Ποδόσφαιρο

Η εναλλακτική του 3-5-2 υπάρχει στο… συρτάρι!

Ο Άλαν Πάρντιου ήθελε να έχει ένα ακόμη σχηματισμό στο… μπλοκάκι του, για τις στιγμές που θα χρειαστεί να μπερδέψει τον αντίπαλο, όπως ο ίδιος είπε μετά το φιλικό με τη Μακάμπι Χάιφα.

Αν εστιάσουμε στο ματς με τους Ισραηλινούς, ο Άγγλος τεχνικός είχε αποφασίσει από καιρό να δοκιμάσει το σχήμα με τους τρεις στόπερ και δεν άλλαξε αυτή του την απόφαση από τα διάφορα προβλήματα. Ούτε από την απουσία των δεξιών του μπακ, όπου αναγκάστηκε να χρίσει σε φουλ μπακ τον Ράφαελ Καμάτσο, ούτε ο τραυματισμός του Νικολά Ενκουλού, ούτε το ότι δεν είχε στη διάθεσή του τον Πίτερ Ετέμπο.

Η αλήθεια είναι ότι αν ο Άρης εφαρμόσει ποτέ αυτό το σύστημα σε επίσημο παιχνίδι, άλλα θα είναι τα πρόσωπα που θα κληθούν να το υπηρετήσουν. Στον άξονα θα βρίσκονται οι Ετέμπο, Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία και στη δεξιά πλευρά ένας κανονικός φουλ μπακ, μεταξύ των Οντουμπάζιο και Εμπακατά. Αμυντικά, οι κιτρινόμαυροι είχαν κάποια προβλήματα παίζοντας μ’ αυτή τη διάταξη και επιθετικά έβγαλαν πολύ ζωντάνια.

Προφανώς ο Πάρντιου σημείωσε πολλά στο μπλοκάκι του, τόσο για τα πρόσωπα, όσο και για το σχηματισμό που κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Σίγουρα ξεχώρισε η σωστή νοοτροπία, συν το γεγονός ότι ο Άρης προσπάθησε μέχρι τέλους να αποφύγει την ήττα και επιβραβεύτηκε γι’ αυτό, καθώς αν τελικά γνώριζε την ήττα από τη Μακάμπι, θα ήταν ένα παντελώς άδικο αποτέλεσμα. .

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button