Μπάσκετ

Γεωργάκης: «Οι Έλληνες ξέρουν τι σημαίνει Άρης- Ολοκληρωμένος παίκτης ο Ντραγκίτσεβιτς»

Ο Γιώργος Γεωργάκης, σέντερ του Άρη, μίλησε για τον Άρη, την φετινή χρονιά, την αλλαγή της ομάδας το τελευταίο διάστημα κι όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε στο BasketPlus.gr:

Για το νυν διάστημα:

«Δουλειά στο σπίτι. Ο γυμναστής του Άρη, Παναγιώτης Ζάλογγος, μας έχει στείλει ένα πρόγραμμα για την ημέρα και το βράδυ έχουμε τρέξιμο. Σαφώς δεν είναι το ίδιο να προπονείσαι και να ανταγωνίζεσαι σε ένα γήπεδο με το να το κάνεις προπόνηση μόνος σου στο σπίτι».

Για το τι άλλαξε στον Άρη:

«Ήμασταν έτοιμοι για το τελικό κομμάτι της σεζόν και θα καταφέρναμε να σωθούμε. Για το ξεκίνημα, όπου ο Άρης είχε ένα σπουδαίο κόουτς, τον Σούλη Μαρκόπουλο, δεν μπορώ να μιλήσω. Εγώ δεν ήμουν από την αρχή, ήρθα με τον κόουτς Καμπερίδη, ο οποίος είναι εξαιρετικός προπονητής και άνθρωπος. Από ένα σημείο και μετά έβλεπα την πίστη που υπήρχε στην ομάδα. Κάναμε πολύ καλή προπόνηση και νιώθαμε ότι το Σάββατο θα πάμε και θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Είχε φύγει η πίεση και το άγχος και νιώθαμε τόσο καλά μεταξύ μας, που πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε όπως και να έχει».

Για το πόσο επηρεάζει μια ομάδα η αλλαγή προπονητή:

«Όταν αλλάζει ένας κόουτς υπάρχει ένα διάστημα, περίπου 1-2 εβδομάδων, όπου νιώθεις ψυχολογικά καλά γιατί κάτι άλλαξε. Από εκεί και πέρα φαίνεται η πραγματική δουλειά του προπονητή. Και η δουλειά που έκανε ο Σάββας Καμπερίδης είναι εξαιρετική. Γενικά όλα τα παιδιά φέτος ήταν εξαιρετικά. Θα σταθώ στον Λευτέρη Μποχωρίδη, τον Διαμαντή Σλαφτσάκη και τον… γιατρό μας, τον Δημήτρη Φλιώνη. Είναι χρόνια στην ομάδα και ξέρουν τι σημαίνει Άρης. Ξέρουν πως αυτή η ομάδα πρέπει να κάνει τα πάντα για να είναι στην Α1 όπου ανήκει και έδωσαν το στίγμα στους υπόλοιπους για να ακολουθήσουν».

Για τη σημασία του ελληνικού κορμού:

«Οι Έλληνες παίκτες ξέρουν τι σημαίνει η ομάδα. Ίσως και οι Ευρωπαίοι παίκτες, οι οποίοι έχουν μία εικόνα. Είχαμε τρεις παίκτες με πολλά χρόνια στην Ευρώπη, τους Ντραγκίτσεβιτς, Μιλόσεβιτς και Γκετσεβίτσιους οι οποίοι ξέρουν τι σημαίνει ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έτσι, ήταν πιο εύκολη και η προσαρμογή και των Αμερικανών παικτών».

Για την Basket League:

«Ξέρεις από τον Σεπτέμβριο ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα. Δε θα ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αν ο Άρης και ο ΠΑΟΚ δεν ήταν στις τελευταίες θέσεις. Όλοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει μ’ αυτές τις ομάδες και εκεί εστιάστηκε το ενδιαφέρον».

