Μπάσκετ

Ο κόσμος εκτιμά…

Η… άλλη οπτική της στήριξης των διαρκείας, μέσα από την πρόοδο του Άρη, αγωνιστικά και οικονομικά

Το Eurocup ασφαλώς και αποτελεί “μαγνήτη”, προκειμένου να γίνει μια πολύ καλή αρχή στα διαρκείας, αφού μέχρι τώρα έχουν “φύγει” ήδη 400, το 1/3 των συνολικών διαρκείας της περασμένης σεζόν (σ.σ. ήταν 1.200). Αυτή είναι η μία οπτική… Η άλλη οπτική της σημαντικής στήριξης -στα διαρκείας- των φίλων του Άρη, την οποία σκέφτονται στις τάξεις των “κιτρίνων” και μάλλον δεν έχουν άδικο, είναι πως ο κόσμος… ξέρει να εκτιμά την γενικότερη προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα μπάσκετ, αγωνιστικά και οικονομικά, γι΄ αυτό και στηρίζει ολοένα και περισσότερο τον “Αυτοκράτορα”. Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η ομάδα δείχνει να κάνει βήματα προόδου, σε αγωνιστικό επίπεδο καθώς και στο κομμάτι της εξυγίανσης. 

Αγωνιστικά, υπήρχαν χρονιές που προέκυψε σημαντική “απειλή” για τον Άρη όσον αφορά τον βαθμολογικό πίνακα… Από την σεζόν 2021/22, κάτι άρχισε να αλλάζει. Οι “κίτρινοι” έγιναν πιο “ελκυστικοί” στο παρκέ στον τρόπο παιχνιδιού τους, “έβγαζαν” πάθος… σταθερά, ξεκίνησαν να “κοιτούν” πιο ψηλά και ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ (2021/22) χάθηκε με εκείνη την ήττα (σ.σ. αποτέλεσμα αυτής, ήταν η 7η θέση) από τον Απόλλωνα, στην Πάτρα. Πέρυσι (2022/23), ο Άρης κάλλιστα θα μπορούσε να “μπει” στην τετράδα, εάν δεν υπήρχαν οι διαιτητικές “σφαγές”. Με λίγα λόγια, οι “κίτρινοι” τα τελευταία χρόνια επιδιώκουν να εμφανίζονται ολοένα και καλύτεροι αγωνιστικά. Σε αυτό, προσθέστε και το γεγονός πως φέτος αποφασίστηκε να συμμετάσχει η ομάδα στο Eurocup, κάτι που σημαίνει πως είναι φανερή η διάθεση να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη “εξέλιξη” στο αγωνιστικό κομμάτι. 

Ας σταθούμε και στο οικονομικό… Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική προσπάθεια για να “κατέβουν” τα χρέη. “Παραλάβαμε αρχικά το 2020 ένα χρέος περίπου 5,6 εκατ. ευρώ. Αυτή την στιγμή στην ΚΑΕ Άρης τα χρέη έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Το σύνολο όλων αυτών είναι 2,9 εκατ. ευρώ, μαζί με τα εκχωρημένα. Εάν αφαιρέσουμε τα 350, είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το σύνολο των οφειλών της ΚΑΕ Άρης, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής σεζόν”. Αυτά είπε -μεταξύ άλλων- ο Λευτέρης Αρβανίτης στην συνέντευξη Τύπου στα τέλη του Απρίλη. Βάσει, όλων των παραπάνω, ο Άρης βελτιώνεται τόσο αγωνιστικά όσο και οικονομικά, που αφορά το κομμάτι των χρεών. 

Όλα αυτά, είναι δεδομένα τα οποία εκτιμούνται από τον κόσμο, ο οποίος φανερώνει την “δίψα” του να στηρίζει όλο και περισσότερο. Φάνηκε πέρυσι και με το παραπάνω, ότι οι φίλαθλοι των “κιτρίνων” έχουν “αγκαλιάσει” (κι άλλο) το τμήμα μπάσκετ… Το γεμάτο Παλέ ήταν μια συνηθισμένη και “ωραία” εικόνα, με τους φίλους του Άρη να δίνουν βροντερό παρών στο γήπεδο, ακόμη και μετά από “στραβά” αποτελέσματα. Έβλεπαν και καταλάβαιναν πως η ομάδα… προσπαθεί, ότι θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω ενώ εκτός όλων των άλλων, έκανε “μπαμ” ότι το σύνολο του Καστρίτη δεχόταν “τρικλοποδιές” από την διαιτησία, κάτι που “έφερνε” κι άλλη συσπείρωση. 

Επιστρέφοντας στο θέμα των εισιτηρίων διαρκείας (2023/24), τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα, με τα 400 που έχουν πουληθεί. Ο κόσμος με το “καλημέρα” δείχνει “ζεστός” να “αρπάξει” τα διαρκείας, κάτι που εκτός όλων των άλλων, θα προσφέρει και μια ικανοποιητική βάση εσόδων. Σημαντικό, αυτό το τελευταίο. Στον μπασκετικό Άρη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κάθε ευρώ… μετράει, αφού προκύπτουν διάφορα “ανοιχτά” μέτωπα, τα οποία στην ΚΑΕ επιδιώκουν να “κλείνουν” όσο γρηγορότερα γίνεται.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button