Ποδόσφαιρο

Ναζλίδης: «Μεγαλύτερος στόχος του Άρη το Κύπελλο και τα πλέι οφ θα βοηθήσουν σε αυτό – Πρέπει να δικαιωθεί στο θέμα του ban»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Θωμάς Ναζλίδης.

Ο πρώην παίκτης του Άρη, ένας άνθρωπος που τολμάει και «δείχνει» τον δρόμο σε όλους πως ακόμη και τώρα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, μπορούμε να δημιουργούμε.

O Θωμάς Ναζλίδης μίλησε για το νέο του εγχείρημα εν μέσω κρίσης στον χώρο των ακαδημιών, για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση ενώ σχολίασε φυσικά και την πορεία του φετινού Άρη και τους στόχους του για την Ευρώπη και το Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Πως βίωσες την κατάσταση;

Να πω την αλήθεια επειδή δεν είμαι άνθρωπος που κάθεται και περιμένει, κάποια πράγματα τα έκανα κανονικά. Σίγουρα η κατάσταση μου φάνηκε διαφορετική αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό γιατί και έξω έβγαινε κάποιες φορές. Είχε τρόπους για να περάσει η καραντίνα.

Νέει άνθρωποι όπως εσύ εν μέσω κρίση τολμάτε. Θέλουμε να μας μιλήσεις για το νέο σου εγχείρημα.

Εγώ έχω μάθει έτσι ως άνθρωπος, αν δεν έχει κάτι να ασχοληθώ και να δημιουργήσω δεν μπορώ να ζήσω και επειδή ακριβώς όλη αυτή την περίοδο δεν υπήρχαν προπονήσεις δεν υπήρχαν αγώνες και το μέλλον μας ήταν αβέβαιο, αποφάσισα να προχωρήσω σε ένα επιχειρηματικό πλάνο που έχει πάλι να κάνει με το ποδόσφαιρο, μια ακαδημία ποροσφαίρου και γηπεδάκια 5χ5, βλέποντας τα θετικά και προχωρώντας με αισιοδοξία.

Δώσε μας κάποιες πληροφορίες, ποια ακαδημία έχεις πάρει, που βρίσκεται;

Η ακαδημία που βρισκόταν στους ίδιους χώρους ήταν «Οι Μπέμπηδες Ιωνίας». Τώρα βέβαια θα αλλάξουν και το όνομα και ο εγκαταστάσεις, θα γίνουν όλα τελευταίας τεχνολογίας. Θα γίνει μια πολύ κατάσταση. Θα βρίσκεται στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, από εκεί όπου κατάγομαι και το όνομα θα είναι «Golden Boys».

Θα είστε έτοιμοι με την έναρξη της νέας σεζόν;

Ναι ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες με την ανακατασκευή των γηπέδων και η οργάνωση της ακαδημίας προχωρά καθημερινά, οπότε πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι όλα έτοιμα.

Έχετε επικοινωνήσει με προπονητές έτσι; Θα είναι μια αθλητική «κυψέλη».

Έτσι ακριβώς, σαν ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Με γνώση, προπονητές υψηλής ποιότητας και καλές εγκαταστάσεις. Πάντα μου άρεσε να βρίσκομαι και να αθλούμαι σε ωραίους χώρους και αυτό ακριβώς θέλω να περάσω και στα μικρά παιδιά τώρα. Διότι εγώ πέρασα και από τα καλά αλλά και από τα άσχημα. Η πραγματική αξία του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού έχει πολλούς παραμέτρους οπότε το βασικό που θέλω να τα μάθω είναι να αγαπούν το άθλημα.

Θα έχεις γνωστούς σου και από τον χώρο του ποδοσφαίρου;

Έχω μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο, φίλους και γνωστούς ανά τα χρόνια από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Με βοηθούν με τον τρόπο τους , οπότε θα έχω γνώμες από όλη την Ελλάδα. Τώρα θα έχω ένα «κράμα» και πιστεύω πως θα γίνει κάτι καλό.

