Μπάσκετ

Το… φαινόμενο των δυνάμεων και ο Καστρίτης

Άριστα στην διαχείριση

Το τελευταίο διάστημα ο Άρης τα πήγε άκρως ικανοποιητικά, έχοντας συνεχόμενα σημαντικά παιχνίδια. Η κόπωση ήταν ένα σημαντικό “αγκάθι” για την ομάδα του Καστρίτη αφού το ένα ματς διαδέχονταν το άλλο, με τους “κίτρινους” να τα καταφέρνουν περίφημα, “γράφοντας” έξι σερί νίκες μέσα σε διάστημα 20 ημερών. Υπήρχαν αγώνες, μάλιστα, στους οποίους ο Άρης παρά την δεδομένη και μεγάλη κούραση που είχε, απέδιδε πολύ καλά στο τελευταίο δεκάλεπτο των αγώνων.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, οι “κίτρινοι” είχαν το δεύτερο πιο παραγωγικό τους δεκάλεπτο στην τέταρτη περίοδο (σ.σ. 22 πόντους στην επίθεση) ενώ σε αυτήν είχαν το δεύτερο καλύτερο δεκάλεπτο αμυντικά (σ.σ. 13 πόντοι παθητικό) στο ματς. Ας δούμε και κάποια άλλα παιχνίδια… Κόντρα στην Τρέντο ο Άρης στην τελευταία περίοδο ήταν πιο παραγωγικός σε σχέση με τα τρία προηγούμενα δεκάλεπτα, σημειώνοντας 33 πόντους.

Επίσης, στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Παλέ, ο Άρης αμυντικά ήταν καλύτερος στην τελευταία περίοδο με 12 πόντους παθητικό ενώ το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν το δεύτερο πιο παραγωγικό του με 19 πόντους. Επίσης, απέναντι στον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, το σύνολο του Καστρίτη πέτυχε 30 πόντους στην τελευταία περίοδο, η οποία ήταν η πιο παραγωγική του στο ματς. Ολα τα παραπάνω, δείχνουν πως ο Άρης παρά την μεγάλη κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, “έβγαζε” ενέργεια στα τελευταία δεκάλεπτα των αγώνων.

Μοιάζει ως ένα… περίεργο “φαινόμενο”. Το πώς μια ομάδα που είναι τόσο επιβαρυμένη με σερί αγώνες και που είναι “φορτωμένη” με κούραση, αντί να… χάνει δυνάμεις στην τελευταία περίοδο, τελικά σε αυτήν να καταφέρνει να βρει την απαραίτητη ενέργεια για να αντεπεξέλθει και η τελευταία περίοδος πολλές φορές να εξελίσσεται σε “κλειδί” όσον αφορά κάποιες νίκες.

Ολα αυτά, φυσικά, δεν ήταν τυχαία, αφού υπήρξε η κατάλληλη διαχείριση του Γιάννη Καστρίτη και των συνεργατών του για τον χρόνο επιβάρυνσης των παικτών. Σε αυτό το θέμα της διαχείρισης, δόθηκε μεγάλη σημασία. Στο “διπλό” με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για παράδειγμα, παιχνίδι που έγινε μόλις δυο 24ωρα πριν το κρίσιμο ματς με την Τρέντο, ο Καστρίτης κοούτσαρε με… χαρτάκι το οποίο τσέκαρε για να υπάρχει η κατάλληλη ισορροπία στους χρόνους των παικτών. Είναι χαρακτηριστικό πως σε εκείνο το ματς, ουδείς παίκτης του Άρη έπαιξε πάνω από 25 λεπτά.

Γενικότερα, σε αυτή την σειρά των πολλών αγώνων, ο Καστρίτης έδωσε μεγάλο βάρος ώστε οι παίκτες του να διατηρούνται όσο το δυνατόν πιο “φρέσκοι”, προκειμένου αυτοί να αποδίδουν… όπως πρέπει. Δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό, αλλά… τέλος καλό όλα καλά, μιας και ο Άρης “μάζεψε” πολλές νίκες, συνολικά 8 από τα 10 ματς που έγιναν μετά το ματς με την Καρδίτσα και με ένα σερί έξι νικών πριν τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό.  

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button