Ποδόσφαιρο

Ήττα και προβληματισμός στον Παναθηναϊκό

Η ήττα με 3-0 από την Άλκμααρ έφερε στην επιφάνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Μετά την ισοπαλία (1-1) στο πρώτο φιλικό απέναντι στην Αλ Τααβόν, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία ομάδα ανώτερου επιπέδου σε σύγκριση με τους Σαουδάραβες και αυτό το αντιλήφθηκε στην πράξη.

Η ομάδα των Χατζηδιάκου και των αδερφών Παυλίδη ήταν ανώτερη από τους πράσινους και επέβαλε πλήρως το ρυθμό της στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, με το φινάλε να βρίσκει την σαφώς πιο έτοιμη αλλά και πιο ποιοτική AZ να επικρατεί με 3-0 και να δημιουργεί προβληματισμό στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη συνολική εικόνα της ομάδας του.

Μετά από το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο, η Άλκμααρ αποφάσισε να ανεβάσει την ένταση και να πατήσει το πόδι στο γκάζι, γεγονός που της επέτρεψε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να περιορίσει σε παθητικό ρόλο τον Παναθηναϊκό.

Στο 12′ οι Ολλανδοί είχαν την πρώτη τελική προσπάθεια, με το σουτ του Κάρλσον από πλάγία θέση εντός περιοχής να φεύγει άουτ, με τον ίδιο παίκτη να βρίσκει όμως δίχτυα δύο λεπτά αργότερα.

Οι παίκτες της Άλκμααρ εκτέλεσαν με πάσα κόρνερ από τα δεξιά και έκαναν βαθύ γέμισμα από το κέντρο, με την προσπάθεια των πρασίνων να τραβηχτούν για να βγάλουν οφσάιντ τους αντιπάλους τους να αποτυγχάνει, με τον Κάρλσον να υποδέχεται τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και με εντυπωσιακό εναέριο τακουνάκι να νικάει τον Διούδη.

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους Ολλανδούς που συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να μπλοκάρουν την ανάπτυξη των πρασίνων αποκόβοντας τις γραμμές τους, την ίδια ώρα που από την πλευρά τους πατούσαν αρκετά συχνά τα αντίπαλα καρέ μέσα από απλό και κάθετο ποδόσφαιρο.

Στο 19′ ο Ντε Βιτ δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα με προβολή για να την προωθήσει στα δίχτυα της εστίας του Διούδη μετά από σέντρα από τα δεξιά, στο 22′ ο Διούδης απέκρουσε στην αριστερή γωνία του την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουγκαβάρα ενώ στο 34′ πραγματοποίησε νέα θετική επέμβαση, αυτή τη φορά αποκρούοντας στη δεξιά γωνία του το σουτ του Ράιντερς.

Το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου βρήκε την Άλκμααρ να κρατάει το 1-0 με σχετική άνεση, καθώς μέσω της πίεσης που άσκησε πάνω στη μπάλα μπλόκαρε ολοκληρωτικά την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, με τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς να δυσκολεύονται αφάνταστα όχι απλά να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή αλλά και να βρεθούν στο τελευταίο τρίτο των αντιπάλων τους.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο καιι όπως ήταν φυσιολογικό έπεσε αισθητά ο ρυθμός, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει συνολικά οκτώ αλλαγές μέχρι το 64ο λεπτό.

Οι Ολλανδοί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν δύο τα τέρματά τους στο 65′, όταν ο Διούδης απέκρουσε εκπληκτικά το κοντινό πλασέ του Παυλίδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι πράσινοι είχαν την πρώτη ευκαιρία τους στο παιχνίδι, με την οποία άγγιξαν την ισοφάριση, με τον κίπερ των Ολλανδών να αποκρούει με το αριστερό πόδι του διαγώνιο συρτό σουτ του Καρλίτος.

Στο 73ο λεπτό ο Παυλίδης είχε δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε άουτ ενώ στο 76′ ο Μπουαντού μπήκε στην περιοχή της ελληνικής ομάδας από τα αριστερά και έκανε το σουτ, με τον Σερπέντη να πέφτει δυναμικά στα πόδια του και να διώχνει σε κόρνερ.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Φέρχουλστ, Σουγκαβάρα, Χατζηδιάκος, Ίντι, Ντε Βιτ, Κάρλσον, Εβγέν, Κλάσι, Ράιντερς, Όστινγκ, Γκούντμουντσον

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης (64′ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (64′ Σάντσεθ), Βέλεθ (64′ Σερπέζης), Σιδεράς, Χουάνκαρ (64′ Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος (64′ Αθανασακόπουλος), Μαουρίσιο (56′ Αγιούμπ), Σαβιέρ (46′ Αϊτόρ), Βιγιαφάνιες Ενγκμπακοτό (58′ Καρλίτος), Μακέντα (60′ Ιωαννίδης)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button