Γενικά

Σοκάρει ο πατέρας της 8χρονης που είχε το ατύχημα στην παιδική χαρά: “Μαμά τι εφιάλτη ζούμε” έλεγε στη μητέρα της

Στο “Yellow 101.7” και την εκπομπή «Πρωινό KONT_ ACT» φιλοξενήθηκε ο πατέρας της 8χρονης, Δημήτρης Χατζηαθανασίου, παραγωγός του Yellow Radio, που μίλησε τόσο για τις σοκαριστικές στιγμές που βίωσε η κόρη του βλέποντας το ακρωτηριασμένο δάχτυλό της, όσο και την τρέχουσα ψυχολογική της κατάσταση.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Κωνσταντίνο Τσακίρη:

Για την κατάσταση της κόρης του:

Είχε πάει την Κυριακή το απόγευμα στην παιδική χαρά κάτω στην παραλία, απέναντι από το το γερμανικό προξενείο, για να περάσει την ημέρα της μαζί με τη μητέρα της και να παίξει. Το ατύχημα έγινε στη τσουλήθρα, εκεί που κατεβαίνει για να τσουλήσει το παιδί, η λαμαρίνα που κανονικά θα έπρεπε να είναι κολλημένη με τα τοιχώματα της τσουλήθρας δεν ήταν και είχε κενό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο της να βρεθεί ανάμεσα στο κενό που είχε η λαμαρίνα και το τοίχωμα. Καθώς το παιδί τσουλάει με μια σύσπαση της τσουλήθρας κλείνει το κενό της λαμαρίνας και στην ουσία τεμαχίζει το μικρό δάχτυλο, το οποίο έπεσε κάτω στο έδαφος.

Για το αν υπήρξε πλήρης ακρωτηριασμός του δαχτύλου:

Ναι υπήρξε πλήρης ακρωτηριασμός, άρχισε και η μικρή να τσιρίζει το αίμα έτρεχε σαν σιντριβάνι, η μητέρα της ήταν σοκαρισμένη και αυτή και έτρεξε πάνω της να δει τι γίνεται. Ήμασταν τυχεροί, γιατί εκεί στο χώρο υπήρχε ο πατέρας ενός παιδιού που ήταν γιατρός και μόλις είδε το ατύχημα και το δάχτυλο του παιδιού να το σηκώνει μία κυρία από το έδαφος, το παίρνει, πηγαίνει δίπλα στο αναψυκτήριο που είχε, για να το βάλει σε πάγο και νερό για να διατηρήσει ζωντανά τα κύτταρά του, έτσι ώστε να κερδίσουμε χρόνο και να υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες μέχρι να φτάσουμε στο χειρουργείο.

Για το αν το παιδί έχασε τις αισθήσεις του:

Δεν έχασε τις αισθήσεις του και είναι σοκαριστικό το να βλέπεις να ακρωτηριάζεσαι, είναι τρομακτικό. Από κει και πέρα το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος, ο Σαράντης Μπλιόσκας παρείχε τις πρώτες βοήθειες και ήταν ο φύλακας άγγελος της μικρής, δεν υπάρχουν λόγια, του χρωστάω πραγματικά πάρα πολλά πράγματα.

Για το που πήγαν μετά την παιδική χαρά:

Εμένα με είχανε πάρει τηλέφωνο και είχα φτάσει πιο νωρίς από το ασθενοφόρο, παίρνω τη μικρή γιατί ακόμα το ασθενοφόρο δεν είχε έρθει και την πάω στη Γενική Κλινική, γιατί ήταν και το πιο κοντινό νοσοκομείο, ανεβαίνω στον 7ο όροφο για να βρω χειρούργο με το παιδί αγκαλιά, τελικά δεν βρίσκω, με ενημερώνουν πως δεν έχουν και ότι γίνεται μόνο με ραντεβού και έπρεπε να ειδοποιήσουνε, τότε τους λέω αν μπορούνε έστω να καλέσουν ένα ασθενοφόρο, για να πάμε σε ένα εφημερεύον νοσοκομείο. Μας πήγαν λοιπόν στο “Παπαγεωργίου” που ναι μεν εφημέρευε, αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμα χειρουργεία, γιατί εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτα και περιμέναμε μέχρι τις δώδεκα παρά τέταρτο το βράδυ, από τις εξίμιση το απόγευμα, για να τη βάλουμε στο χειρουργείο. Αν λοιπόν ο κύριος Σαράντης, ο γιατρός που ήταν στην παιδική χαρά δεν ήταν εκεί, το δάχτυλο της μικρής θα είχε νεκρώσει, διατηρήθηκε ουσιαστικά στον πάγο, ώστε να γίνει η συγκόλληση με επιτυχία. Η τύχη του παιδιού ήταν ότι μέσα σε όλα αυτά υπήρχε ένας άνθρωπος, για να της δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Για την κατάσταση του παιδιού μετά το χειρουργείο:

