Ποδόσφαιρο

Oι “νέοι” και… ένα ζητούμενο

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά ο Άρης τις δύο τελευταίες χρονιές

Τόσο την σεζόν 2021/22 όσο και την αγωνιστική περίοδο 2022/23, το πρόβλημα του σκοραρίσματος έκανε έντονα την εμφάνισή του για τον Άρη. Σε ουκ ολίγα ματς, η αποτελεσματικότητα στο γκολ αποτέλεσε “αγκάθι” για τους “κίτρινους”, με… λίγες εξαιρέσεις τις τελευταίες δύο χρονιές. Οι “κίτρινοι” ταλαιπωρήθηκαν από την… μη ευστοχία των παικτών τους σε πολλά παιχνίδια, με συνέπεια να “πετάγονται” στα “σκουπίδια” σημαντικές ευκαιρίες και κατ’επέκταση να “πετιούνται” βαθμοί.

Στα φετινά πλέι οφ, βέβαια, υπήρχε βελτίωση στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας αλλά σε κάθε περίπτωση, συνολικά τις δύο τελευταίες σεζόν, υπήρχε σημαντικό πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα. Εν όψει της ενίσχυσης του Άρη με νέους παίκτες, είναι ευχής έργον αυτοί που θα αποκτηθούν να έχουν στα… θετικά χαρακτηριστικά τους, την αποτελεσματικότητα στα τελειώματά τους και γενικότερα την δυνατότητα να “βρίσκουν” το γκολ, όχι με… πάρα πολλές προσπάθειες. Ο Άρης την τελευταία διετία είχε στις τάξεις του παίκτες με ποιότητα, αλλά τους “αδικούσε” η αναποτελεσματικότητά τους.

Για παράδειγμα… Φέτος (2022/23) ο Γκρέι ήταν πρώτος με διαφορά στο πρωτάθλημα στην κατηγορία “χαμένες ευκαιρίες”, με 10 στην κανονική διάρκεια της Super League. Στην ίδια κατηγορία, δηλαδή στις “χαμένες ευκαιρίες”, την περίοδο 2021/22 ο Καμαρά ήταν πρώτος (σ.σ. μαζί με άλλους τρεις παίκτες) στο πρωτάθλημα, έχοντας πέντε χαμένες ευκαιρίες. Συνεχίζουμε με τον Μαντσίνι… Αν μη τι άλλο, ήταν ένας ποδοσφαιριστής που βοήθησε τον Άρη, όμως πολλές φορές τα “χαλούσε” στα τελειώματα. Για παράδειγμα, πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, τη φετινή περίοδο (2022/23) είχε ένα γκολ ανά 12 τελικές προσπάθειες. Αυτό το νούμερο (1 τέρμα ανά 12 τελικές) είχε και ο Καμαρά στην κανονική περίοδο (2022/23).

Επίσης, σε ό,τι αφορά τον Ιτούρμπε, μπορεί να ανέβασε στροφές στα φετινά πλέι οφ, αλλά δεν απέδιδε ικανοποιητικά στο σκοράρισμα ούτε φέτος (2022/23), ούτε πέρυσι (2021/22), έχοντας μάλιστα το ίδιο νούμερο τις σεζόν 2021/22 και 2022/23. Συγκεκριμένα, είχε 1 τέρμα ανά 28 τελικές προσπάθειες στην κανονική διάρκεια (2021/22 και 2022/23) του πρωταθλήματος. Όλα αυτά, είναι ενδεικτικά, γιατί ένας παίκτης δεν χρειάζεται απλώς να είναι μόνο… ποιοτικός και να έχει καλό βιογραφικό, αλλά απαιτείται να το… έχει όσον αφορά το κομμάτι της ευστοχίας στο γκολ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com