Απόψεις

Ατσαλωμένος εναντίον όλων!

Ο πόλεμος που δέχεται ο ΑΡΗΣ εντός και εκτός γηπέδων πρέπει να κάνει τον κόσμο να συσπειρωθεί, να γίνει και πάλι οικογένεια και να δείξει ατσαλωμένος εναντίον όλων!

Γραπτή πρεμιέρα για μένα στο yellowradio.gr με τις ειδήσεις να “τρέχουν”. Ο πόλεμος που δέχεται ο ΑΡΗΣ από κανάλια, sites, δημοσιογράφους, πολιτικούς, παράγοντες, ΕΠΟ και ΚΕΔ είναι ανελέητος και απ’ όσο θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ ποδόσφαιρο δεν έχει προηγούμενο. Ο ΑΡΗΣ βάλλεται από παντού. Και όμως συνεχίζει ακάθεκτος. Πολεμούν τον ΑΡΗ, πολεμούν τον Καρυπίδη. Οποιος πέσει πρώτος. Δεν θα πέσει όμως κανείς. Αυτοί θα πέσουν, διότι ο λαός του ΑΡΗ είναι συσπειρωμένος και μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει από αυτή την συσπείρωση σε συνολικό επίπεδο. Η δύναμη του ΑΡΗ είναι τόσο μεγάλη που είδαν την ομάδα να ανεβαίνει επικίνδυνα γι’ αυτούς και είπαν να βάλουν όλα τα μέσα να την εξοντώσουν. Δεν θα τους περάσει. Ο Καρυπίδης έχει πάρει τα μέτρα του, κάνει τις κινήσεις του και σύντομα θα δικαιωθεί και μάλιστα πανηγυρικά!

Στα αγωνιστικά τώρα, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό. Εναν βαθμό “χρυσάφι” στο Φάληρο που πιθανόν να φανεί στη συνέχεια πόσο σημαντικός είναι γιατί κρατάει την ομάδα σε απόσταση βολής από τη 2η θέση. Αυτή τη φορά ο Απόστολος Μάντζιος έκανε ένα διαφορετικό κοουτσάρισμα. Το προσέγγισε στη λογική που θέλει να βλέπει την ομάδα του να πάρει τον ή τους βαθμούς. Ηταν πιο μαζεμένος, πιο διαβασμένος και σε πιο χαμηλό τέμπο. Εκανε και 10 τελικές. Μην το ξεχνάμε και αυτό.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην του βγήκε όπως θα ήθελε με Ματέο και Σίλβα, αλλά έκλεισε χώρους και είχε τους Σάσα, Τζέκο και Σούντγκρεν (κορυφαίος του γηπέδου) σε πολύ καλή βραδιά. Ο ΑΡΗΣ δέχτηκε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα και από ένα λάθος. Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι πήγε ακριβώς στο ίδιο μοτίβο, μόνο που ο ΑΡΗΣ ήταν σαφώς καλύτερος. Πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ο Μάντζιος πέρασε στο ματς τους Μαντσίνι, Μπρούνο και Μήτρογλου με τους δύο τελευταίους να συνδυάζονται και να πετυχαίνουν το γκολ του ΑΡΗ. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΑΡΗ έδειξε γιατί είναι μεγάλος επιθετικός. Παγωμένο αίμα πρέπει να κυλάει στις φλέβες του. Δεν το σκέφτηκε πολύ. Πήρε την μπάλα και μέσα σε 5 δευτερόλεπτα αποφάσισε πως θα χτυπήσει αυτός το πέναλτι. Το έκανε και μάλιστα με επιτυχία, στέλνοντας στη μία γωνία την μπάλα και στην άλλη τον Σα.

Ηταν λογικό κάποια στιγμή ο ΑΡΗΣ να πάρει αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό. Τον έχει παίξει πολλές φορές φέτος, ενώ θα αγωνιστεί απέναντί τους ακόμα τρεις φορές. Μία για το Κύπελλο και δύο στα πλέι οφ. Τον έχει διαβάσει, τον βρήκε και ενδιάμεσα στα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν, με τραυματισμούς και κουρασμένο.

Τα πλέι οφ κοντοζυγώνουν και η κατάσταση σοβαρεύει αρκετά. Πριν όμως από αυτά ο ΑΡΗΣ καλείται να πάρει το εξάποντο με Ατρόμητο και ΟΦΗ εντός έδρας και να δει τι κέρδος θα έχει από το ματς της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, βλέποντας παράλληλα και τις απώλειες που θα έχουν οι αντίπαλοί του.

Ο ΑΡΗΣ επιβεβαιώνει φέτος ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να κυνηγήσει περισσότερα πράγματα. Είναι ανταγωνιστικός εντός και εκτός έδρας, ενώ μην ξεχνάμε ότι έχει αγωνιστεί σε κακούς αγωνιστικούς χώρους κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό αντίστοιχα. Ο ΑΡΗΣ αποδεικνύει ότι δεν ξεφούσκωσε. Πιστοποιεί ότι δεν είναι ομάδα φούσκα. Ο Μάντζιος με τη βοήθεια της διοίκησης έχοντας και τις χειμερινές μεταγραφές μπορεί να βλέπει στον πάγκο παίκτες και όχι καρεκλάκια όπως ο Ενινγκ. Ο Ελληνας τεχνικός φαίνεται πιο διαβασμένος και πιο… μεστός προπονητικά. Εχει παίκτες που μπορεί να τους βάλει μετά το 70′ να του δώσουν ποιότητα και φρεσκάδα. Η συνέχεια αναμένεται δύσκολη, αλλά αισιόδοξη για κάτι καλό. Ας ελπίσουμε πως η φετινή σεζόν θα είναι ο προπομπός για τα επόμενα χρόνια.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button