Ποδόσφαιρο

Βανγκέλι: «Καλύτερα ντέρμπι για τον Άρη, παρά με μικρο-μεσαίους – Θέλω να επιστρέψω στο μέλλον»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Yellownews» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κρίστι Βανγκέλι.

Αναλυτικά όσα είπε στους Δημήτρη Οσσανλή και Χρήστο Γκάλη:

Για το που βρίσκεται αυτήν την στιγμή:

Βρίσκομαι στα Τίρανα, είμαι δεύτερος προπονητής και έχω και την Κ15. Είμαστε πρώτοι στην βαθμολογία με 12 αγωνιστικές να απομένουν, έχουμε μία διαφορά οκτώ πόντων που θέλουμε να διατηρήσουμε μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, για να βγούμε στα προκριματικά του Champions League.

Για τον Άρη και την περιπέτεια με το -6:

Όλοι ξέραμε ότι η ομάδα δικαιούταν αυτούς τους βαθμούς, ήμασταν σίγουροι. Η ομάδα είχε προβλήματα με τις μικρομεσαίες ομάδες, ειδικά στο Χαριλάου. Το ίδιο έγινε και εκτός έδρας που έχασε βαθμούς με ομάδες όπως ο Απόλλωνας Σμύρνης.

Από την άλλη στα ντέρμπι, στα μεγάλα παιχνίδια ο Άρης ήταν καλύτερος από τους αντιπάλους τους. Ο Άρης έχει δυναμικότητα και επίπεδο.

Για την πρόσληψη του Μπούργος:

Σίγουρα, φάνηκε ότι οι παίκτες αντέδρασαν με τον ερχομό του καινούργιου προπονητή. Θα έχει μία καινούργια φιλοσοφία που και ο ίδιος θα χρειαστεί χρόνο για να επιβάλει. Εγώ είχα μεγάλη εμπιστοσύνη στον Μάντζιο, δούλεψε σκληρά και δημιούργησε αυτήν την ομάδα, για εμένα είναι λάθος η απόφαση της ομάδας να τον αλλάξει. Τώρα έχει έρθει ένας καινούργιος προπονητής, θα χρειαστεί χρόνο. Τώρα θα μετρήσουν περισσότερο τα αποτελέσματα και η ψυχολογία, δεν θα έχει πάρα πολύ χρόνο να βάλει δικά του στοιχεία.

Για το ότι ο Μπούργος είναι ο πρώτος Αργεντίνος προπονητής του Άρη μετά τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ:

Συνήθως οι Αργεντίνοι ποδοσφαιριστές και προπονητές έχουν στο DNA τους την ψυχολογία, έχουν πάθος, βλέπαμε το πάθος που μετέδιδαν στην Ατλέτικο με τον Σιμεόνε. Αυτό έγινε και όταν ήμουν εγώ στον Άρη με τον Κούπερ, πρέπει να έχεις το πάθος καθημερινά, το έλεγε ο Κούπερ ότι δεν γίνεται όλη την εβδομάδα να είσαι ήρεμος και ξαφνικά την Κυριακή να τα δώσεις όλα.

Για την δολοφονία του Άλκη:

Άσχετα το τι ομάδα είναι ο καθένας μας, αυτό το γεγονός δεν πρέπει να επαναληφθεί, σε κανέναν. Τα παιδιά μου το είδαν αυτό στις ειδήσεις και είχαν στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Εμείς πρέπει να είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας, να μην μαλώνουμε. Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι αυτό για το οποίο πολεμάμε, θέλουμε να δώσουμε μόνο χαρά.

Για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, από όπου έχει και ο ίδιος περάσει:

Εγώ βρισκόμουν στην Οδησσό, στην πιο όμορφη πόλη της Ουκρανίας. Από την πρώτη εβδομάδα που άρχισαν όλα αυτά έχω επικοινωνήσει με κάποιους ανθρώπους με τους οποίους διατηρώ μία φιλία. Είναι μία τραγική κατάσταση, αυτό που δείχνουν τα ΜΜΕ δεν είναι τίποτα. Υπάρχει πραγματικός πόλεμος, σκοτώνουν αθώους ανθρώπους στον δρόμο.

Εγώ τους έχω στείλει το μήνυμα μου, ότι θα είμαι εκεί για αυτούς, ότι θα τους βοηθήσω να έρθουν είτε στην Αλβανία είτε στην Ελλάδα.

Για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στον Άρη ως προπονητής:

Η οικογένειά μου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, σε έξι μήνες ολοκληρώνω το UEFA A, δουλεύω σε καλό επίπεδο στα Τίρανα και ως βοηθός στην πρώτη ομάδα και στην Κ15. Σίγουρα δεν είμαι έτοιμος να πάρω μία ομάδα μόνος μου σε πιο επαγγελματική κατηγορία, με δουλειά και διάβασμα όμως, γιατί να μην φτάσω στο επίπεδο να το κάνω αυτό με την ομάδα που αγαπάω, την ομάδα του Άρη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button