Η επέμβαση θεωρείται από τους γιατρούς ότι πήγε καλά, είναι πολύ αισιόδοξοι, απλά πρέπει να περιμένουμε σίγουρα δύο μέρες, για να δούμε πως θα αντιδράσει ο οργανισμός της, αλλά τώρα έχουμε να φροντίσουμε άλλα θέματα, έχουμε ραντεβού με τον παιδοψυχολόγο, γιατί το παιδί βγάζει κάποιες φοβίες δηλαδή εκεί που κάθεται βάζει τα κλάματα, που αυτό είναι καθαρά θέμα φοβιών και εικόνων ή λέει ότι δεν μπορεί να κουνήσει το δάχτυλό της και είναι λογικό γιατί είναι ένα παιδί μόλις οκτώ ετών που έχει σοκαριστεί

Για το αν οι γιατροί είναι αισιόδοξοι:

Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι και λένε ότι είναι καλό το ότι πονάει, γιατί αυτό δηλώνει ότι έχει αίσθηση του πόνου, άρα αιματώνεται. Γενικά η υπόλοιπη κλινική εικόνα του παιδιού είναι καλή. Μας απασχολεί το ψυχολογικό κομμάτι και βέβαια αν θα γίνει σωστά η συγκόλληση σε αυτή τη φάση.

Για το τι έλεγε το παιδί στο ασθενοφόρο:

Έλεγε στη μαμά της “μαμά τι εφιάλτη ζούμε”. H γυναίκα μου, μου το είπε και εγώ δεν το πίστευα

Για τις ευθύνες του δήμου:

Έχει επικοινωνήσει μαζί μου ο δήμαρχος ο κύριος Ζέρβας, αλλά αυτό που εμένα με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία της κόρης μου και η ψυχολογική και η σωματική, θέλω πρώτα να τη δω να χαμογελάει και μετά θα δούμε τις ευθύνες που έχει η πολιτεία και ο δήμος.

Για τη συμπαράσταση του κόσμου:

Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί και συγκινηθεί πάρα πολύ, είναι αμέτρητα τα μηνύματα, άνθρωποι που μου δηλώνουν και την ιδιότητά τους για να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο, είναι πραγματικά εντυπωσιακό, χτυπάνε συνεχώς τα τηλέφωνα από ενδιαφέρον για την υγεία της μικρής, τους ευχαριστώ όλους πάρα πολύ.

Στον Κωνσταντίνο Τσακίρη μίλησε επίσης και ο Πέτρος Λεκάκης πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης:

Θέλω να εκφράσω και εγώ τη συμπαράσταση μου στην οικογένεια και στον Δημήτρη και στην Έρικα, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους, αλλά και να ενημερωνόμαστε για το πως είναι η υγεία της μικρής Δέσποινας, πραγματικά είναι ένα γεγονός το οποίο είναι στενάχωρο για όλους μας. Να πούμε ότι η παιδική χαρά είναι σφραγισμένη από την ώρα που έγινε το συμβάν για να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και αποκατάστασης όπου κριθούν απαραίτητες. Την περασμένη κιόλας εβδομάδα, είχε αποσυρθεί από τη συγκεκριμένη παιδική χαρά μία τσουλήθρα που είχε πρόβλημα. Από εκεί και πέρα υπάρχει μία ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο, για να δούμε πως ακριβώς έγιναν όλα τα γεγονότα, το τι γίνεται με τις συντηρήσεις και ξέρετε ότι έχουμε και πρόγραμμα συντηρήσεων για τις παιδικές χαρές στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ότι τις επόμενες ώρες θα έχουμε μια πιο πλήρη εικόνα σχετικά με αυτό το γεγονός.

Για τον προϊστάμενο της παιδικής χαράς ο οποίος συνελήφθη:

Ο ίδιος από μόνος του παραδόθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου και πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερος. Από κει και πέρα δεν θα σταθώ στο νομικό κομμάτι, είναι ένα γεγονός που μας γεμίζει με θλίψη όλους, πρώτα να είναι καλά το κορίτσι, να πάνε όλα καλά στο χειρουργείο και μετά να δούμε τι μπορεί να κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Για το αν είχε ελεγχθεί η συγκεκριμένη παιδική χαρά:

Είχε ελεγχθεί την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα την περασμένη Παρασκευή σε έναν έλεγχο αφαιρέθηκε και ένα παιχνίδι ως ακατάλληλο. Μπορεί το μηχάνημα να χάλασε στην πορεία από τη χρήση ή το βάρος, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο το κάνουν οι μηχανικοί που τα έχουν βάλει και τα συντηρούν, οπότε εκ των πραγμάτων και εμείς περιμένουμε να ενημερωθούμε από τους τεχνικούς για το τι ακριβώς συνέβη.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button