ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Όπλα σε ειδικές βαλίτσες για την προστασία της Πορτογαλίας

Το “πράσινο φως” πήρε η αστυνομία της Πορτογαλίας για να μεταφέρει σε ειδικές βαλίτσες όπλα για την προστασία της εθνικής ομάδας της χώρας στο Euro 2024.

Την είδηση αυτή δημοσιοποίησε την Κυριακή (16/6) η «Record», η οποία παραδέχεται ότι «κανονικά, αυτό δεν είναι δυνατό», αλλά όπως επισημαίνει συνέβη λόγω των «απρόοπτων που συμβαίνουν ανά τον κόσμο, όπως η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και η τρομοκρατική απειλή που πάντα υφίσταται».

Όλοι αυτοί οι λόγοι ανάγκασαν τις γερμανικές αρχές να αναθεωρήσουν αυτή την απαγόρευση και να κάνουν μια εξαίρεση, παρέχοντας τη σχετική άδεια στις δυνάμεις τάξεις που συνοδεύουν την αποστολή των Ιβήρων.

Η πρώτη φορά που συνέβη μια πανομοιότυπη κατάσταση ήταν το 2016, στο Euro της Γαλλίας. Επαναλαμβάνεται τώρα, το 2024, ως προληπτικό μέτρο.

Η γερμανική κυβέρνηση και οι αρχές έχουν δώσει την άδεια για τη χρήση όπλων από τους ξένους αστυνομικούς στο έδαφός τους, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά μόνο σε ότι έχει να κάνει και αφορά τις αποστολές των εθνικών ομάδων των χωρών τους.

Η αστυνομία της Πορτογαλίας, η οποία κάνει πρεμιέρα σήμερα με την Πολωνία (16:00) μετέφερε τα όπλα, σύμφωνα πάντα με τη Record, μέσα σε μαύρες βαλίτσες ειδικά σχεδιασμένες για το σκοπό αυτό και κλειδωμένες με λουκέτα υψίστης ασφαλείας.

Αυτά τα μέτρα εξυπηρετούν την αντιμετώπιση τυχόν σοβαρότερων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε εκδηλώσεις, όπως η προχθεσινή, κατά την οποία υπήρξαν πολλαπλές εισβολές σε γήπεδα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η χρήση όπλων.

Για το Euro, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία ετοίμασε ένα σχέδιο άμυνας και προστασίας, αλλά με μια νέα εξέλιξη.

Οι διαδρομές εκκένωσης δημιουργήθηκαν από λογισμικό που αναπτύχθηκε στη Στουτγάρδη και ονομάζεται «Escape Pro», το οποίο, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, έχει τη δυνατότητα να αναλύει και να προσομοιώνει τις ροές ανθρώπων σε μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις, να υπολογίζει και καθορίζει διαδρομές διαφυγής. σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το έργο αυτό επεξεργαζόταν από το 2023 και δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο Euro 2024.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button