Μπάσκετ

To… μυστικό του φετινού Άρη

Ένα σημαντικό “ατού”

Όταν τραυματιζόταν ο Χάγκινς, ενδεχομένως κάποιοι να περίμεναν ότι αυτό θα έχει μεγάλο αγωνιστικό κόστος για τον Άρη. Ήταν, άλλωστε, ο πρώτος από πλευράς των “κιτρίνων” στις ασίστ, “βάζοντας” παράλληλα τις “πινελιές” του στο σκοράρισμα. Παρ΄ όλα αυτά, ο Άρης έχει βρει τον τρόπο να ξεπερνάει τα όποια προβλήματα έχει αντιμετωπίσει και να “βγάζει” νέους “πρωταγωνιστές” στα παιχνίδια του.

Οι “κίτρινοι” δεν είναι η ομάδα που στηρίζεται σε 1-2 παίκτες. Υπάρχει “πολυφωνία” στο σκοράρισμα και γενικότερα έχει δημιουργηθεί ένα ρόστερ που διαθέτει αρκετούς παίκτες-εργαλεία, που μπορούν να βγουν μπροστά. Αυτό ένα βασικό… μυστικό του φετινού Άρη για την πολύ καλή πορεία στη Basket League. Παρ΄ ότι δεν υπάρχει υψηλό μπάτζετ, ο Καστρίτης και οι συνεργάτες του έχουν καταφέρει να “φτιάξουν” ένα “γεμάτο” ρόστερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ματς με το Λαύριο, λίγο έλειψε να είναι επτά οι παίκτες του Άρη με διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτό θα γινόταν αν ο Βασίλης Καββαδάς πετύχαινε ακόμη έναν πόντο, αφού τελείωσε το ματς με 9 πόντους (έτσι, ο Άρης είχε έξι “διψήφιους” την Κυριακή).

Επίσης, όσον αφορά τις τρεις τελευταίες νίκες των “κιτρίνων”, αυτές απέναντι σε Απόλλωνα Πατρών, Καρδίτσα και Λαύριο, υπήρχαν τρεις διαφορετικοί MVP για την ομάδα του Καστρίτη. Ο Τολιόπουλος κόντρα στον Απόλλωνα, ο Γκούντγουιν απέναντι στην Καρδίτσα και ο Χόρκλερ κόντρα στο Λαύριο. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό που ο φετινός Άρης δεν στηρίζεται σε μια μικρή “δεξαμενή” παικτών αλλά μπορεί να “πάρει” πολλά (είτε επίθεση, είτε άμυνα) από πολλούς παίκτες.

ΟΙ MVP ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΝΙΚΕΣ

ΑΡΗΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ 27 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ RANKING

AΡΗΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ΓΚΟΥΝΤΓΟΥΙΝ ΜΕ 21 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ RANKING

ΑΡΗΣ-ΛΑΥΡΙΟ: ΧΟΡΚΛΕΡ ΜΕ 25 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ RANKING

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button