα τοπικά. Δυστυχώς λόγω οικονομικών συγκυριών έφτασε σε αυτό το σημείο ο Αρης, κακών διαχειρίσεων που όταν υπήρχαν χρήματα θα μπορούσε να διαχειριστεί κάποιες καταστάσεις ακόμα καλύτερα για να μπορεί να υπάρχει διάρκεια στο χρόνο και να πρωταγωνιστεί ή έστω να αγωνίζεται έστω στην Α1 και είναι ένα υγιές σωματείο. Αλλά η κακή διαχείριση των οικονομικών πιστεύω ήταν εκείνο που στοίχισε. Βέβαια τώρα βλέπω ότι γίνεται μια προσπάθεια όπως για παράδειγμα από τον κ. Ζορπίδη που πάντα βοηθούσε τον Αρη και τώρα βγήκε μπροστά και θέλει να βοηθήσει ακόμη περισσότερο. Χρειαζόμαστε τέτοιους ανθρώπους γενικά στο χώρο του βόλεϊ για να μπορέσουν να σηκώσουν το βόλεϊ ψηλά όπως ήταν κάποτε. Σε πολύ υψηλό επίπεδο.

-Την καριέρα σου την ξεκίνησες από τον Κομοτηνή που τώρα είναι στην Α1. Είναι ένα μέρος της καρδιάς σου κι εκεί.

Ναι. Όταν ήταν η Κομοτηνή ξανά στην Α1 ήμουν σε εκείνη την ομάδα και έπαιξα για δυο χρόνια στην Α1 με την Κομοτηνή, ξεκίνησα από την Κομοτηνή, είμαι από εκεί, μεγάλωσα στην Κομοτηνή και όταν έφυγα από εκεί ήρθα στον Αρη το 1999 για πρώτη φορά και έτσι ξεκίνησε από εκεί και πέρα όλη η αθλητική μου καριέρα.

-Πώς νιώθεις που η ομάδα που ξεκίνησες είναι στην Α1:

Σίγουρα είμαι χαρούμενος που η ομάδα της πόλης μου είναι στην Α1. Τους εύχομαι καλή δύναμη γιατί πρέπει να κάνουν πολύ αγώνα για να μπορέσουν να κρατήσουν την ομάδα, πρέπει να υπάρχει υποστήριξη από τους παράγοντες, γιατί είναι μια ομάδα η οποία έχει και την δική της ιστορία και είναι καλό που ξανανέβηκε η ομάδα και της εύχομαι να μείνει στην κατηγορία για πολλά χρόνια.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button