Γενικά

Σε λιγότερο από 4 ώρες το Θεσσαλονίκη-Αθήνα με το “Βέλος”

Με ένα ποσό από 55 έως 65 ευρώ – σύμφωνα με εκτιμήσεις – θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με το τρένο “Βέλος” από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

Με καθυστέρηση περίπου 14 μηνών τα νέα «Βέλη», οι γρήγορες αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ρίχνονται επιτέλους στις ράγες για τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη-Αθήνα, μετατρέποντας το ταξίδι με τρένο από και προς την πρωτεύσουσα σε μία πολύ πιο ευχάριστη εμπειρία.

Παρότι ήταν προγραμματισμένη η πρεμιέρα τους να γίνει στις 25 Μαρτίου του 2021, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, τα νέα γρήγορα τρένα ETR470 θα ξεκινήσουν τελικά τα ταξίδια τους την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Οι αμαξοστοιχίες ETR470 διαθέτουν εννέα βαγόνια, ένα εκ των οποίων είναι εστιατόριο και μπαρ, τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα οικονομικής. Κάθε αμαξοστοιχία μπορεί να μεταφέρει πάνω από 600 επιβάτες και περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις, αλλάζοντας μετά από δεκαετίες την εμπειρία ταξιδιού ανάμεσα στις δύο αυτές πόλεις.

Καθημερινά θα πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια από και προς τις δύο πόλεις. Το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 07:22 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 09:58 και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 11:20. Το επόμενο δρομολόγιο του ETR470 αναχωρεί από τον Σταθμό της Αθήνας στις 17:22 με μια ενδιάμεση στάση στη Λάρισα στις 20:00 και άφιξη στον Σταθμό της Θεσσαλονίκης στις 21:21.

Χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα από την εταιρεία το κόστος του τετράωρου ταξιδιού, πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι τα εισιτήρια των γρήγορων τρένων θα κοστίζουν 65 ευρώ αυτός της Α’ θέσης ενώ στα 55 ευρώ θα κυμαίνεται αυτό της οικονομικής θέσης. Τα νέα δρομολόγια και τιμολόγια αναμένεται να εμφανιστούν στο σάιτ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Κυριακή 8 Μαΐου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button