ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Αδειάζει το ρεζερβουάρ, αλλά θα του μείνει στο τέλος μια σταγόνα βενζίνης

Ο Κουέστα τείνει να εξελιχθεί ως τον MVP του Άρη σε αυτά τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, καθώς με καθοριστικές επεμβάσεις του κρατάει ζωντανή την ομάδα του στη μάχη της κατάκτησης μιας θέσης που οδηγεί στο Conference League.

Τόσο στο ματς της περασμένης Κυριακής όσο και στο χθεσινό στην Τρίπολη, ο Κουέστα έχει κατεβάσει ρολά. Ειδικά χθες η προβολή του Μπαράλες και η διπλή επέμβαση του τερματοφύλακα του Άρη είναι μισή έξοδος στην Ευρώπη. Λες και προσπαθεί να εξιλεωθεί για την γκάφα που είχε κάνει στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό. Και για την ώρα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο.

Είχα γράψει από την πρώτη στιγμή πως για το αν κατακτήσει τη 2η θέση ο Άρης κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του και από κανέναν άλλον. Η αλήθεια είναι πως στα πλέι οφ, η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που είδαμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Είναι λες και αδειάζει σιγά σιγά το ρεζερβουάρ, αλλά όπως βλέπω τους κίτρινους και τους αντιπάλους τους, στο τέλος θα μείνει μια σταγόνα βενζίνης για να πάρουν μια θέση για το Conference League. Το αν θα τερματίσουν όμως 2οι, 3οι ή 4οι πραγματικά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω τέσσερις στροφές πριν το τέλος του μίνι πρωταθλήματος.

Στην Τρίπολη ο Άρης έβγαλε κούραση απέναντι σε μια ομάδα που έψαχνε την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ, αλλά ούτε τώρα κατάφερε να την πάρει. Παρόλα αυτά η ομάδα του Μάντζιου κατάφερε να προηγηθεί με τον Μαντσίνι και εκεί που λες τώρα θα κλειδώσει το ματς με συμπαγές κέντρο και άμυνα, ξαφνικά το ανοίγει και αποκτά τρελό ρυθμό. Μοιραία ήρθε η ισοφάριση και παραλίγο τα πάνω κάτω.

Ώσπου φτάνουμε στη φάση του 93′. Για μένα είναι πολύ δύσκολη φάση, αλλά δεν δικαιολογώ ούτε τον Φωτιά ούτε τον Τζοβάρα, οι οποίοι με την στάση τους έδειξαν το “σφύρα να τελειώνουμε, να πάμε σπίτια μας”. Μέγα λάθος. Θα μπορούσε κάλλιστα ο Φωτιάς να ζητήσει να δει τη φάση στο VAR και να έχει προσωπική άποψη. Δεν το έκανε και αυτομάτως το μυαλό μου έπαιξε περίεργα παιχνίδια. Είχε προηγηθεί και το ματς του ΠΑΟΚ με το πεντακάθαρο γκολ του Μακέντα το οποίο ακυρώθηκε και αμέσως το μυαλό μου έπαιξε περίεργα παιχνίδια.

Το επόμενο παιχνίδι είναι την Τετάρτη 5 Μαΐου με τον Άρη να υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Μια ακόμα αγωνιστική η οποία μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, καθώς ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται μεταξύ τους και ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button