Θα σε δούμε και σε ρόλο δασκάλου ποδοσφαίρου;

Δεν θα έχω δικό μου τμήμα να προπονώ αλλά θα βρίσκομαι εκεί όλες τις ώρες δίπλα στα παιδιά και θα βοηθώ με τον τρόπο μου.

Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, το άθλημα θα το αφήσεις στην άκρη;

Δεν έχω πάρει ακόμη οριστική απόφαση, περιμένω λίγο τις εξελίξεις. Αν είναι κάτι αξιόλογο που θα με γεμίζει, θα παίξω. Αν δεν είναι κάτι που θα με ευχαριστεί όχι, γιατί πλεόν θέλω να χαίρομαι αυτό το άθλημα. Κουράστηκα τα πάνε-έλα, τα μίζερα πράγματα, την αλλαγή πόλεων, οικονομικά ζητήματα κτλ.

Να σου ευχηθούμε καλή επιτυχία. Είναι φυσικά μέγάλο ρίσκο, υπάρχει αβεβαιότητα.

Σίγουρα υπάρχει αλλά όπως σας είπα και πριν εγώ προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα θετικά οπότε προχωράω με αυτή την σκέψη. Αν σκέφτεσαι συνεχώς αρνητικά και τι θα γίνει τι δεν θα γίνει, σε παίρνει από κάτω και σε άλλους τομείς μετά. Δηλαδή εγώ όπως σας είπα είμαι ένας άνθρωπος που έχω μάθει να ζω μέσα στην ενέργεια, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ξυπνάμε και είμαστε μέσα στην τρέλα, ξαφνικά να κάτσεις και να περιμένεις είναι δύσκολο. Εγώ π.χ δύο πήγα να κάτσω στο σπίτι και κόντεψε να «σπάσει» το κεφάλι μου (γέλια).

Ένας ακροατής ρωτα για πιθανή συνεργασία σου με τον Άρη σχετικά με τι ακαδημίες.

Συνεργασία θα υπάρχει όχι επίσημη με την ΠΑΕ Άρης, αλλά έχω πολύ καλές σχέσεις και με τον προέδρο και με τις ακαδημίες οπότε σίγουρα θα υπάρξει κάποια συνεργασία. Αν δηλαδή υπάρξει κάποιο ταλέντο στην ακαδημία μας γιατί ότι να μην μεταφερθεί στου Άρη. Όπως φυσικά έχω καλές σχέσεις σχεδόν με όλες τις ομάδες που συνεργάστηκα παλιότερα.

Είναι μια επένδυση πολλών χρημάτων;

Πρόκειται σίγουρα για μια μεγάλη επένδυση ειδικά για τα δεδομένα της εποχής. Είναι ένας τομέας που γνωρίζουμε καλά αλλά εξακολουθούμε να μαθαίνουμε διότι άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η ακαδημία. Πάνω απ’όλα όμως μετράει το ότι είναι κάτι που μου αρέσει πολύ να κάνω. Από το πρωί δηλαδή τρέχω και δεν νιώθω κούραση.

Από όσα είδαμε και εμείς, στο πλευρό σου είανι και αρκετοί πρώην συμπαίκτες σου στον Άρη, σωστά;

Ναι φυσικά, δόξα τω Θεώ με όλα τα παιδιά που ήμασταν συμπαίκτες όλα αυτά τα χρόνια έχουμε άριστες σχέσεις και πολλά τηλέφωνα και μέσω των social media μου στέλνουν «καλή επιτυχία»και με βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του. Θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια.

Επιστροφή στην δράση! Ο Άρης ξεκινά κόντρα στον ΟΦΗ σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς θεατές.

