Γενικά

Πέντε φόροι – «φωτιά» μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Ούτε ένας ούτε δύο αλλά πέντε φόρους φόροι πρέπει να έχουν πληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, κάτι που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι, καλούνται για ακόμη μια φορά να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις τελευταίες φορολογικές εκκρεμότητες της χρονιάς, διαφορετικά από την 1η του νέου έτους θα πληρώσουν τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που προβλέπει η νομοθεσία.

Παραδοσιακά ο τελευταίος μήνας του έτους είναι ο πιο «βαρύς» φορολογικά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς περιλαμβάνει εκτός των φόρων και τις υπολοίπων υποχρεώσεων και τα τέλη κυκλοφορία.

Οι πέντε φόροι
Αναλυτικότερα, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν:

ΕΝΦΙΑ: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων Θα πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ. Και η τελευταία θα πληρωθεί μέχρι το τ Ιανουαρίου αλλά θα υπολογιστεί στο κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2017.

Φόρο εισοδήματος: Τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να καταβάλλουν την τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ. Το 2019 θα κλείσει τελικώς με λιγότερες εισπράξεις από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων σε σχέση με το 2016.
Γονικές παροχές ή δωρεές χρηματικών ποσών: Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις εφορίες για γονικές παροχές και δωρεές. Πολλοί φορολογούμενοι υπό τον φόβο των τεκμηρίων διαβίωσης μεταβιβάζουν στα παιδιά τους τα ακίνητά τους ή ακόμα και χρηματικά ποσά.

ΦΠΑ: Οι επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία 3ηςκατηγορίας (ή διπλογραφικού συστήματος όπως είναι η νέα ονομασία) θα πρέπει να καταβάλλουν τον ΦΠΑ Νοεμβρίου.

Τέλη κυκλοφορίας του 2018: Στο Taxisnet έχουν ήδη αναρτηθεί τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία παραμένουν αμετάβλητα συγκριτικά με πέρυσι, και οι φορολογούμενοι αναμένεται θα καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται:

 Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
 Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
 Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν μετά την 1η Νοεμβρίου του 2010, τα τέλη θα υπολογιστούν με βάση τα επίπεδα των ατμοσφαιρικών ρύπων που εκπέμπουν: από 0,9 ευρώ ώς 3,72 για κάθε γραμμάριο διοξειδίου άνθρακα που εκπέμπουν μεσοσταθμικά στην ατμόσφαιρα.
Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας γίνεται στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ με τον κωδικό πληρωμής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Για μια ακόμη χρονιά οι ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν στην λύση της πιστωτικής κάρτας και να πληρώσουν την οφειλή τους σε έως και 12 δόσεις. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την εξόφλησή τους. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών, το πρόστιμο είναι ισόποσο των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Πηγή: press724.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button