Γενικά

“O Σόλων έτρεχε να βοηθήσει τον Άρη σε οποιοδήποτε άθλημα είχε ανάγκη ο σύλλογος”

Στο Yellow Radio 101,7 και την εκπομπή “Box To Box” φιλοξενήθηκε ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, υπεύθυνος στίβου του Άρη ο οποίος μίλησε για τον Σόλωνα που υπήρξε στο παρελθόν αθλητής στον στίβο των κιτρινόμαυρων και πριν από λίγες ημέρες έφυγε από την ζωή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Ιάσονα Μίσχο:

Αρχικά, ανέφερε:

Στον Άρη ξεκίνησε σαν μαραθωνοδρόμος και αθλητής μεγάλων αποστάσεων και όχι μόνο. Όπου η ομάδα στίβου είχε ανάγκη ο Σόλων ήταν παρών για να βοηθήσει. Πήρε μέρος σε διάφορους αγώνες, ένας αθλητής στα 110 μέτρα με εμπόδια είχε τραυματιστεί και ο Σολων πήρε την θέση για να δώσει βαθμούς στην ομάδα.

Για το ποιο ήταν το κύριο άθλημα του:

Ήτανε ο μαραθώνιος, τα πέντε και δέκα χιλιόμετρα, άλλα όπου ο σύλλογος είχε ανάγκη έτρεχε αυτός για να βοηθήσει.

Για τις φωτογραφίες που ανάρτησε μόλις έμαθε πως ο Σόλων έχει φύγει από την ζωή:

Η φωτογραφία είναι μαζί με τον Γιώργο τον Παπαβασιλείου ο οποίος ήταν και αυτός στο τμήμα στίβου του Άρη και είχε μεγάλες Βαλκανικές και Μεσογειακές νίκες, μάλιστα ήταν τόσο καλοί φίλοι ου μόλις έμαθε οτι το τμήμα στίβου του Άρη θα τον βραβεύσει αμέσως ρώτησα αν θα είναι και ο Σολων.

Για το τι άνθρωπος ήταν:

Ήτα ένας πολύ καλός άνθρωπος. Σε έναν μαραθώνιο στην Αθήνα ενώ ήταν μέσα στην πρώτη εικοσιπεντάδα στα μισά της διαδρομής ένας ξένος αθλητής είχε τραυματιστεί και είχε πέσει κάτω τότε ο Σόλων σταμάτησε, έκατσε μαζί του για 15 λεπτά, τον βοήθησε να σηκωθεί ,και πήγανε χέρι χέρι στα επόμενα τέσσερα χιλιόμετρα μέχρι να νιώσει καλύτερα. στο τέλος όταν τερμάτισε το αγκάλιασε και τον ευχαρίστησε για την βοήθεια του.

Για το αν υπάρχει τρόπος να τιμηθεί από τον στίβο του Άρη:

Βεβαίως και υπάρχει, πολλές φορές του είχα πει ενώ ζούσε να τον τμήσουμε αλλά δεν ήθελε αλλά τώρα σε μία γιορτή τώρα φυσικά και θα φωνάξουμε τους δικούς του για να παραλάβουν μία πλακέτα και για εμένα η θύρα τρία πρέπει από και πέρα να γίνει Σόλων Υψηλάντης.

Για τους αθλητές σαν τον Σόλων που πρέπει να μάθουν οι μικρότερες γενιές :

Ο Παπαβασιλείου ήτανε μαζί με τον Σόλων, ο Παναγούλιας ήταν μία εξαετία μετά αν και συνυπήρξαν για ένα διάστημα μαζί στον στίβο του Άρη καθώς έκαναν όλοι τους.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button