Τα ερωτηματικά για τους πρώτους ειδικά αγώνες είναι πάρα πολλά για το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες, σε τι κατάσταση θα είναι, για το πώς η ομάδα θα διαχειριστεί το άδειο γήπεδο. Είναι αλλιώς μια ομάδα σαν τον Άρη που έχει συνηθίσει την πίεση του κόσμου προς τον αντίπαλο με ένα γεμάτο γήεδπ να είναι μαζί της. Και διαφορετικό είναι για ομάδες που έτσι και αλλιώς μαζεύουν λίγο κόσμο, είναι ψιλοσυνηθισμένες σε αυτό. Θέλει ειδική διαχείριση, είναι και σχετικά με το τι έχουν κάνει οι ομάδες αυτή την περίοδο. Τα ερωτηματικά είναι πολλά.

Θα το δούμε δηλαδή στην πράξη;

Ναι, δεν μπορείς να πεις κάτι από τώρα ούτε να κρίνεις γιατί η νέα περίοδος έρχεται μετά από 2-3 μήνες απραξίας. Το ποια ομάδα έχει δουλέψει καλύτερα, ποια είναι περισσότερο οργανωμένη, γενικώς. Όλα παίζουν ρόλο και όλα θα φανούν στην διάρκεια. Σκεφτείτε ότι οι διακοπές του ποδοσφαιριστή το καλοκαίρι είναι περίπου 3-4 εβδομάδες και τώρα είναι 2-3 μήνες. Ό,τι και να έκανε αυτό το διάστημα ο αθλητής δεν μπορεί να κερδίσει αυτά που κέρδιζε μέσα από παιχνίδια, φιλικά, προπονήσεις με την ομάδα κτλ.

Είναι στα θετικά του Άρη το ότι είχε ένα σχετικά ομοιογενές σύνολο;

Σίγουρα, μα υπάρχουν θετικά και αρνητικά για την κάθε ομάδα. Ο Άρης όντως ήταν μια από τις ομάδες που στηριζόταν σε μικρό σχετικά ρόστερ, δεν είχε πολύ ανοιχτό ρόστερ. Θα είναι κάτι θετικό αυτό, το θέμα είναι τώρα αν μετά από το διάστημα απραξίας θα υπάρχει ή όχι αυτή η ομοιογένεια. Πρέπει να το δούμε στο γήπεδο.

Στάθηκες και εσύ και είναι σημείο αναφοράς ότι ο Άρης συνδέεται με τον κόσμο του και ένα γεμάτο Χαριλάου.

Έτσι ακριβώς και τώρα θα δοκιμαστεί και σε αυτό. Για όλους μας ο Άρης είναι συνδεδεμένος με το πάθος και τώρα ξαφνικά θα παίζει σε ένα γήπεδο σαν να παίζεις φιλικό. Και αυτό θέλει την ιδιαίτερη διαχείριση του, να περάσει γρήγορα το μήνυμα στους παίκτες προκειμένου να καταλάβουν ότι τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Το καλό για τον Άρη είναι πως ο μεγάλος στόχος είναι αργότερα οπότε με αυτά τα παιχνίδια θα κερδίσει εμπειρίες, ρυθμό, φυσική κατάσταση για να είναι έτοιμος στα παιχνίδια που πρέπει.

Άρα να «ρολλάρει» στα πλέι οφ για να είναι έτοιμος για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ;

Ναι, μέσα από τα παιχνίδια θα βρει τον ρυθμό αλλά για εμένα ο Άρης πρέπει να κυνηγά την νίκη σε όλα τα παιχνίδια, μέσα από αυτή την διαδικασία να είναι στο πικ του όσο μπορεί, τα κρίσιμα παιχνίδια είναι με την ΑΕΚ και μετά ο τελικός αν όλα πάνε καλά.

