Μπάσκετ

Ο «διαφορετικός» Έρικ Λόκετ για τον Άρη

Όταν αναφερόμαστε στον Έρικ Λόκετ, πρόκειται για τον Αμερικάνο που θα δοκιμάσει ο Γιάννης Καστρίτης και το τεχνικό team, με διάρκεια ενός δεκαημέρου. Καιρός, λοιπόν, να μιλήσουμε για τις ικανότητες του.

Ο 26χρονος γκαρντ ύψους 1,96 μ., έχει αγωνιστεί στην ομάδα της North Carolina, φορούσε την φανέλα της αγγλικής Μπρίστολ, ενώ το προηγούμενο έτος βρέθηκε στην κυπριακή ΕΝΑΔ. Στατιστικά, γνωρίζουμε πως σε 30 αγώνες στην Μπρίστολ υπολόγιζε 14,77 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Η μεταγραφή και συμμετοχή του στο πανεπιστήμιο της North Carolina, προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών αμερικανικών site κι όχι μόνο. Ένα από αυτά, ήταν και το Pack Insider.

Σε σχετικό δημοσίευμα, ο Λόκετ περιγράφεται ως η “τέλεια μεταγραφή”, καθώς τονίζεται πως είναι ένα πολύ γυμνασμένο γκαρντ, με γρήγορη αντίληψη, γρήγορα “πόδια”, ενώ προορίζεται για εξαιρετικός αρχηγός. Ο ίδιος μάλιστα, έχει δηλώσει: “Η αρχηγεία είναι η αρχή και το τέλος στο παρκέ. Πρέπει να δείχνεις στους συμπαίκτες σου πως να δουλεύουν σκληρά συνεχώς. Στο παρκέ, θα είμαι επιθετικός, κάνοντας αυτό που ξέρω καλύτερα”.

Παράλληλα ως σημαντικό πλεονέκτημα, υπογραμμίζεται πως παρά το ύψος του – συνθήκη που κάποιοι θα μπορούσαν να θεωρήσουν μειονέκτημα – είναι ικανός να αμυνθεί σε όλες τις θέσεις. Η περίπτωση που ο αντίπαλος του είναι ψηλότερος, δεν φαίνεται να αποδεικνύεται εμπόδιο για τον Έρικ.

Ο Λόκετ, χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως έναν πολύ διαφορετικό παίκτη, που είναι ικανός να επηρεάσει με έναν ξεχωριστό “αέρα” τον σχεδιασμό της ομάδας του: “Ένιωσα πως θα ερχόμουν εδώ και θα έκανα ότι έκαναν παλαιότερες μεταγραφές. Είμαι ένας διαφορετικός παίκτης, θα επηρεάσω το πρόγραμμα με τον δικό μου τρόπο και αφού βρήκα την ευκαιρία μου, αυτό θα κάνω”.

Είναι λογικό, επίσης, πως απασχολεί το κομμάτι της συνεργατικότητας, καθώς η ΚΑΕ Άρης αναζητά παίκτες που θα καταφέρουν να εγκλιματιστούν με ταχείς ρυθμούς, κάτι που φαντάζει εύκολο για τον παίκτη. Η κοινωνικότητα και ο εξωστρεφής του χαρακτήρας παίζουν κεντρικό ρόλο, βοηθώντας τον και στις αρχηγικές θέσεις, όπου έχει δείξει πως αγωνίζεται με ευκολία: “Είναι ευχάριστη διαδικασία ο εγκλιματισμός στην ομάδα. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, είναι εύκολο, διότι έχουμε πολλούς νέους παίκτες που μαθαίνουν νέα συστήματα, που θέλει ο προπονητής μας να εκτελέσουμε. Είναι εύκολη και μου αρέσει πολύ η διαδικασία”.

Τα παραπάνω, δίνουν την εντύπωση του “πολυεργαλείου” για τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, μένει μόνο να δούμε πως θα τον κρίνει ο “ειδικός” Γιάννης Καστρίτης και οι βοηθοί του…

Φιλομένη-Μαρία Λιάτσα

Είχε από μικρή ηλικία πάθος για κοινωνικοπολιτικά και αθλητικά ζητήματα, ενδιαφέροντα που την οδήγησαν στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και το ΑΠΘ. Το πάθος της για τον αθλητισμό δεν περιορίστηκε στην θέση του θεατή και οπαδού, καθώς την τελευταία δεκαετία αποτελεί αθλήτρια καλαθοσφαίρισης σε διάφορες ομάδες της Θεσσαλονίκης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες όπως το Polls and Politics και σε γραφεία Τύπου των φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ τώρα γράφει για το Yellowradio.gr

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button