Γιώργο Δεληζήση δυστυχώς δεν γεννήθηκες στην Αργεντινή
Ο Γιώργος Δεληζήσης είναι στον Άρη από τις 27 Ιουλίου του 2017. Ο Έλληνας σέντερ μπακ κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να βάλει το όνομά του στην καρδιά χιλιάδων Αρειανών και υγιώς σκεπτόμενων ποδοσφαιρόφιλων. Αλλά δυστυχώς δεν γεννήθηκε στην Αργεντινή.
Ο αρχηγός του Άρη ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα με ένα μειονέκτημα να τον συνοδεύει. Ένα πρόβλημα στο μάτι που αρκετούς (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) θα μας έκανε να λυγίσουμε, να τα παρατήσουμε και να κλαίμε τη μαύρη μας τη μοίρα για την τύχη που μας έκατσε.
Ο Δεληζήσης δεν επέλεξε αυτόν τον δρόμο. Διάλεξε τον δρόμο του αγώνα, το δρόμο της μάχης και της νίκης, με όποιο κόστος. Και έλαχε αυτή η νίκη να έρθει στον Άρη και τη σταδιοδρομία του στους κιτρινόμαυρους.
Από την πρώτη στιγμή, σε όσες ομάδες και να αγωνίστηκε, ξεχώρισε για το πάθος και τη μαχητικότητά του. Δεν θα μπω σε μία διαδικασία να γράψω πολλά, όλοι μας έχουμε ζωντανές τις μνήμες από το γήπεδο του Άρη, που καλούσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδος στην κερκίδα να φωνάξουν μαζί «ΑΡΗΣ» με τη δύναμη της ψυχής τους. Από το γκολ με την Παναχαΐκή στο Χαριλάου, μέχρι τη Μόλντε που θύμισε τον… Τέρι Μπρούτσερ και σε αυτές τις ημέρες με την απίστευτη κίνηση στο ματς με την ΑΕΚ.
Στο σήμερα. Έρχονται οι κλήσεις της Εθνικής Ελλάδος. Η ομάδα πάσχει από κεντρικούς αμυντικούς. Ο Δεληζήσης είναι αρχηγός και βασικός με εξαιρετικές εμφανίσεις της δεύτερης καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος. Δίνει απαντήσεις σε όλους, αφήνει στον πάγκο έναν ποδοσφαιριστή που έχει στην πλάτη του πρωτάθλημα Αγγλίας, τον Μπεναλουάν.
Και όμως. Δεν σε καλεί ο ομοσπονδιακός προπονητής. Επιλέγει άλλους. Παλαίμαχους των Κουφαλίων με 13 εμφανίσεις στην Κροατία και άλλους που τους δίδαξες άμυνα στο πρωτάθλημα της Super League. Είσαι 33 χρονών και έχεις δύο χρόνια «δυνατά» μπροστά σου. Και εσύ συνεχίζεις να τους διαψεύδεις.
Συμπέρασμα;
Γιώργο Δεληζήση δυστυχώς δεν είσαι Αργεντινός ποδοσφαιριστής γιατί εάν ήσουν, θα σου αποδίδανε μνεία όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα του πλανήτη για την παλικαριά σου και την αντοχή σου. Κατάφερες να γίνεις πρωταγωνιστής σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος στα 30 και με ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Άστους να πάρουν άλλους στις κλήσεις της Εθνικής. Για τον Αρειανό και τον ποδοσφαιρόφιλο όμως έχεις φορέσει το σήμα της μαχητικότητας στην καρδιά και το μυαλό και αυτό θα μετρήσει σε όλη σου τη ζωή.
Έτσι ακριβώς…. Το ψυχαρα δεν αφορά μόνο τον τρόπο που αγωνίζεται…. Αφορά την ζωή ανθρώπων που η μοίρα έπαιξε κάποιο παιχνιδι με την σωματική ακεραιότητα… Και που με την δυναμη της ψυχής είναι πιο αρτιοι απο ολους τους αρτιμελής.. Γιατί θέλει ψυχή το μειονέκτημα που άλλοι διακρίνουν να είναι η δυναμη σου και η στάση στην ζωή….. Ψυχαρα ο ψηλος