Ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα: Όταν ο Άρης άγγιξε το θαύμα κόντρα στην Ίπσουιτς (video)

Ήταν 1η Οκτωβρίου 1980 όταν ο Άρης έφτασε μια ανάσα από την τεράστια ανατροπή με αντίπαλο την Ίπσουιτς στον επαναληπτικό αγώνα της πρώτης φάσης του κυπέλλου UEFA!

Το πρώτο ματς ήταν καθοριστικό καθώς η αγγλική ομάδα επικράτησε με σκορ 5-1. Ο διαιτητής της αναμέτρησης τής είχε δώσει τρία πέναλντυ και σε συνδυασμό με την κόκκινη κάρτα στον Φοιρό από το 35′ έφεραν τον Άρη σε πολύ δύσκολη θέση με το σενάριο της πρόκρισης να μοιάζει απίθανο.

Όπως αποδείχθηκε τελικά, ακόμη δεν είχε κριθεί τίποτα. Στον επαναληπτικό αγώνα που διεξήχθη στο Καυταντόγλειο, ο Άρης τα έδωσε όλα! Με 30.000 παθιασμένους φιλάθλους στις κερκίδες μπήκε πεπεισμένος ότι μπορεί να κυνηγήσει το αδύνατο!

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Τσιριμώκος άνοιξε το σκορ ενώ ο Δράμπης στο 22′ έκανε το 2-0. Όλα έδειχναν ότι μπορεί να γίνει το ακατόρθωτο και στο 65′ ο Ζελελίδης με κεφαλιά πετυχαίνει το 3-0 και ο Άρης ήταν ένα γκολ μακριά από την ιστορική πρόκριση που ζητούσε. Οι παίκτες δεν σταμάτησαν να πιέζουν, λίγο έλειψε να γίνει το 4-0 όμως στο 75′ ο Έρικ Γκέιτς σκόραρε για τους Άγγλους και “έκλεψε” την πρόκριση μέσα από τα χέρια των κιτρίνων λυτρώνοντας την Ίπσουιτς.

Ο Άρης μπορεί να μην κατάφερε να προκριθεί ωστόσο εκείνος ο αγώνας και έμεινε χαραγμένος στις μνήμες όλων και δικαίως κέρδισε το μεγάλο χειροκρότημα του κόσμου του.

Δείτε video:

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button