Γενικά

Έκθεση «Νέα παραλία νέα πασαρέλα 3 / Μόνο ανακύκλωση»

Μία διαφορετική Marilyn Monroe ήρθε στη Νέα Παραλία στις 6 Σεπτεμβρίου 2017, μαζί με τα πουλιά του Χίτσκοκ που εμφανίστηκαν στις Ομπρέλες της Θεσσαλονίκης.

Η υποβλητική ατμόσφαιρα του Blue Velvet ζωντάνεψε πάνω στη ξύλινη εξέδρα, η lady Lyndon έπεσε στη παγίδα του τυχοδιώκτη Barry, ενώ κάπου μέσα στο πλήθος διακρίναμε, τον μάγειρα, τον κλέφτη, τη γυναίκα του και φυσικά τον εραστή της. Αυτά ήταν μόνο πέντε από τα πενήντα πέντε ενδύματα που εμπνεύστηκαν οι φετινοί δημιουργοί της «Nέα παραλία_νέα πασαρέλα 3 / Μόνο ανακύκλωση», με θέμα τον κινηματογράφο.

Ήρθαν, περπάτησαν, μας άρεσαν και τους άρεσε η Νέα Παραλία, ήθελαν οπωσδήποτε να επανέλθουν και να μείνουν. Όσες και όσοι πρόλαβαν επανήλθαν λοιπόν, δυστυχώς δεν χωρούσαν όλοι, και από χτες βρίσκονται στο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου και μας παρατηρούν καθώς παραλιάζουμε.

Για τρίτη φορά ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας» διοργανώνει την έκθεση μέρους των ενδυμάτων που δημιουργήθηκαν με ανακυκλώσιμα υλικά, πλαστικές σακούλες, ποπ κορν, μπομπίνες, φτερά, τσουβάλια κάθε είδους, χαρτιά περιτυλίγματος και συσκευασίας, σίτες, κελύφη οστράκων, ιστιοπλοϊκά πανιά, φλοιούς από κορμούς δέντρων, διαφημιστικά έντυπα, εφημερίδες, μπαλόνια, καλαμάκια, σχοινιά, κώνους πλεκτικής μηχανής, καλώδια και λάμπες.

Πρωτότυπες ενδυματολογικές δημιουργίες που θέτουν το ερώτημα: Μπορεί ο κινηματογράφος να επηρεάσει τη μόδα; Μήπως η μόδα επιχειρεί κινηματογραφικά άλματα; Υπάρχει δεύτερη ζωή για κάποια υλικά; Σε κάθε περίπτωση, η μόδα, ο κινηματογράφος και η ανακύκλωση σε μια διαλεκτική σύζευξη, δημιουργούν ένα μοναδικό γεγονός, μία έκθεση στο Περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου.

Συμμετέχουν με δημιουργίες τους στην έκθεση οι: Νίκος Γλαβίνας, Νικολέτα Τσικώτη, Ιλεάνα Καμπαδάκη / Dressmeup, Άννα Μηλώση, Βασιλική Μικρού, Αναστασία Βελισσαροπούλου, Στέλλα Παρασχά, Ράνια Αφεντούλη, Μπερνάρ Κουόμο, Σοφία Μπομπορίδου, Τεχνηέσσα, Δήμητρα Χρουσαλά, Ανθή Γιαννοπούλου, η ομάδα των Μαρία Κεχρινιώτη, Ρένα Στολίδου, Κατερίνα Λεπτίδου, Δημήτρης Ψυχογιός & Βέρα Εμμανουηλίδου, η ομάδα των Μαρία Γεωργίου & Πολυξένη Παυλίδου, Ευδοκία Ηλιοπούλου, Κατερίνα Σταύρου, Χριστίνα Παπαδοπούλου, η ομάδα των Αναστασία Παπαδοπούλου, Βανέσα Τσακαλίδου & Ελευθερία Δισλή και η ομάδα των Δέσποινα Σουροβίκη, Ελένη Σατραζάνη , Ειρήνη Θεοχαροπούλου & Ειρήνη Σαμαρά, Παναγώτα Καρβουνιάρη και Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας.

Έκθεση «Νέα παραλία_νέα πασαρέλα 3 / Μόνο ανακύκλωση»
Εγκαίνια Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 7μμ
στο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου
Διάρκεια έκθεσης 26 Οκτωβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2017
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310228320

 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button