Ποδόσφαιρο

Αμπελάς: «Θα δούμε πολύ ωραία πράγματα από την ομάδα φέτος-Μαγική εικόνα με τα παιδιά στην θύρα 1»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο πρώην παίκτης και τιμ μάνατζερ του Άρη, Αγαπητός Αμπελάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα που σχολίασες και εσύ ο ίδιος ήταν εκείνη των παιδιών στην θύρα 1 κατά την διάρκεια του ημιχρόνου να παίζουν ποδόσφαιρο.

Η πρώτη σκέψη που έκανα όταν είδα την συγκεκριμένη εικόνα ήταν «μακάρι να βρισκόταν και το δικό μου παιδί εκεί μέσα». Και με αφορμή αυτό που είδα, έκανα και το ανάλογο σχόλιο που έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια και το οικονομικό κομμάτι.

Τι εννοείς;

Νομίζω ότι η αξία που έχει αυτή η εικόνα από μόνη της, δεν μεταφράζεται σε ευρώ. Δεν θα μπω φυσικά στο εμπορικό κομμάτι της ΠΑΕ γιατί γνωρίζω τι ανάγκη έχει τα χρήματα ή κάθε ΠΑΕ, αλλά το κέρδος από αυτή την εικόνα είναι πολύ μεγαλύτερο από οποιοδήποτε χρηματικό.

Αυτά τα παιδιά  έχουν γαλουχηθεί με τα ιδανικά του συλλόγου και την ιστορία του χθες, όχι του σήμερα αυτό εννοείς φαντάζομαι..

Οι νέες γενιές δεν έχουν ζήσει τίτλους. Ναι μεν έχουν ζήσει κάποιες μεγάλες επιτυχίες αλλά δεν έχουν καταφέρει να δουν τίτλους οπότε αν βλέπουμε παιδάκια, να είναι στο γήπεδο και κατά την διάρκεια του ημιχρόνου να παίζουν μπάλα στις κερκίδες, είναι μαγικό. Δεν υπάρχουν λόγια και δεν νομίζω ότι έχουμε ξαναδεί παρόμοια εικόνα σε ελληνικό γήπεδο. Είναι μεγάλο το κέρδος από αυτή την εικόνα.

Πιστεύεις πως ο Άρης είναι έτοιμος να παράξει ιστορία και πάλι;

Είναι κοντά πιστεύω. Κάποια στιγμή θα ζήσουμε ένα τρόπαιο, έναν τίτλο. Με τον Άρη συμβαίνει το εξής παράξενο. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι τίτλοι δημιουργούν νέες γενιές οπαδών. Τα παιδιά π.χ όταν πηγαίνουν στο σχολείο συνήθως «παρασύρονται» και θέλουν να πηγαίνουν με αυτόν που κερδίζει.  Ο Άρης δημιουργεί νέες γενιές οπαδών χωρίς να έχει καταφέρει  να πάρει κάποιον τίτλο τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι το περίεργο με τον σύλλογο. Ενώ δεν έχουμε κατακτήσει κάποιον τίτλο, βγαίνουν νέα «αρειανάκια» και αυτό είναι απίστευτο.

Αυτό πιστεύεις δεν θα συνέβαινε σε άλλες ομάδες;

Αν άλλες ομάδες είχαν περάσει αυτά που πέρασε ο Άρης, νομίζω δεν θα μιλούσαμε, δεν θα είχαν καν την ευκαιρία να δούμε και να αναλύσουμε πράγματα.

Ποιο είναι το «ταμείο» από την πρώτη εικόνα του Άρη;

Αν μιλήσουμε εντελώς θεωρητικά γιατί νομίζω πως ακόμη είναι νωρίς, ολοκληρωμένη εικόνα πιστεύω πως θα έχουμε σε έναν μήνα και κάτι παραπάνω. Αλλά αυτό που εισπράττω από τους πρώτους αγώνες, μου αρέσει. Η ομάδα μου αρέσει. Και με αφορμή τον επαναληπτικό με την Μόλντε, όταν τελείωσε το παιχνίδι η γεύση που μου άφησε ήταν γλυκόπικρη. Από την μια φυσικά στεναχώρια γιατί η ομάδα δεν προχώρησε αλλά από την άλλη δεν νομίζω ότι υπήρχε άνθρωπος που είδε το παιχνίδι και δεν είπε «Τι ματσάρα είδα;». Μου θύμισε και μου άφησε το συναίσθημα από παιχνίδια champions league που βλέπαμε πέρσι. Πιστεύω εκείνο το βράδυ που έπαιζε ο Άρης, όπου υπήρχε οθόνη με ποδοσφαιρικό αγώνα, όλοι έβλεπαν τον Άρη.

Ήταν μια μεγάλη διαφήμιση εκείνο το παιχνίδι;

Ναι δεν το συζητώ. Όπου υπήρχε τηλεόραση και είχε ποδόσφαιρο, όλοι έβλεπαν Άρη. Εγώ αυτό εισέπραξα και είδα στο νησί που βρίσκομαι τώρα.

