ΓενικάΕρασιτέχνης

Αναστάλθηκαν οι φορολογικές υποχρεώσεις του ερασιτέχνη Ηρακλή και του διασφάλισαν τα ακίνητά του

Στην αναστολή αποπληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεών του ερασιτέχνη Ηρακλή καθώς και στη διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας του, προχώρησε η κυβέρνηση με ρύθμιση που πραγματοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πραγματοποιείται το ουσιαστικό ξεμπλοκάρισμα των κυανόλευκων σε φορολογικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η περιουσία του, γεγονός που θα βοηθήσει τα αθλητικά τμήματά του, που συμπεριλαμβάνονται όλα εκτός από τον μπασκετικό Ηρακλή.

Οι εγκαταστάσεις που του παραχωρούνται είναι οι Χορτατζήδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπως επίσης και το γήπεδο της Μίκρας, εκεί που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν ο ΤΑΠ Ηρακλής, όπως και άλλα τμήματα, πριν τη διάλυσή του και την επιστροφή στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, πλέον είναι επιτακτικό το δίκαιο αίτημα του μπασκετικού Άρη για παραχώρηση του Παλέ ντε σπορ ως προς τη χρήση του αλλά και γιατί όχι και ρύθμιση και πάγωμα των χρεών του προς την εφορία. Τρόπος εξάλλου φάνηκε πως υπάρχει, με την περίπτωση του Ηρακλή να είναι τρανταχτό παράδειγμα.

Η ρύθμιση συγκεκριμένα αναφέρει:

«Παραχωρείται, άνευ ανταλλάγματος, στο σωματείο με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908», η χρήση των ακινήτων με 1) ΚΑΕΚ 1900443816003/0/0 (ΕΜΒΑΔΟΝ 28.342,00 τ.μ., ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Στίλπωνος Κυριακίδη 2 ΤΚ 54636, ΠΕΡΙΟΧΗ: Κέντρο Θεσσαλονίκης, ΘΕΣΗ: “Χορτατζήδες” Δήμου Θεσσαλονίκης) με τα συστατικά και τα παραρτήματά του, 2) ΚΑΕΚ 190477902015/0/0 (ΕΜΒΑΔΟΝ: 37.873,00 τ.μ., ΘΕΣΗ: Μίκρα Δήμου Καλαμαριάς, 3) ΚΑΕΚ 190477902014/0/0 (ΕΜΒΑΔΟΝ: 18.723,00 τ.μ ΠΕΡΙΟΧΗ: Μίκρα Δήμου Καλαμαριάς) για την κάλυψη των αθλητικών σκοπών του σωματείου, όπως αυτοί αποτυπώνονται στο καταστατικό του. Τυχόν βάρη ή μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που έχουν επιβληθεί σε βάρος των ακινήτων δεν αίρονται, αλλά αναστέλλονται, καθ΄ όσο διάστημα επιτελείται ο επιδιωκόμενος σκοπός. Κατά το διάστημα της αναστολής, αναστέλλεται, αντίστοιχα, και η διαδικασία είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση για τις οποίες έχουν επιβληθεί τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Για την αποδοχή της παραχώρησης των ακινήτων της παρ. 1 εκδίδονται κοινές αποφάσεις των αρμόδιων για τον αθλητισμό, τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, τα Υποθηκοφυλακεία και το Κτηματολόγιο Υπουργών στις οποίες προσδιορίζεται ο ακριβής σκοπός της παραχώρησης, περιγράφονται τα υπό παραχώρηση ακίνητα, το δικαίωμα και όλα τα απαιτούμενα εκ της ισχύουσας νομοθεσίας στοιχεία. Οι αποφάσεις του προηγούμενου εδαφίου αποτελούν τον τίτλο για την καταχώριση ενός εκάστου των ακινήτων αυτών στο αρμόδιο Κτηματολόγιο ή Υποθηκοφυλακείο.

Η παραχώρηση της χρήσης των ακινήτων του παρόντος ανακαλείται με κοινή απόφαση των αρμόδιων για τον αθλητισμό, τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, τα Υποθηκοφυλακεία και το Κτηματολόγιο Υπουργών, η οποία αποτελεί τίτλο μεταγραφής και εγγραφής στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο και Κτηματολόγιο, εάν ο σκοπός για τον οποίο παραχωρήθηκαν δεν υλοποιηθεί εντός δεκαετίας από την έναρξη ισχύος του παρόντος».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button