Μπάσκετ

Βαλεργάκης: “Ότι πιο απίθανο και παράλογο υπάρχει το ακούμε από αυτούς τους ανθρώπους και εμείς καθόμαστε”

O πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Βαλεργάκης, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Yellow News».

Αναλυτικά όσα είπε στον Χρήστο Γκάλη:

Ένα σχόλιο για την αναβολή του παιχνιδιού Άρης – ΠΑΟΚ:

Θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενο, από αυτά που έχουμε δει τόσα χρόνια. Δεν με εξέπληξε ήταν πιθανόν να γίνει.

Ένα σχόλιο για τις δηλώσεις του αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης:

Ο στρατηγός έλαβε τις εντολές του και τις εκτελεί. Από τους προϊσταμένους του ακόμα και από τους πολιτικά προϊσταμένους του. Είναι μια υπηρεσία του δημοσίου η αστυνομία, με τους ανθρώπους αυτούς μόνο στο καλαμπούρι πάει η κουβέντα, είναι  σίγουρο ότι μπορούν να υποστηρίξουν την τάξη αρκεί να θέλουν, αυτοί οι άνθρωποι δεν θέλουν, είναι σαφές, πρέπει να κάνουν το καλό, κάποτε ήταν 3 στρατηγοί σε όλη την Ελλάδα, τώρα είναι 50 μόνο στην Θεσσαλονίκη.

Πήραν αυτές τις εντολές, δεν πρέπει να δυσαρεστηθεί ο κάθε καλός πελάτης, επομένως οι υπόλοιποι στην μοίρα τους. Όταν έρχεται το κράτος και λέει η αστυνομία μπορεί να κάνει απαγόρευση αγώνων, γίνεται απαγόρευση αγώνων. Αν γίνει ταυτόχρονα ο αγώνας του Άρη και το συλλαλητήριο θα θρηνήσουν νεκρούς, εσείς και εγώ υπογράφετε και παίρνετε την ευθύνη γι’ αυτό;

Δεν θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, απλά να σας πω ότι έρχονται σε δύσκολη θέση και αυτοί που τις παίρνουν τις εντολές, όταν κυκλοφορεί αυτή η φοβερή προπαγάνδα στην Θεσσαλονίκη και όλοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Απειλούνται δικαστές, λένε απίθανα πράγματα και όλα για χάρη του καλύτερου πελάτη.

Σκέφτεται πως θα εξαντλήσει τα όρια της ιεραρχίας στην θέση που έχει, όταν ιεραρχείς η πολιτική ηγεσία σου λέει ποια είναι η επιλογή, την πράττεις ανάλογα και λένε, δεν θα γίνει αυτό το ματς, που θα μπορούσε ένα γίνει αύριο ή το βράδυ της Κυριακής  να έχει και τηλεθέαση η ΕΡΤ.

Η Prime Time των καναλιών είναι ποικίλη, αν θυμάστε με ΝOVA έπαιξε Άρης – ΠΑΟΚ το βράδυ, ίσως είναι καλύτερα για έναν τηλεοπτικό σταθμό να δείξει τον αγώνα, απλώς πρέπει να ικανοποιηθεί ο πελάτης στο εκατό τοις εκατό και όλοι οι υπόλοιποι στον καιάδα, αυτό που είχε πει  ο αστυνομικός εχθές, ότι φυσικά και μπορούμε να τα καλύψουμε όλα, έτσι είναι. Δεν είναι μόνο οι απίθανοι αξιωματικοί με το γουόκι τόκι, είναι και άνθρωποι που ξέρουν από επιχειρήσεις και ξέρουν να κουμαντάρουν κόσμο.

Θεωρώ ότι αυτός που το είπε, ότι φυσικά και μπορεί να γίνουν όλα αύριο, ο άνθρωπος αυτός, ξέρει την δουλειά του, δεν είχε λάβει την εντολή. Η αστυνομία παίρνει τα μέτρα για αρκετό κόσμο όταν είναι να γίνει ένα αθλητικό γεγονός. Πρώτοι φταίχτες είναι ο καθένας από εμάς σαν πολίτες. Υπάρχουν και οι κλασικές παροιμίες, δώσε θάρρος στον χωριάτη να δούμε τι θα κάνει και όταν τον ικανοποιείς και τον κακομαθαίνεις, γιατί να μην θέλει περισσότερα.

Αν την ώρα του αγώνα, οι οπαδοί μαζευτούν στο Αλεξάνδρειο, μπορεί να το απαγορέψει η αστυνομία;

Φυσικά και μπορεί να το απαγορέψει και να πει ότι ήδη υπάρχουν και άλλα σε εξέλιξη συλλαλητήρια, η απάντηση η νομική είναι αυτή, η ουσιαστική είναι ας το απαγορεύσει ενώ το άλλο θα το επιτηρεί διακριτικά, ας φέρει τις κλούβες και τα ματ να πλακώνονται με τους δικούς μας.

Και τι θα κάνει άμα αρχίσουμε όλοι και κατεβαίνουμε στο Παλέ ντε σπορ, θα μας το απαγορεύσουν; αν εγώ βγω και πάω προς το σιντριβάνι θα μου πουν που πας; μπορεί να πηγαίνω βόλτα και ας έρθουν να μας πουν μην στέκεστε εκεί.

Άλλο είναι το ζήτημα, αυτό είναι που λέμε ο καναπές,  έχουμε ανεχτεί τα πάντα και συνεχίζουμε, γι’ αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Ότι πιο απίθανο και παράλογο υπάρχει το ακούμε από αυτούς τους ανθρώπους και εμείς καθόμαστε, αλλά το να δείξεις και εσύ ποιος είσαι και ότι υπάρχεις είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις.

