Γενικά

Άηχη διαμαρτυρία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τους μουσικούς του δρομου

Άηχη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε σήμερα από τον Σύλλογο Μουσικών Βορείου Ελλάδος αντιδρώντας στο περιστατικό της προσαγωγής μιας μουσικού του δρόμου με την κατηγορία της επαιτείας.

Με την ίδια την μουσικό να δηλώνει ότι “δεν είναι επαιτεία σε καμία περίπτωση, είναι σημείο ανθρωπιάς όταν συναντιέται ο καλλιτέχνης με τους πολίτες. Ήρθαν τέσσερις αστυνομικοί και μου είπαν να τους ακολουθήσω, καθώς και ότι αυτό που κάνω είναι επαιτεία. Τους είπα ότι δεν θα τους ακολουθήσω και άρχισα να τους εξηγώ ότι αυτό που κάνω δεν είναι επαιτεία, αλλά δεν ήθελαν να το καταλάβουν. Εκείνη την ώρα περνούσε ένα μέλος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος που έχει κάνει ενέργειες για να μας στηρίξει και να αποσυνδεθούν οι μουσικοί του δρόμου με την επαιτεία”.

Επίσης, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από απλούς μαθητές και πολίτες εώς και επαγγελματίες συναδέλφους της.

Συγκεκριμένα, ο δημιουργός και ερμηνευτής Δημήτρης Ζερβουδάκης, τόνισε:

“Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος δεν μπορούσε παρά να σταθεί δίπλα στο πλευρό αυτών των παιδιών που ασκούν την τέχνη τους στο δρόμο. Είμαστε κοντά στο να απαλειφθεί η μεταξική διάταξη που μας τυραννά. Θα πρέπει να γίνει μία συζήτηση για την αιτία που προκαλεί την επαιτεία και όχι να ασκούνται καθημερινά διώξεις και κυνηγητά. Θέλουμε να πούμε θα συνεχίσουμε μέχρι να γκρεμιστεί εντελώς αυτός ο νόμος, δεν θα επιτρέψουμε άλλη σύλληψη, δεν θα επιτρέψουμε άλλη προσαγωγή και βέβαια σαν Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος προσκαλούμε όλους τους μουσικούς, τις επόμενες μέρες που είναι γιορτινές για τη Θεσσαλονίκη να είναι στο δρόμο. Όλοι στο δρόμο. Να παίζουν και να ασκούν την τέχνη τους, όπου αγαπούν, όπως αγαπούν, στα πλαίσια βέβαια της αισθητικής που τους εκφράζει και κυρίως μέσα στα πλαίσια του ποινικού κώδικα, για να μην έχουμε κι άλλα προβλήματα”.

Στο πλήθος παρευρέθηκε και ο Manu Chao, μουσικός ισπανικής καταγωγής, ο οποίος δήλωσε:

“Είμαι εδώ να στηρίξω τους μουσικούς του δρόμου. Πρέπει να αλλάξουμε και να τους αφήσουμε να παίξουν χωρίς φόβο και καταπίεση. Όλοι καταλαβαίνουν ότι η τέχνη του δρόμου είναι κουλτούρα.”

Από την άλλη πλευρά η αστυνομία δεν δέχθηκε να μιλήσει στον Πρόεδρο του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδας, Πέτρο Κάραλης

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button