Μπάσκετ

Το σύνδρομο Τάσος Κάκος

Θέλετε να το πούμε σύνδρομο Κάκος; Θέλετε να το πούμε σύνδρομο Κορομηλάς; Υπάρχουν συγκεκριμένοι διαιτητές που νομίζουν ότι είναι μεγαλύτεροι από τις ομάδες, μεγαλύτεροι από το άθλημα. Αυτό ήταν και είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Θα αφήσω την Τσαρούχα στην άκρη για αρχή και θα ξεκαθαρίσω τι εννοώ. Οι υπόλοιποι δύο δεν ήταν/είναι κακοί διαιτητές. Ο Κάκος πιο πολύ έχει μείνει στην ιστορία για την κάκιστη συμπεριφορά του και για το ότι απέβαλε άνθρωπο που ήθελε να τιμήσει ένα παιδί που έφυγε από τη ζωή, παρά για τα κακά του σφυρίγματα.

Το ίδιο θα συμβεί και για τον Κορομηλά. Θα μείνει ως ένας άνθρωπος που ένιωθε ότι σου… έκανε χάρη που σφύριζε, ως ο άνθρωπος που δε διέκοψε το παιχνίδι όταν ακούστηκε σύνθημα που πανηγύριζε τη δολοφονία ενός παιδιού.

Μιλάμε για ανθρώπους που δείχνουν με κάθε τρόπο ότι θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές, να αφήσουν το στίγμα τους στα παιχνίδια αντί να είναι απλά «διευκολυντές» τους.

Aυτό είναι που κάνει η Τσαρούχα, εκεί που… μπορεί, θα φροντίσει να τηρηθεί κάθε παράγραφος του βιβλίου κανονισμού. Θα μιλήσει με θράσος στον Ταπούτο και τον Σιγάλα, θα χρεώσει ένα ολόκληρο time-out στον Καστρίτη για τρία δευτερόλεπτα και αν βρει την ευκαιρία, μπορεί να κρίνει το παιχνίδι δίνοντας τεχνική ποινή επειδή ένας προπονητής… πατούσε τη γραμμή.

Ανήκει σε ένα γκρουπ ανθρώπων που δεν είναι κακοί διαιτητές. Δεν είναι Σκαλτσήδες, Πουρσανίδιδες, Φωτιάδες και Βάτσιοι. Είναι καλύτεροι διαιτητές, αλλά επειδή βασιλεύουν στους «τυφλούς» έχουν αποκτήσει μία συμπεριφορά και ένα «τουπέ» που δεν είχε ούτε ο Κολίνα στο καλύτερα του.

Για αυτό όλο το «show» στο Παλέ. Δεν απείλησε κατευθείαν με εκκένωση και διακοπή, όχι! Έπρεπε να πάει στα αποδυτήρια, να μη βγαίνει, να μη μιλάει σε κανέναν. Να αναρωτηθούν όλοι τι θα γίνει, να γίνει το επίκεντρο της προσοχής. Μόνο μετά θα έδινε την προειδοποίηση της, αφού θα είχε ξεκαθαρίσει σε όλους ότι εκείνη ήταν η πρωταγωνίστρια, εκείνη ήταν το αφεντικό.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι Τσαρούχα καταφέρνει να κάνει ένα γήπεδο να ασχολείται μαζί της όποτε σφυρίζει. Συνειδητά ή όχι το επιδιώκει, όπως το επιδίωκε ο βετεράνος διαιτητής και νυν αμισθί αναλυτής φάσεων, Τάσος Κάκος.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button