Ποδόσφαιρο

Σπαλέτι: «Δεν επιτρέπω στους παίκτες μου να μένουν ξύπνιοι τη νύχτα – Χρειάζεται λιγότερο PlayStation»

Ο προπονητής της Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, μίλησε για την πειθαρχία και το… PlayStation.

Η Ιταλία «φλέρταρε» με την γκέλα στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 κόντρα στην Αλβανία, όμως έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο τουρνουά (2-1).

Μερικά 24ωρα μετά τη «μάχη» απέναντι στους Αλβανούς, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τα βιντεοπαιχνίδια που… δεν πρέπει να παίζουν οι ποδοσφαιριστές του.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Αυτό που είπα ήταν ότι δεν θέλω -έτσι πήραμε για παράδειγμα ένα παιχνίδι που τους αρέσει να παίζουν- αλλά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κοιμούνται πραγματικά τη νύχτα. Δεν με ενδιαφέρει τι ακριβώς κάνουν.

Δεν επιτρέπω στους ανθρώπους να περνούν όλη τη νύχτα ξύπνιοι, όλες τις ώρες, έτσι ώστε το επόμενο πρωί να είναι εντελώς ξεκούραστοι και μετά να βγαίνουν για προπόνηση. Δεν έχω τίποτα εναντίον οποιουδήποτε είδους παιχνιδιού.

Αντιθέτως, έχουμε μάλιστα δημιουργήσει μια αίθουσα παιχνιδιών όπου υπάρχουν δύο υπέροχα, σύγχρονα, τελευταίας τεχνολογίας PlayStations, στα οποία όλοι πηγαίνουν και παίζουν εκεί».

Για τους κανόνες του και ότι το PlayStation δεν επιτρέπεται: «Νομίζω ότι είναι σωστό ένας παίκτης αυτού του επιπέδου να παίζει σε αγώνες που είναι σημαντικοί, όπως αυτοί. Δεν νομίζω ότι είναι αποδεκτό να είναι ξύπνιοι μέχρι τις τρεις ή τις τέσσερις το πρωί.

Συνήθως μου λένε, “εντάξει, το έχουμε συνηθίσει αυτό, θα κοιμηθούμε το πρωί”. Δεν υπάρχει περίπτωση να το έχετε συνηθίσει αυτό. Πρέπει να κοιμάστε τη νύχτα. Υπάρχουν ψυχαναλυτές που το έχουν αποδείξει.

Υπάρχουν καθηγητές σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου που θα σας δώσουν πραγματικά ενδείξεις σχετικά με αυτό. Έτσι, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι επιβάλλουμε έναν σωστό τρόπο ζωής, ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να παράγουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο μας κατά τη διάρκεια των ίδιων των αγώνων.

Επομένως, δεν είναι δίκαιο και δεν είναι αλήθεια ότι είπα ότι δεν μπορούμε να παίξουμε PlayStation. Είπα ότι δεν μπορούμε να μένουμε ξύπνιοι μέχρι τις τρεις ή τις τέσσερις το πρωί. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button