Ποδόσφαιρο

Αμανατίδης: «Ο Άρης θα κάνει το βήμα παραπάνω με τον Μαβράι, απόρησα που έρχεται στην Ελλάδα»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, Γιάννης Αμανατίδης φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press”.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Για τα επαγγελματικά του είπε:

Προπονητικά έχω τελειώσει όλα τα διπλώματα με το UEFA pro. Από εκεί και πέρα πάω σε μία σχολή στην UEFA στον τομέα του manager. Το επόμενο meeting είναι στο Λονδίνο αρχές Οκτωβρίου οπότε θέλω να τελειώσω και αυτή τη σχολή. Μετά θα δω που θα τραβήξει ο δρόμος μου προπονητικά ή στο management.

Για το National League είπε:

Δεν είναι καθόλου μπερδεμένο. Στην σχολή που είμαι το είχαμε αναλύσει αυτό πριν 6 μήνες και ήταν γνωστό για εμένα. Αυτό έχει ένα κίνητρο για ομάδες που ίσως δεν είναι στην πρώτη γραμμή όπως είναι Γερμανία, Γαλλία κλπ. Είδα ένα κίνητρο και θα δούμε και στα επόμενα τουρνουά τις φάσεις. Πρώτα θα τελειώσει η φάση που είμαστε τώρα και μετά θα ξεκινήσουν το προκριματικά. Έχει ένα κίνητρο να μη βλέπουμε τις ίδιες ομάδες. Όταν βλέπουμε μία Αρμενία ή ένα Λιχτενστάιν να παίζει με Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία δεν θα τις βλέπεις ποτέ κάπου στα τελικά. Τώρα θα βλέπεις 3-4 ομάδες στα τελικά που πάλι δεν θα παίζουν μεγάλο ρόλο κατά την γνώμη μου αλλά θα είναι ωραίο να βλέπεις αυτές τις χώρες.

Για τον Μαβράι είπε:

Έχει μεγαλώσει και έχει εκπαιδευτεί στην Γερμανία. Ένας ποδοσφαιριστής καλός για τα γερμανικά γήπεδα έχει μία πορεία έχει κάνει καλά ματς στην Bundesliga. Με μία αρκετή εμπειρία είναι σε μία καλή ηλικία θα έλεγα είναι 32 οπότε έχει ακόμα 2-3 χρονάκια. Απόρησα κιόλας που θα έρθει στην Ελλάδα. Πιστεύω θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα, ανταγωνιστικό και ο Άρης έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την κατάληξη του ελληνικού πρωταθλήματος. Πάντως κάθε χρόνο βλέπουμε ότι κάτι γίνονται και δυναμώνουν οι ομάδες όλο και περισσότερο και γίνονται πιο ανταγωνιστικές.

Τα χαρακτηριστικά του είναι πάνω από τον μέσο όρο. Σίγουρα δεν έχει πολλά τεχνικά προβλήματα όπως το είχαμε συνηθίσει από κεντρικούς αμυντικούς. Θα βοηθήσει τον Άρη και θα ενισχύσει την άμυνα του ακόμα περισσότερο και να κάνει το ένα βήμα παραπάνω για να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία. Έχουμε παίξει αντίπαλοι, ο άνθρωπος έχει κάνει Α και Β εθνική πάνω από 300 παιχνίδια.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα είπε:

Βλέπουμε ότι γίνονται μεταγραφές, ότι οι ομάδες δυναμώνουν. Γίνεται μία καλή ποιότητα, το είδαμε στα προκριματικά. Και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ πήγαν καλά και ο Ολυμπιακός. Βλέπουμε ότι ο Άρης δυνάμωσε, έχει δύο νίκες στο πρωτάθλημα οπότε όλο αυτό μαζί θα μπορέσουμε να χαρούμε ένα πολύ καλό και βελτιωμένο πρωτάθλημα. Στο μέλλον θα είναι ο στόχος του ελληνικού ποδοσφαίρου να έχουμε όσο γίνεται περισσότερες ομάδες σε διοργανώσεις ευρωπαϊκού επιπέδου ώστε να βελτιώνεται και η εθνική ομάδα. Πιστεύω θα είναι καλό και ανταγωνιστικό και θα αρέσει σε φιλάθλους και οπαδούς.

Για τον Άρη είπε:

Εννοείται ότι αλλάζει επίπεδο, έχει μία ιστορία ο Άρης, έχει εγκαταστάσεις, το γήπεδο του και τον κόσμο του. Έχει μία βάση που θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Ξεκίνησε θετικά, παικτικά είναι σε καλό δρόμο και με τις κινήσεις που κάνει θα πρέπει να τον υπολογίζουν.

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button