Μπάσκετ

Γάσπαρης: “Ιστορικό λάθος Μητρούδη, έπρεπε να κρατήσει τον Γκάλη!”

Ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Γάσπαρης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την εποχή που ήταν στον Άρη είπε:

Ανέβηκα σε μία περίοδο στον Άρη πολύ ταραχώδης. Ήταν πολύ δύσκολη εποχή για εμένα ήταν ένα σοκ ψυχολογικό γιατί με τα παιδιά ήμασταν μαζί πολλά χρόνια. Όταν μας φώναξε ο Μητρούδης 15 Οκτωβρίου και μας είπε ότι ο Άρης χρεοκόπησε όποιος θέλει μένει να παίξει τζάμπα και όποιος θέλει φεύγει εγώ δεν ήμουν ούτε ένα μήνα στον Άρη.

Για τον Νίκο Γκάλη είπε:

Ήταν ένα λάθος του Μητρούδη που εμένα μου το είχε πει πολύ γρήγορα. Βασικά του είχα πει εγώ ότι ήταν μεγάλο λάθος η φυγή του Γκάλη από τον Άρη, ήταν έγκλημα και μάλιστα το είχε μετανιώσει και προσπαθούσαν να πείσουν τον Νίκο να πάρει πίσω την απόφαση του αλλά δεν ήθελε να ξαναγυρίσει. Είχε παγώσει η καρδιά του και ήταν τεράστιο λάθος. Ο Γκάλης, ο Άρης και η Θεσσαλονίκη είναι ένα πράγμα.

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε:

Ο Γιαννάκης δεν ήθελε να μείνει στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μία απόφαση τότε του προπονητή να μείνει ο Γιαννάκης και να φύγει ο Γκάλης θεωρώντας ότι ο Γιαννάκης είχε περισσότερο μέλλον αλλά είναι κάποια πράγματα τα οποία δεν αλλάζουν.

Δεν ξέρω αν αγωνιστικά ήταν καλύτερα να φύγει ο Παναγιώτης ή ο Νικ αλλά για εμένα ήταν λάθος, το καταλάβανε μετά και είχε ξεσηκωθεί όλη η πόλη.

Για το ότι δεν έπαιρνε λεφτά από τον Άρη είπε:

Εγώ δύο χρόνια που ήμουν στον Άρη δεν πήρα μία δραχμή. Δεν πληρωνόμασταν, ο Άρης ήταν χρεοκοπημένος. Δεν πήραμε τίποτα. Είχα μαζέψει 10-15 δραχμές τόσα χρόνια που έπαιζα στον Πανιώνιο και πλήρωνα ενοίκιο, φαγητό κλπ.

Για το Τορίνο είπε:

Ο Άρης τότε έφτασε μέχρι το Τορίνο γιατί παίζαμε για την φανέλα, για την ιστορία. Από την στιγμή που είσαι μέσα στο γήπεδο κάνεις προπόνηση και κατεβαίνεις να παίξεις καταλαβαίνεις ότι πρέπει να παίξεις και να κερδίσεις. Ήταν μία μεγάλη ευκαιρία γιατί ήταν κρίμα για την ομάδα να την χάσουμε. Στον 2ο γύρο δεν άντεξε η ομάδα γιατί ήταν απλήρωτη. Μετά είχε τελειώσει όταν μία ομάδα είναι απλήρωτη και οι παίκτες μπαίνουν στο γήπεδο ο καθένας κάνει ότι θέλει. Μετά ο καθένας παίζει για την πάρτη του, για το επόμενο συμβόλαιο.

Για τον Γουλιέλμο είπε:

Μακάρι να τα καταφέρει ο άνθρωπος γιατί τα χρέη είναι αρκετά.

Η “ρομαντική” σκέψη του για τον Άρη:

Η “ρομαντική” σκέψη μου είναι να φτάσει ο Άρης τα πρότυπα της Μπαρτσελόνα. Να υπάρχουν 5.000 διαρκείας και μία επιτροπή ανθρώπων η οποία θα είναι υπεύθυνη όταν θα είναι ψηλά η ομάδα. Πρέπει Ερασιτέχνης και ακαδημίες να είναι μαζί και να υπάρχουν 5.000 διαρκείας. Επίσης, να έρχονται πολλοί παράγοντες οι οποίοι θα βάζουν μικροποσά. Στην επιτροπή θα μπορούσε να είναι υπεύθυνος ο Παπαγεωργίου, ο Γκάλης μου αγαπάνε την ομάδα. Ο κόσμος του Άρη για την ομάδα είναι τεράστια δύναμη.

Οι χορηγοί στον Άρη θα έρθουν να δώσουν 50 χιλιάρικα και θα τα δώσουν για να βοηθήσουν την ομάδα επειδή την αγαπάνε αλλά πρέπει να είναι βεβαιωμένοι ότι τα λεφτά αυτά δεν θα τα φάει ο καθένας.

Για τον Πανιώνιο είπε:

Στον Πανιώνιο ήρθαν 10 χορηγοί οι οποίοι δεν ήθελα να διαφημιστούν. Θέλανε να βοηθήσουν τον Πανιώνιο. Εμένα με πήραν σηκωτό και με πήγαν στο γήπεδο για να βοηθήσω την ομάδα. Όταν πήγα εκεί υπήρχε ένα αλαλούμ. Οι θέσεις σε μία ομάδα πρέπει να είναι συγκεκριμένες και να μην ανακατεύονται όλοι με όλους αλλιώς δεν θα γίνει σωστή δουλειά. Η ομάδα ήταν στο 1-12 και μετά προσπαθήσαμε να τα μαζέψουμε και καταφέραμε στο τέλος να κάνουμε ένα σερί με 5-6 νίκες που είχε πολλά χρόνια να το κάνει η ομάδα. Άμα δεν ήταν κεκλεισμένων των θυρών με τον Ολυμπιακό θα κερδίζαμε και αυτόν. Μαζέψαμε την ομάδα, φέραμε καλούς ξένους, δώσαμε ρόλους στους παίκτες και ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα. Αυτά όλα βέβαια με την συμφωνία της διοίκησης. Αλλά μετά τις 5-6 νίκες ξαναγυρίσαμε στα παλιά και μέσα στο Πάσχα αποφάσισα να φύγω.

Για τον Χάρη Παπαγεωργίου είπε:

Μιλήσαμε, καταλαβαίνω την θέση του και αυτό που έχει αναλάβει δεν είναι εύκολο.

Το μήνυμα του για τον κόσμο του Άρη:

Το μήνυμα που έχω να δώσω ότι ο κόσμος είναι η δύναμη της ομάδας. Να βοηθήσει και να πιστέψει στην ομάδα. Ο Άρης είναι Άρης, σε κάθε παιχνίδι υπάρχει μέσα στο Παλέ 6.000 κόσμος. Έτσι είναι τα πράγματα. Παίζεις για την φανέλα.

Εύχομαι τα καλύτερα στον Άρη γιατί Άρης σημαίνει ελληνικό μπάσκετ. Είναι πυλώνας του ελληνικού μπάσκετ και πρέπει να στέκεται όρθιος.  

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button