Για το τι πρέπει να γίνει για να βγουν οι ομάδες από το αδιέξοδο:

«Η διοικητική σταθερότητα είναι αυτή που βγάζει την υγεία. Ο Ηρακλής με έναν δυνατό πρόεδρο κατάφερε να φτάσει στην οκτάδα. Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ δεν είχαν κάποιον από πίσω να καλύψει το κενό. Ο Χάρης Παπαγεωργίου είναι σημαία αλλά όχι επενδυτής για να κρατήσει το υπόβαθρο. Στον ΠΑΟΚ όλοι περιμένουν τον Ιβάν Σαββίδη να κάνει κάτι με το μπάσκετ. Η Θεσσαλονίκη έχει μεγαλώσει με το μπάσκετ. Δεν μπορεί να βάλει μόνο ένας άνθρωπος τα ζεστά του λεφτά, πρέπει να είναι πολλοί αυτοί που θα στηρίξουν.

Ο κ. Δρακόπουλος είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Έχει στήσει κάτι καλό, όμως πρέπει να βοηθήσουν έστω και λίγο 2-3 ακόμα άνθρωποι για να γίνει το καλό, καλύτερο».

Για το τι του έκανε περισσότερο εντύπωση από τη φετινή σεζόν:

«Ότι δεν υπάρχει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα. Κάτι απίστευτο αν το λέγαμε χρόνια πριν. Ήρθαν φέτος καλοί ξένοι, οι Έλληνες παίκτες ανέβηκαν επίπεδο κι έκαναν τη διαφορά, αλλά το ότι δεν έπαιξε ο Ολυμπιακός είναι απίστευτο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός είναι μία από τις 4-5 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι λογικό να είναι ψηλά τα στάνταρ».

Για το ποιος παίκτης τον εντυπωσίασε:

«Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς ήταν υψηλής ευφυΐας παίκτης, εξαιρετικός επιθετικά. Ένας ολοκληρωμένος παίκτης και όχι μονοδιάστατος. Όπου και να πάρει την μπάλα, είναι απειλή και μπορεί να σκοράρει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Επίσης ο Οκτάβιους Έλις έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα. Ελπίζω τις επόμενες σεζόν να είναι ξανά δυνατός και γερός ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης και να ξαναπαίξουμε αντίπαλοι. Είχα αφίσα του, όπως και του Λάζαρου Παπαδόπουλου».

Για τον MVP της σεζόν:

«Ο Κόνερ Φράκναμπ και ο Στίβεν Γκρέι. Ο Γκέι έκανε το Περιστέρι ομάδα τετράδας, την ανέβασε επίπεδο. Ο Φράνκαμπ ήταν εξαιρετικός παίκτης αλλά δεν έφτασε την ομάδα του στην εξάδα, όπως θα μπορούσε ίσως».

Για τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή:

«Τα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών κόστισαν στον ΠΑΟΚ, ειδικά στην αρχή της σεζόν με αποτέλεσμα να αλλάξουν επτά παίκτες και τρεις προπονητές. Αυτό οφείλεται στο ξεκίνημα, όταν κάνεις λάθος επιλογές αλλάζεις συνεχώς παίκτες. Είναι συνδυασμός πραγμάτων. Δεν πιστεύω ότι όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα κάποιος πίστευε ότι ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης θα ήταν στις τελευταίες θέσεις.

Από τον Ηρακλή αδυναμία μου ήταν οι αρχηγοί, Κακαρούδης και Καλαϊτζίδης τους οποίους είχα συμπαίκτες τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ηρακλής δεν έπρεπε να πέσει το 2011. Η θέση του είναι στην Α1. Πριν τρεις σεζόν υπήρξε ισοβαθμία με τον Πανιώνιο και στα πλέι οφ η ομάδα δεν τα κατάφερε. Πρόπερσι κατέρρευσε μέσα στην Πάτρα. Πέρυσι τα κατάφερε και φέτος κάνει βήματα προόδου».

Για την επόμενη μέρα της Basket League:

«Είναι πολυσύνθετη απάντηση. Για να ξαναγίνουν αγώνες πρέπει να έχουμε τις βεβαιώσεις και τη σχετική άδεια ότι να είμαστε υγιείς. Το πιο βασικό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι δε θα υπάρξει ρίσκο με την υγεία. Έπειτα προπονητές και γυμναστές να συνεννοηθούν για την περίοδο προετοιμασίας. Εμείς οι παίκτες θέλουμε να αγωνιζόμαστε, είναι λογικό».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button