Ποδόσφαιρο

Ένινγκ: «Ήρθαμε για να μείνουμε στον θεσμό – Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό!»

Ο προπονητής του Άρη, Μίχαελ Ένινγκ μίλησε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα των «κιτρινόμαυρων» για την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός:

Το αρχικό του σχόλιο:

Χαιρόμαστε που έχουμε την ευκαιρία για αυτό το ευρωπαϊκό, είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμάς, αυτό το ματς είναι η ανταμοιβή για τους κόπους μας την περσινή σεζόν. Αντιμετωπίζουμε έναν ενδιαφέροντα αντίπαλο, μια ομάδα καινούργια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ωστόσο εμείς είμαστε καλά προετοιμασμένοι και ελπίζουμε για το καλύτερο.

Σχετικά με το τί θα πρέπει να κάνει ο Άρης:

Πρέπει να χωρίσουμε σε δύο μέρη το αυριανό ματς. Καταρχάς παίζουμε εντός έδρας, δεν έχουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας αλλά και πάλι έχουμε ένα πλεονέκτημα και το άλλο είναι πως το ματς είναι νοκ-άουτ, σε μονούς αγώνες φυσικά όλα είναι πιθανά.

Εμείς πρωτίστως πρέπει σταθούμε αμυντικά, να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα και όσο μπορούμε να τρέχουμε στην επίθεση με την μπάλα και να σκοράρουμε γρήγορα και ίσως όχι μόνο ένα «τέρμα». Η τακτική σίγουρα παίζει ρόλο, πρέπει να διαβάσουμε τον αντίπαλο και κατά την διάρκεια του αγώνα και να τον αντιμετωπίσουμε και καλύτερα.

Σχετικά με το τι περιμένει να δει από την ομάδα:

Χαίρομαι για κάθε νίκη της ομάδας. Το ότι είμαστε εδώ είναι η ανταμοιβή, δεν νομίζω ότι ήρθαμε μόνο για αυτό το ματς, ήρθαμε για να μείνουμε στον θεσμό. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει πως θα είμαστε αλαζόνες στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μην δούμε το καλύτερο ματς αύριο, αλλά αυτό που είναι το προσδοκώμενο είναι τα έχουμε το ματς που θα μας δώσει την πρόκριση.

Σχετικά με την Κόλος Κοβαλίβκα:

Περιμένουμε έναν αντίπαλο με μεγάλο κίνητρο, έχουν μια σύντομη ιστορία όμως είναι μονίμως πετυχημένη. Επειδή όμως είμαστε στο γήπεδο μας, θεωρώ πως εμείς θα είμαστε αυτοί που θα καθορίσουμε τον αγώνα, δεν περιμένω να ξεκινήσουν με πίεση, αν και φυσικά στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά.

Σχετικά με την «παράδοση» του Άρη στο γήπεδο του αλλά και το Άρης-Ατλέτικο που είχε διεξαχθεί σαν σήμερα:

Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχει ένα πολύ μεγάλο βάρος με την ομάδα μου, σίγουρα αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση και θα ήθελα πολύ να ζήσουμε εξίσου μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές!

Σχετικά με την ενδεκάδα που θα «κατεβάσει» αύριο:

Σε γενικές γραμμές, έχω μια ξεκάθαρη σκέψη για το πώς θα κατέβουμε. Ακόμη όμως και την ημέρα του αγώνα έχουμε δει ότι γίνονται αλλαγές, οπότε δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει με σιγουριά η βασική ενδεκάδα. Μιλάμε για μια τελείως νέα ομάδα, επομένως θα αλλάζουν αρκετές φορές και τα συστήματα και οι σχηματισμοί και οι ενδεκάδες. Υπάρχει φυσικά ο βασικός κορμός από πέρσι αλλά έχουν ενταχθεί νέοι παίκτες. Δεν είμαστε στην περσινή φάση που είχαμε καταλήξει μετά από ένα σημείο σε μια βασική ενδεκάδα, αυτό θέλει χρόνο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button