Μίλησες και με «ουδέτερους» ανθρώπους για εκείνον τον αγώνα. Όλοι είχαν την ίδια γνώμη για τον Άρη;

Ναι είναι αλήθεια. Όπως επίσης θεωρώ πως το περσινό συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση πέρσι, όλη η Ελλάδα είδε τον Άρη να παίζει και πάλι ποδόσφαιρο. Ήταν πολλαπλά τα οφέλη. Ο Άρης απέκτησε και πάλι την αίγλη του μέσα από το ποδόσφαιρο που έπαιξε πέρσι. Κέρδισε πολλά και το φετινό ήταν συνέχεια της περσινής πορείας.

Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά της μέχρι στιγμής εικόνας του Άρη;

Δημιουργεί πολλές φάσεις ο Άρης. Ακόμη και όταν μπήκε το γκολ με την Μόλντε, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, είχε πάλι δύο κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει. Ακόμα και τότε έλεγες «μπορεί να συμβεί». Δημιουργεί ευκαιρίες, παίζει ποδόσφαιρο. Αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός πως υπάρχουν στιγμές που χάνει την αυτοσυγκέντρωση του και το «πληρώνει». Το πλήρωσε και στο πρώτο ευρωπαϊκό και στον αγώνα με τον ΟΦΗ. Αν μπορέσει και διορθώσει αυτό το κομμάτι, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Η ομάδα είναι καλή και πιστεύω θα δούμε ωραία πράγματα.

Έβαλες και ένα χρονικό όριο έτσι; Έναν μήνα περίπου..

Νομίζω και με τα δικά μου κριτήρια όσο ήμουν ενεργός ή οσο ήμουν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα. Τώρα μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα αλλά θεωρώ πως έχει περιθώρια βελτίωσης και ακόμη δεν έχουμε δει όλη την δουλειά.

Εσύ πως προσεγγίσεις το κομμάτι ότι ο Άρης κάνει πολλές ευκαιρίες αλλά δεν βρίσκει δίχτυα;

Π.χ για τον Ιντέγε, το γεγονός ότι είναι σε όλες τις φάσεις, αυτό και μόνο είναι ενθαρρυντικό. Εμένα μ’αρέσει όταν ο επιθετικός είναι μέσα. Τώρα το γκολ, είναι και θέμα ικανότητας. Αλλά αργά ή γρήγορα από την στιγμή που είναι μέσα σε όλες τις φάσεις, θα έρθει. Αλλά δεν είναι μόνο ο Ιντέγε, υπάρχουν κι’άλλοι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να δημιουργήσουν. Έχει αυτή την ποικιλία και ευελιξία η ομάδα. Δεν το θεωρώ δηλαδή πρόβλημα. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έρθει και το γκολ.

Ποια είναι η άποψη σου για τον Σάββα Παντελίδη;

Νομίζω πως όλοι βλέπουμε ότι γίνεται καλή δουλειά. Απλώς εγώ θα προσθέσω και κάτι άλλο που βλέπω. Μου αρέσει πολύ ο Σάββας στο θέμα «δέσιμο» με την ομάδα. Και στο δεύτερο παιχνίδι. Έχει καταλάβει που βρίσκεται, έχει εισπράξει τα «θέλω» του συλλόγου και σε συνδυασμό με τα δικά του, έχει υπάρξει χημεία. Μακάρι να μας βοηθήσουν και τα αποτελέσματα γιατί προσπάθεια γίνεται και αυτό φαίνεται.

Τι πιστεύεις πως θα γίνει με το VAR;

Θα γίνουν πολλές συζητήσεις. Σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος θα γίνουν πολλές κουβέντες, καθώς για εμένα είναι θολό το τοπίο. Γιατί ακόμη δεν είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες των ανθρώπων που είναι εκτός και χειρίζονται. Όπου γίνεται η πρώτη χρήση VAR για πρώτη χρονιά νομίζω και σε άλλα πρωταθλήματα συμβαίνουν αυτά.

Πιστεύεις ότι χρειάζεται μια εξοικείωση;

Ναι αλλά δεν μπορεί οι ομάδες να «πληρώνουν» μέχρι να μάθουν οι άλλοι ποιος είναι ο ρόλος του. Δηλαδή δεν  γίνεται να μην δώσεις αυτό το πέναλτυ στον Άρη. Πρέπει να γίνουν πιο υπεύθυνοι. Γιατί υποθετικά αν σου στερήσουν δύο βαθμούς τώρα επειδή δεν ήξεραν καλά τον ρόλο τους, άλλους δύο μετά επειδή δεν πρόλαβαν να συνεννοηθούν σύνολο τέσσερις. Θα φτάσουμε στο τέλος του πρωταθλήματος αυτούς τους τέσσερις βαθμούς για να βγούμε στην Ευρώπη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button