Ποδόσφαιρο

Που οδηγούν οι πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας των playoffs

Η κλήρωση για τα play off της Super League ξεκινά σήμερα και η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο πρωταθλητής της Super League, οδηγείται στον τρίτο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League και είναι η ομάδα που θα αγωνιστεί σίγουρα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μιας και αν αποκλειστεί από εκεί πηγαίνει στα play-off του Europa League, όπου αν αποκλειστεί και σε αυτά, οδηγείται απευθείας στους ομίλους του Conference League.

Ο δευτεραθλητής, ξεκινά τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League, όπου με νίκη, εξασφαλίζει και αυτός την είσοδό του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης όπως προαναφέρθηκε παραπάνω. Στο χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή αν ηττηθεί και στον δεύτερο προκριματικό του Champions League και μετά στον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα αγωνιστεί στα play off του Europa Conference League.

loading...

Το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό του UEFA Europa League, θα δοθεί στον κυπελλούχο Ελλάδος, όπου αν αυτός βρίσκεται σε μια εκ των πρώτων δύο θέσεων της βαθμολογίας, θα δοθεί στον τρίτο της τελικής βαθμολογίας. Ο μόνος τρόπος να μην δοθούν 5 ευρωπαϊκά εισιτήρια από την τελική βαθμολογία, είναι να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος η Λαμία, η οποία γνώρισε την ήττα με 5-1 από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Τα τελευταία δύο εισιτήρια θα δοθούν στον τέταρτο και πέμπτο του βαθμολογικού πίνακα και εκεί οι δύο αυτές ομάδες θα ξεκινήσουν από νωρίς τις υποχρεώσεις τους, δηλαδή από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, οι οποίοι θα γίνουν 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου.

Γιώργος Σιδερίδης

Σπουδαστής Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Το Yellow Radio FM 101.7 ήταν το πρώτο Μέσο το οποίο του έδωσε την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. «Παθιασμένος» με τις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, είναι μέλος της οικογένειας του Yellow εδώ και 2 χρόνια.
Back to top button