Ποια είναι η άποψη σου για τον Μίχαελ Ένινγκ;

Δεν έχω συγκεκριμένη άποψη διότι δεν έχω δουλέψει μαζί του. Έχει πράγματα που μου αρέσουν και άλλα που δεν μου αρέσουν τόσο σαν ποδοσφαιριστή. Όπως π.χ το μικρό ρόστερ, 13-14 παίκτες για όλο τον χρόνο και όλους τουης αγώνες δεν το θεωρώ θετικό. Από την άλη βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχει καλά αποτελέσματα έτσι; Και η εικόνα ήταν καλή και η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Είναι σχετική η παραμονή ενός προπονητή σε μια ομάδα σε μικρό χρονικό διάστημα. Για να το αποφάσισαν αυτό οι άνθρωποι του Άρη σημαίνει ότι είδαν περισσότερα θετικά ή ότι μπορούν να βελτιώσουν τα αρνητικά. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο σε μια ομάδα γιατί τέλειος προπονητής δεν υπάρχει, συνεχώς βελτιώνεται. Είναι σίγουρα θετικό το ότι ανανέωσαν γιατί ξεκινάς με την ίδια βάση, έναν κορμό, ξέρεις πως δουλέυει ο άλλος και προσπαθείς να «χτίσεις».

Ήταν μια υπόθεση που ανέλαβε ο Άγγελος Χαριστεας. Εσύ δεν πρόλαβες να συνεργαστείς μαζί του;

Όχι, αλλά τον γνωρίζω, έχουμε μιλήσει. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ζει καθημερινα την ομάδα, σίγουρα ξέρουν τι γίνεται και βλέπουν πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να δούμε και πολλά θετικά για το μέλλον του Άρη. Δεν μπορεί τυχαία να βιάστηκαν στο να ανανεώσουν με έναν άνθρωπο.

Μπορεί ο Άρης να πάρει το Κύπελλο;

Το μπορεί και το θέλουμε. Θέλουμε πολύ να το πάρει, σίγουρα με την εικόνα που έχει δείξει μέχρι τώρα μπορεί και να το κατακτήσει. Μένει να δούμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες γιατί μην ξεχναμε και την ΑΕΚ πως ήταν τον τελευταίο καιρό. Δεν θα είναι και το Χαριλάου γεμάτο που ήταν κάτι που περιμέναμε πως και πως, σίγουρα είναι μείον. Ωστόσο η πρόκριση δεν παύει να είναι 50-50.

Είσαι της άποψης σύντομα να επιτραπεί ένα 20% στις κερκίδες σε κάθε γήπεδο;

Εννοείται, όσο πιο γρήογρα γίνεται. Όταν π.χ βγαίνεις βόλτα και βλέπεις τα μαγαζία γεμάτα, ποια είναι η διαφορά με το άδειο γήπεδο; Υπάρχουν πράγματα που δεν έχουν λογική αλλά δεν είμαι εγώ αρμόδιος γι’αυτό, υπάρχουν ειδικοί να το κρίνουν. Πρέπει όμως κάποια στιμγή να επιστρέψει στο γήπεδο, δεν υπάρχει θέαμα, βλέπεις ένα «κρύο» πράγμα.

Πρέπει φυσικά να λυθεί και το θέμα του ban.

Ο Άρης δυστυχώς μια ζωή πληρώνει αμαρτίες του παρελθόντος, τα βρίσκει μπροστά του. Άλλη μια φορά έχουμε έναν τέτοιο «γολγοθά». Πιστεύω να το ξεπεράσει γιατί αυτό είναι και το δίκαιο. Σκεφτείτε επίσης ότι η μισή Ελλάδα πλέον είναι άλλες ΠΑΕ, ποια η διαφορά στον Άρη; Είναι άδικο για όλους και για τον κύριο Καρυπίδη που πήρε μια ομάδα που του είπαν ότι πτώχευσε, έπεσε και έχει καθαρίσει από χρέη και τώρα τα βρίσκει πάλι μπροστά του.

Μιλάς με τον Καρυπίδη;

Κρατάμε επαφές ναι, έχουμε μιλήσει. Σίγουρα και ο ίδιος έχει αγωνία για το θέμα αλλά στο τέλος πάντα είναι θετικός και αισιόδοξος και πιστεύει στην δικαίωση του Άρη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button