Μπάσκετ

Όταν τα τρίποντα έλειψαν… προβληματίστηκε αλλά δεν “λύγισε”

Η διαφορά του πρώτου ημιχρόνου και του δευτέρου μέρους

Μετά το ματς με το Περιστέρι στο οποίο ο Άρης είχε 13/26 τρίποντα, οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη μπήκαν… ζεστοί στον αγώνα με τη Λιετκαμπέλις. Όταν “χτίστηκε” το +11 (35-24) του ημιχρόνου, ο Άρης είχε πετύχει οχτώ τρίποντα, παίρνοντας έτσι 24 πόντους από τα 6.75. Και μάλιστα, με ιδιαίτερα καλά ποσοστά, αφού οι “κίτρινοι” σούταραν με 40% (8/20).

Στο δεύτερο ημίχρονο είναι γεγονός πως αυτό το “ατού” των τριπόντων… έλειψε. Ο Άρης σε όλο το β’ μέρος του αγώνα πέτυχε μόλις δυο τρίποντα και προφανώς η έλλειψη επιθετικής βοήθειας μέσω σουτ από τα 6.75… προβλημάτισε -και “φρέναρε”- την ομάδα όσον αφορά το σκοράρισμα. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό ότι ακόμη κι έτσι, ο Άρης βρήκε τον τρόπο να μην “λυγίσει”.

Μπορεί να μην ήρθε η κάλυψη της διαφοράς, δηλαδή του -10 της ήττας από τη Λιετκαμπέλις στη Λιθουανίας, αλλά οι “κίτρινοι” “επιβίωσαν” και δίχως πολλά τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ. στην διάρκεια αυτού, ήταν 2/15 τα σουτ έξω από τα 6.75), παίρνοντας μια υπερπολύτιμη νίκη, που ήταν και το πρώτο ζητούμενο στον κρίσιμο αγώνα της Τετάρτης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button