Αυτός που τρέχει με το κουπόνι και μαζεύει τα λεφτά από το μπλουζάκι για να πληρωθούν τα παιδιά, μπορεί να το οργανώσει, να πάμε στο Παλε ντε  σπορ, να κάνουμε ένα συλλαλητήριο, αδικούμαστε και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ με αυτά που γίνονται.

Το αποτέλεσμα ποιο είναι, όχι να βγω στον αέρα να τα πω ωραία και να μου πουν μπράβο τα είπες καλά, όταν δεν γίνεται αντίδραση είναι αναμενόμενο. Γιατί το φοβόμαστε αυτό, πρέπει να γίνει συλλαλητήριο, έχουμε λόγο γιατί αδικείτε το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ όπως διαμαρτύρονται όλοι το κάνουμε και εμείς.

Το ζήτημα είναι ότι φοβάμαι ότι δεν θα γίνει τίποτα, θα το φάμε όπως τα τρώγαμε όλα και πάμε παρακάτω.

Για την επιτυχία των νομικών του Άρη που κατάφεραν να εξαλείψουν την άδικη τιμωρία:

Για τους δυο ότι πω μπορεί να μου πουν, φυσικά φίλοι σου είναι θα έλεγες καλά λόγια, είναι Αρειανοί άνθρωποι και προσέχουν το καλό του Άρη και είναι επαρκέστατοι και έπραξαν το αυτονόητο, που δυστυχώς στην Ελλάδα δύσκολα βρίσκεται. Οι δικηγόροι μας κάνανε πολύ σωστά την δουλειά τους, εγώ θέλω να πω όταν βγαίνει μια τέτοια απόφαση από τον διαιτητή που βεβαιώνει κάτι ψευδός και δημιουργεί πρόβλημα σε μια ομάδα, γιατί δεν τον τιμωρεί κάποιος.

Όταν αυτός συνεχίσει να διαιτητεύει και όταν ο κύριος Ανδρικόπουλος τον βάζεις σε δυο παιχνίδια εδώ, να σε διαλύσει και δεν τιμωρούνται, είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Λέω εγώ, αυτοί οι 3 κύριοι δηλώσανε κάτι ψευδός, ποιες είναι συνέπειες τους, όταν έρχονται όλοι και λένε δεν έγινε τίποτα στον αγώνα με τον Λαύριο και αυτοί συνεχίζουν να το δηλώνουν, γιατί δεν τιμωρούνται και να δείτε που με τον ΠΑΟΚ θα είναι πάλι ο ίδιος, αυτά πρέπει να δεις και φτάσαμε στο σημείο μια πόλη μια ομάδα και όλη αυτή η αντίληψη του κυρίαρχου έγινε γιατί το αφήσαμε εμείς.

Φτάσαμε μετά από 30 χρόνια να υπάρχει αυτή η προπαγάνδα. Και ακούς και σου μιλάνε για τον ΠΑΟΚ και λες από άλλο πλανήτη είναι αυτοί, είναι προπαγάνδα, αλλά εμείς το επιτρέψαμε και για να το γυρίσουμε θέλουμε άλλα 20 χρόνια.

Είχαμε παράγοντες που δεν είχαν λεφτά και θέλανε ο καθένας για τον  δικό του λόγο να γίνει πρόεδρος στον Άρη από οδοντίατρους μέχρι δικηγόρους για την τρέλα τους και τι έγινε; τι προσφέρανε; ξέρεις πόσο εύκολα είναι να καθίσουν σε μια καρέκλα και να μοιράζουν λεφτά που δεν έχουν; ποια είναι η προοπτική, όλοι σκεφτόμαστε και κουνάμε το κεφάλι μας όταν βλέπουμε να κερδίζει η ομάδα 3-2  μέσα στην Ατλέτικο και λέμε τι έγινε μετά, ότι είμαστε η μόνη ομάδα που έπαιξε τελικό με ομάδα των Αθηνών και έχασε στην έδρα της.

Υπάρχει προκήρυξη επειδή γίνονται  Ολυμπιακά έργα ότι άμα γίνει στην Θεσσαλονίκη θα γίνει στην Τούμπα; θα αλλάξει η προκήρυξη άμα παίξει γηπεδούχος, πέρα από ότι δεν προνοείς γιατί αν πιστεύεις στην ομάδα σου και σου βάλουν αυτόν τον όρο θα πεις όχι, γιατί μπορεί να παίξω εγώ εκεί, δεν το είδες, είσαι ανεπαρκής, δεν το πρόβλεψες, δεν πιστεύεις στην ομάδα σου και στις δύο περιπτώσεις είσαι λάθος, δεν κατεβαίνω να παίξω τον τελικό αν δεν μου αλλάξεις την έδρα,  πως θα δείξεις την πυγμή σου αν δεν πάρεις σοβαρές αποφάσεις.

Οι παράγοντες  είναι έλλειψη του Άρη, αλλά ήταν έλλειψη σε όλες τις ομάδες, για όλους ακούστηκαν αυτά που έγιναν. Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα και όσο τα σκέφτεσαι σε πιάνει το παράπονο.

Μόλις είδα για την αναβολή του παιχνιδιού, είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, αλλά όταν γίνει το παιχνίδι, θα είμαστε εκεί, αυτό είναι το θετικό, οπότε δεν πειράζει για την αναβολή. Μερικές φορές και η θεία δίκη είναι που καθορίζει τα πάντα, εγώ δεν θα ήθελα σαν Αρειανός να το καταπιούνε τόσο αμάσητο, κάτι πρέπει να κάνουν.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button