Γενικά

Αδειάζουν τα τζαμιά στην Τουρκία και Μαρόκο – Μόνο ιδιωτικές προσευχές

Την απαγόρευση των μαζικών προσευχών στα τζαμιά της χώρας αποφάσισαν η Τουρκία και το Μαρόκο σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του νέου κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Την αναστολή των μαζικών προσευχών στα τζαμιά της Τουρκίας «μέχρι να περάσει ο κίνδυνος του ξεσπάσματος του κορωνοϊού», ανακοίνωσε σήμερα ο Αλί Ερμπάς, πρόεδρος θρησκευτικών υποθέσεων της χώρας.

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, ο Ερμπάς, είπε ότι τα τζαμιά θα παραμείνουν ανοικτά για ιδιωτικές προσευχές. Ο επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, κάλεσε τις ευπαθείς ομάδες να κάνουν την προσευχή από το σπίτι τους.

Οι αρχές της Τουρκίας κατέγραψαν χθες Κυριακή 12 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που αύξησε το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί σε 18, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα σήμερα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα 24ωρο αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην τουρκική επικράτεια, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον Κότζα, τα δύο από τα νέα κρούσματα συνδέονται με το πρώτο -επτά είναι ταξιδιώτες που έφθασαν στην τουρκική επικράτεια από την Ευρώπη και τρεις ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία έγινε η τελευταία μεγάλη οικονομία που κατέγραψε κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, λίγο καιρό αφότου ανακοίνωσε μέτρα επαγρύπνησης, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επαίνεσε, για να καθυστερήσει την εξάπλωσή του.

Έκτοτε η κυβέρνηση της Τουρκίας εντείνει τα μέτρα για να εμποδίσει τη διασπορά του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια, διατάσσοντας οι αθλητικές συναντήσεις να γίνονται χωρίς θεατές και αναστέλλοντας τις πτήσεις προς και από πολλές χώρες.

Χιλιάδες μουσουλμάνοι που επέστρεψαν στην Τουρκία από ένα προσκύνημα στη Σαουδική Αραβία τέθηκαν σε καραντίνα χθες Κυριακή.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν από σήμερα.

Κλειστά τζαμιά και στο Μαρόκο

Στο Ραμπάτ του Μαρόκου, το ανώτατο θρησκευτικό συμβούλιο της χώρας ανακοίνωσε πως θα κλείσουν από σήμερα όλα τα τζαμιά για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό.

Το Μαρόκο θα κλείσει επίσης από σήμερα όλα τα κέντρα εστίασης, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τους αθλητικούς χώρους, τις δημόσιες λέσχες, τα λουτρά και άλλους χώρους ψυχαγωγίας, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο διευκρίνισε πως εξαιρούνται καταστήματα που πωλούν απαραίτητα αγαθά, καθώς και τα εστιατόρια που διαθέτουν υπηρεσία delivery.

Πηγή: cnn.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button