Μπάσκετ

Αλεξανδρής: “Υπάρχουν Αρειανοί που μπορούν να βοηθήσουν και πρέπει να το κάνουν”

Ο προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και μίλησε για τον Άρη και το αυριανό δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό X-PRESS» με τον Γιώργο Τότσικα:

Πως βλέπεται τον αγώνα του Άρη με την ΑΕΚ:

Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Άρη, η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση από την αρχή της χρονιάς ενισχύεται, είτε προσθέτοντας παίκτες είτε αλλάζοντας, έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα και έχουν πολλές φιλοδοξίες, νομίζω ότι είναι αδιαφιλονίκητα το φαβορί με την μέχρι τώρα εικόνα που έχω και για τις δυο ομάδες.

Για το που οφείλεται η ήττα από τον Κόροιβο:

Έγινε μια ανατροπή που δύσκολα γίνονται σε τέτοια παιχνίδια αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός. Για όλα τα πράγματα υπάρχουν εξηγήσεις δεν μπορείς να τα αφήνεις έτσι, τεχνικά ο Άρης είδα ότι, ενώ είχε εξασφαλίσει μια μεγάλη διαφορά και ενώ θα μπορούσε να την διατηρήσει, την έχασε γιατί δεν αντέδρασε καλά απέναντι σε μια ζώνη πίεσης, όπως και μετά που γύρισε σε μια ζώνη με προσαρμογή, εκεί κόλλησε ο  Άρης και μη αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει η ομάδα δεν τα κατάφερε και ήρθε η ήττα.

Είναι εύκολα να δώσω την άποψη μου και ίσως να προσβάλλω κάποιους το θέμα είναι τι θα πει ο προπονητής και εγώ δεν ήμουν παρών, όλα μπορεί να παίζουν ρόλο είτε λόγω κακής βραδιάς είτε κακών επίλογων, είτε ότι  επηρεάζονται κάποιοι παίκτες, ήταν ένα άσχημο αποτέλεσμα για τον Άρη και τον βάζουν σε περιπέτειες.

Πρέπει να προσέξει πολύ έχει δύσκολο πρόγραμμα δεν σημαίνει ότι κινδυνολογούμε, εγώ θα έλεγα ότι χρειάζεται προσοχή και ο Άρης έχει το υλικό και τους προπονητές, έχει και τον κόσμο διπλά του και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει αλλά δεν πρέπει να υπάρξει καθησυχασμός.

Μια επισήμανση για το αυριανό παιχνίδι:

Την κέρδισε μέσα στο Αλεξάνδρειο με άλλους παίκτες, η ΑΕΚ πηρέ τον Βασιλόπουλο, ο Σάκοτα τον εμπιστεύτηκε και έκανε ένα καλό παιχνίδι,  έχει νέο δυνατό ρόστερ η ΑΕΚ αλλά ο Άρης πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να πάρει την νίκη, υπάρχει ταλαιπωρία όμως στην ομάδα, από την Ιταλία κατευθείαν στο παιχνίδι και δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους οι παίκτες, όλα αυτά λειτουργούν αρνητικά στην απόδοση και την ψυχολογία τους. Άκουσα και ότι παραμονή του Άρη στην Αθηνά ήταν δωρεά του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Για το αν είναι ο ρόλος του προπονητή αν τα κάνει όλα:

Σαφώς και δεν είναι δικός του ο ρόλος να τα κάνει όλα, για τις επιμέρους διαδικασίες πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό αλλά ο Έλληνας προπονητής είναι από τους πιο κάλους γιατί βγαίνει από δύσκολες συνθήκες, ένας προπονητής σε μια ομάδα δεν είναι μόνο αυτό αλλά και πολλά περισσότερα, είναι και ψυχολόγος και μασέρ και γιατρός και χίλια πράγματα μαζί.

Για το αν έχει μιλήσει καθόλου με τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε:

Οπότε βρισκόμαστε φυσικά και μιλάμε, βρεθήκαμε τυχαία στο φιλανθρωπικό παιχνίδι στο Ιβανώφειο και τα είπαμε, είναι ένας καταξιωμένος προπονητής αλλά στην Ελλάδα κρίνεσαι από το αποτέλεσμα και κρίνεσαι πολύ σκληρά.

Για αν τον ενόχλησε η φυγή του από τον Ηρακλή και αν τον είχε στεναχωρήσει η φυγή του από τον Άρη είπε:

Με ενόχλησε αλλά αυτή η κατάσταση καμιά φορά είναι ο μόνος τρόπος, έχω δουλέψει με πολλά σωματεία και έχω υποστεί κι άλλες φόρες αυτή τη διαδικασία, να φύγω από μια ομάδα ο τρόπος είναι που παίζει ρολό γιατί ήταν άσχημος, ότι έγινε έγινε όμως. Δεν έφυγα στενοχωρημένος από τον Άρη γιατί ο τρόπος που έγινε ήταν διαφορετικός.

Για το αν θα έχει αποτέλεσμα το τσαλάκωμα του Παναγιώτη Γιαννάκη:

Πιστεύω πως κάποια θα το αναγνωρίσουν κάποιοι όχι, ξέρουμε πως είναι ο κόσμος και τα μετράει μόνο αν υλοποιηθούν τα πράγματα και προσδοκώντας πάντα το μέγιστο, σίγουρα το τσαλάκωμα είναι δεδομένο και αυτό ανάλογα με το πόσο δυνατός είσαι και τι όνομα έχεις κάνει μέχρι τότε μπορεί να υπάρξει σαν ένα είδος προστασίας, δεν ερχόταν κάπου που δεν ήξερε τι θα αντιμετωπίσει, γνώριζε πολύ καλά. Αν δεν ήταν ο Παναγιώτης μπορεί να υπήρχαν αλλά προβλήματα αλλά από την στιγμή που δεν φοβήθηκε και ήρθε είναι προς τιμήν του.

Τι θα πρέπει να γίνει για να αναγεννηθεί ο Άρης:

Αυτά με τις ακαδημίες είναι για τους ονειροπόλους, άλλωστε ο  Άρης έκανε μεγάλη επένδυση στις ακαδημίες και ένας εκ των παικτών αυτών είναι ο Φλιώνης. Το θέμα είναι να βρεθεί ένας επενδυτής σωστός που να έχει χρήματα όπως ήταν ο Λάσκαρης, που ήρθε και στην αρχή πλήρωσε για να τα λέμε όλα, πρέπει να αγαπήσει την ομάδα να συσπειρωθεί και ο κόσμος, χρειάζεται ένας η πολλοί που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Την οικογένεια του Άρη την έζησα από παιδί έχει τεράστιες δυνατότητες και υπάρχει κόσμος που έχει την διάθεση να βοηθήσει, όταν θα βγουν αυτοί οι άνθρωποι μπροστά τότε μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button