Μπάσκετ

Πρωτογερόπουλος: «Με την απόκτηση μετοχών, ο κόσμος έχει φωνή μες στην ομάδα»

Ο Δημήτρης Πρωτογερόπουλος, άνθρωπος της ΚΑΕ που ασχολείται με την οικονομική διαχείριση της ομάδας, μίλησε στο Yellow Radio 101,7 για την απόφαση του συλλόγου να δώσει το δικαίωμα στους φίλους των κιτρινόμαυρων, να αποκτήσουν φωνή μέσω απόκτηση μετοχών.

Αναλυτικά, για την ανάθεση μετοχών στην ομάδα από το κοινό: Η διοίκηση, γιατί έχω τον ελεγκτικό παράγοντα, στην διαδικασία, η διοίκηση αναζητεί τρόπους για να ολοκληρώσει ή να επιτύχει κάποιους σκοπούς. Ένας από αυτούς είναι και η άντληση κεφαλαίων, η έκδοση μετοχών κι όχι μόνο. Η άντληση κεφαλαίων, λοιπόν, ήταν βούληση της διοίκησης καιρό τώρα κι την ανακοίνωσαν προχθές. Ο τρόπος που θα γίνει έχει να κάνει με το ότι θα κοινοποιηθεί ένας λογαριασμός στον οποίο θα γίνουν οι καταθέσεις. Όποιος κάνει την κατάθεση θα ανοίγει μία «καρτέλα» και εκδίδεται μία yellow card, στην οποία θα αντιστοιχούν τα χρήματα που έβαλε σε ένα ψηφιακό αντίκρισμα, προκειμένου όταν ολοκληρωθεί η αύξηση, να μετατραπούν σε μετοχές. Η αύξηση, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση, έχει σκοπό να φτάσει τα 500.000 ευρώ. Όταν γίνει η αύξηση των 500.000, θα γίνει η αντιπαραβολή και το αντίκρισμα των χρημάτων που έχει καταθέσει ο κάθε εν δυνάμει μέτοχος, θα μετατραπεί σε μετοχές, τις τάξεις των 10 ευρώ ονομαστικής αξίας, όπως είναι και οι υπόλοιπες στην Ελλάδα.

Το κεφάλαιο θα μειωθεί, έχει αποφασιστεί, προς την κάλυψη των ζημιών. Η ΚΑΕ Άρης και δεν είναι η μόνη, έχει αρκετές ζημίες, αυτές είναι σε βάρος της από προηγούμενα χρόνια, είναι μεγάλες, μερικά εκατομμύρια, έπρεπε να κάνει κάποια κίνηση, όπως προβλέπει το νομικό πλαίσιο, με την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της, που υπολογίζεται περίπου σε 5 εκατομμύρια, με σκοπό να μειωθούν οι ζημίες της ομάδας, να βελτιωθεί, δηλαδή, το πρόσωπο της ομάδας, όπως φαίνεται στον ισολογισμό. Ο ισολογισμός είναι η εικόνα της ομάδας, της εταιρείας στον έξω κόσμο, μειώνοντας στις ζημίες. Αφού έχει παρθεί πρώτα αυτή η απόφαση και έχει γίνει με δεύτερο σκοπό, με σκοπό το ποσό που θα μείνει, η αύξηση κεφαλαίου που θα γίνει στα 500.000, να γίνει σημαντικό ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο. Γιατί, όπως φαντάζεσαι, το 500.000 στα 5 εκατομμύρια είναι κάτι το διαφορετικό, 500.000 στο 1,5-2 εκατομμύρια είναι τελείως διαφορετικό ποσοστό και ενεργοποιείται η ισχύς αυτών των μετοχών. Η διοίκηση, λοιπόν, έχει λάβει απόφαση ως μείωση του κεφαλαίου και μείωση των ζημιών, μετά την ανακοίνωση της μείωσης, που θα γίνει τις επόμενες 10-15 μέρες λογικά, θα ξεκινήσει και η διαδικασία αυτή, όπου θα αντλούνται τα χρήματα, άντληση χρημάτων θα γίνεται μέχρι να ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου. Τώρα, όποιος καταθέτει τα χρήματα του, θα αποτελεί ήδη μέτοχος, θα έχει ένα αντίκρισμα σε ψηφιακή μορφή, θα έχει την κάρτα που θα αντιστοιχεί στα χρήματα που έχει δώσει και από εκεί και πέρα θα γίνει η σχετική κεφαλαιοποίηση στο μετοχικό κεφάλαιο, με την έγκριση κανονικών, νέων μετοχών.

Η άποψη η δική μου είναι ότι επειδή ζούμε σε μία νέα εποχή, η ΚΑΕ Άρης κάνει μία νέα εισαγωγή σε μία νέα εποχή στον ψηφιακό κόσμο. Ο ψηφιακός κόσμος είναι «καλάθι αγοράς» που ήταν μέχρι τόσα χρόνια περιορισμένο. Θα πρέπει να ανοίξουμε λίγο τους ορίζοντες μας. Με αυτή την κίνηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η ΚΑΕ Άρης εισάγεται στον ψηφιακό κόσμο, αλλάζει σελίδα βλέπει λίγο διαφορετικά τα πράγματα, υπάρχει το ψηφιακό μετοχολόγιο. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή, κάποιος για να έχει φωνή, να είναι μέτοχος σε απλές κοινές μετοχές, ανάλογα με το στήσιμο κάθε εταιρείας, με τον τρόπο που λειτουργεί κάθε εταιρεία, στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα, θα δημιουργεί ένα ψηφιακό μετοχολόγιο για να μπορέσει ο μέτοχος να έχει φωνή, όλοι εμείς, να έχουμε φωνή στην ομάδα. Αυτό το ψηφιακό μετοχολόγιο θα γίνει για τις ανάγκες της ενδιάμεσης κατάστασης, μέχρι να γίνουν μετοχές. Μπορεί κάποιος στην πορεία να πει ότι δεν θέλει να συνεχίσει, γιατί ενδεχομένως να μην θέλει να φέρει την έκθεση του στον έξω κόσμο, μία οποιασδήποτε μορφής ευθύνη. Επομένως, το ψηφιακό μετοχολόγιο, μπορεί να δείχνει την ΚΑΕ Άρης, ο ψηφιακός μετοχολόγος, όμως, μπορεί να παραμείνει ψηφιακός μέτοχος, η ζωή του οποίου θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες και θα δούμε στην πορεία πως θα χαρτογραφηθεί η διαχείριση αυτού. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι με αυτή την κίνηση, θα μπορεί να λέει ο καθένας, ανά πάσα στιγμή, ότι αυτό είναι το ψηφιακό αντίκρισμα των χρημάτων, όπως είναι τα yellows της Πειραιώς, κάρτα με την οποία αυτός που έχει βάλει χρήματα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποδείξει και ότι τα έβαλε, πόσα έβαλε. Θα υπάρχει εύκολα η απόδειξη των χρημάτων που έχει βάλει, θα μπορεί να δει την παραβολή και τις μετοχές όταν ολοκληρωθεί η αύξηση. Προς το παρόν είναι απόφαση αυξήσεως. Από εκεί και πέρα είναι και άμεση βοήθεια προς την ομάδα, άμεσα έσοδα από αυτό τον σκοπό και θεωρώ ότι λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της διοίκησης, ήταν μία πολύ σωστή απόφαση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button