Ποδόσφαιρο

Δέλλας: “Ο Άρης πρέπει να επιστρέψει, η Εθνική μπορεί να προκριθεί”

Ο Τραϊανός Δέλλας ο κολοσσός της Εθνικής φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio και στην εκπομπή «Αθλητικό X-PRESS».

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για το Κροατία-Ελλάδα είπε:

Όπως και να έχει όλες οι ομάδες ήταν δύσκολες, η Κροατία αποτελείται από πολλά αστέρια του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά πιστεύω ότι έχουμε τις ελπίδες μας και μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε και πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι και οι υπόλοιπες ομάδες μας φοβούνται γιατί όλες ήθελαν να μας αποφύγουν και να μην πέσουν με εμάς. Θα γίνει το πρώτο παιχνίδι και εκεί θα κριθούν όλα.

Άμα μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα εκεί ή το 2-1 η ακόμα και το 0-0 θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Το σημαντικό πάντως είναι να μείνουμε «ζωντανοί» εκεί στην Κροατία και να έχουμε ελπίδες εδώ στον επαναληπτικό. Αυτό που διαφοροποιεί την Εθνική σε αυτήν την φάση και αυτό φαίνεται και στο αγωνιστικό κομμάτι ότι έχουν γίνει ομάδα και έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις τον ποδοσφαιριστών.

Για το αν έχει διαφορά η σημερινή Εθνική με τις παλαιότερες είπε:

Και τώρα τα περισσότερα παιδιά παίζουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού και δεν έχουν κάτι να ζηλέψουν από εμάς. Αυτό που διαφοροποιεί την εθνική ομάδα με εμάς τους παλιότερους είναι το κλίμα που επικρατεί, άμα γίνουν πραγματική ομάδα και δουν την εθνική σαν υποχρέωση και όχι σαν αγγαρεία τότε μπορούν να καταφέρουν πολλά. Η εθνική ομάδα αυτήν την στιγμή έχει πάρα πολύ ταλέντο.

Για το αν μπορεί η Εθνική να επαναλάβει το έπος του 2004 είπε:

Εύχομαι η εθνική να καταφέρει να σηκώσει και το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό.

Για την δική του καριέρα και τα όνειρα που είχε από παιδί και αν χρειάζεται τύχη για να πετύχεις σαν ποδοσφαιριστής είπε:

Τα όνειρα που έκανα σαν παιδί τα έχω ξεπεράσει κατά πολύ με την καριέρα που έκανα αλλά δεν είναι θέμα τύχης είναι ότι με πολύ δουλειά και στόχο μπορείς να το καταφέρεις, όσο πιο πολύ δουλεύεις τόσο πιο πολύ τύχη θα έχεις. Η τύχη είναι μπορούμε να πούμε, ότι σαν ποδοσφαιριστής πρέπει να είσαι τυχερός για να σε δουν τα κατάλληλα μάτια, υπήρξαν πολλά παιδιά που είχαν πολύ περισσότερο ταλέντο από εμένα και δεν κατάφεραν την καριέρα που έκανα εγώ, απλά ήμουν τυχερός σε αυτό το κομμάτι αλλά το πρώτο και σημαντικότερο είναι η σκληρή δουλειά.

Για την αναφορά που είχε κάνει ότι “γεννήθηκε” στον Άρη αλλά και τον Άρη του σήμερα είπε:

Ναι “γεννήθηκα” στον Άρη.Ξεκίνησα στον Άρη, ήμουν στην ομάδα από 11 μέχρι 20 χρονών, έχω περάσει από όλες τις κατηγορίες, φυσικά και ο Άρης είναι κομμάτι της ζωής μου.

Η περσινή χρονιά θα πρέπει να είναι οδηγός για τον Άρη, δυσκολεύτηκε πολύ, η περσινή χρονιά θα είναι βάση για φέτος. Εύχομαι και ελπίζω ότι θα τα καταφέρει φέτος και θα επιστρέψει και θα είναι μεγάλη χαρά να τον δούμε ξανά στην πρώτη κατηγορία. Είναι κρίμα να λείπουν ομάδες με μεγάλη ιστορία και πολύ κόσμο σαν τον Άρη από την Super League. Από όλους που έχω συνεργαστεί στην καριέρα μου έχω να κρατάω καλές επαφές και ευχάριστες αναμνήσεις.

Για τις φήμες που είχαν προκύψει για να αναλάβει το «τιμόνι» του Άρη είπε:

Δεν έγινε κάτι ουσιαστικό, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες επαφές για να αναλάβω τον πάγκο του Άρη. Δεν είμαι δύσκολος στις επιλογές απλά δεν μου έχει προκύψει κάποια αξιόλογη πρόταση για να αναλάβω κάποια ομάδα. Το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει εδώ, τελείωσε για εμένα σαν ποδοσφαιριστής αλλά συνεχίζεται σαν προπονητής.

Για το αν η δουλειά του ποδοσφαιριστή η του προπονητή είναι πιο δύσκολη είπε:

Η δουλειά του προπονητή είναι πιο δύσκολη.

Για το Μίλαν-ΑΕΚ είπε:

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ΑΕΚ, παίζει με έναν τεράστιο αντίπαλο αλλά όλα μπορούν να συμβούν, η ΑΕΚ πρέπει να πάει με αυτοπεποίθηση και σεβασμό στον αντίπαλο και να διεκδικήσει ότι μπορεί από αυτό το ματς.

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button