Γενικά

Γιαννουρής: «Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις»

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕ, Γιάννης Γιανουρής, μίλησε για την οργανωτική επιτυχία που είχε το Super Final του World League, που έλαβε χώρα από τις 14 έως και τις 19 Ιουνίου στην Αθήνα.

Το βράδυ του Σαββάτου (19/06), ολοκληρώθηκε το 17ο World League για το πόλο των γυναικών, με φιλοξενήτρια χώρα την Ελλάδα.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέλαβε το 14ο της χρυσό μετάλλιο από τις 17 οργανώσεις που έχει συμμετάσχει, ενώ η Ελλάδα κατέκτησε την 6η θέση.

Ο Γιαννούρης, εστιάζοντας στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, μίλησε στο koe.org.gr, αλλά αναφέρθηκε και σε μελλοντικά σχέδια και στόχους:

«Η προσπάθεια που κάναμε και σαν καινούργια ομοσπονδία αλλά και ως πρώτο γεγονός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της, στέφτηκε με επιτυχία. Αποδείξαμε σαν Ελλάδα ότι μπορούμε να αναλάβουμε μεγάλες διοργανώσεις.

Τα 17 χρόνια που πέρασαν από το 2004 είναι πολλά. Η μνήμη όμως παραμένει και οι άνθρωποι που εργάστηκαν έκαναν όλοι μια μεγάλη προσπάθεια. Στο πρόσφατο παρελθόν κάναμε διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου στο Βόλο και στα Χανιά με μεγάλη επιτυχία, αλλά όταν μια εκδήλωση γίνεται στο ΟΑΚΑ αναδεικνύει αυτή την εγκατάσταση που είναι μοναδική στον κόσμο.

Είναι ένα μέγαρο που φτιάχτηκε για μεγάλους αγώνες και πρέπει να αξιοποιηθεί. Οφείλουμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες διοργανώσεις για όλα τα αθλήματα της κολυμβητικής Ομοσπονδίας και όχι μόνο για την υδατοσφαίριση. Υπάρχει η κολύμβηση, η καλλιτεχνική κολύμβηση και οι καταδύσεις.

Αυτό το Στάδιο μας βοηθάει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Μαζί με τους ανθρώπους του ΟΑΚΑ όλοι, προσωπικό και εθελοντές, συνέβαλαν να φέρουμε αυτό το πετυχημένο αποτέλεσμα».

Συνέχισε, ευχαριστώντας και το εθελοντικό προσωπικό:

«Χαίρομαι γιατί όλοι μας έδωσαν συγχαρητήρια και αυτό αποτελεί μια ηθική ικανοποίηση. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να είναι η αρχή για ανάλογα γεγονότα που θα δώσουν πολλαπλά οφέλη στην Ελλάδα.

Θέλω να σταθώ επίσης το πρόγραμμα του εθελοντισμού που κάλυψε οργανικές θέσεις προσφέροντας εθελοντικά υπηρεσίες. Μας ρωτούσαν οι εθέλοντες πότε θα ξανά κάνουμε αγώνες για να έρθουν και πάλι κοντά μας.

Το καλό είναι ότι η ΚΟΕ έχει πολύ καλές σχέσεις με την παγκόσμια και ευρωπαΐκή ομοσπονδία και είμαι σίγουρος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να διοργανώσουμε σύντομα κι άλλα σπουδαία γεγονότα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική πολιτεία, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και στον ΕΟΔΥ.

Μηδενικά ήταν τα κρούσματα σε αθλητές που βρίσκονται προ των πυλών των Ολυμπιακών αγώνων».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button