Ποδόσφαιρο

“Ο Χρήστος ζει το όνειρό του, αλλά προσγειωμένα”

Στο YellowRadio 101.7FM και στην εκπομπή του Ιάσονα Μίσχου, “Box-To-Box”, φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Ντίνου Κούη, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, όπου και μίλησε για τον Χρήστο Χατζηιωάννου, ένα παιδί που “βγήκε” από τις ακαδημίες του Ντίνου Κούη και πλέον έχει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Άρη.

Για το πώς αισθάνονται με την μέχρι τώρα πορεία του:

“Αισθανόμαστε μεγάλη υπερηφάνεια για τα πρώτα βήματα του Χρήστου στον Άρη, τόσο εγώ όσο και ο Ντίνος Κούης, είμαστε υπερήφανοι που βρίσκεται σε μια εκ των κορυφαίων ομάδων της Ελλάδος, που αγωνίζεται και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα”

Για το πέρασμα του Χατζηιωάννου από τις ακαδημίες:

“Αγωνιζόταν σε τμήμα που όλοι ήταν μεγαλύτεροι από αυτόν, έκανε προπονήσεις και έπαιζε με παιδιά του 2003, ενώ έχει γεννηθεί το 2004, κι αυτό επειδή έδειχνε από τότε τη διάθεση αλλά και το ταλέντο που διαθέτει, ήθελε να δουλέψει και να βελτιωθεί. Δικαιωματικά ο Χρήστος είχε φανέλα βασικού σε αυτό το τμήμα.”

Για τον χαρακτήρα του:

“Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων και πιστεύω πως αυτοί οι χαρακτήρες μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο πλέον. Δεν προκαλεί ποτέ με τη συμπεριφορά του, δεν έχει ανεβάσει το “τουπέ” του επειδή έπαιξε 2 παιχνίδια με τον Άρη. Είναι ένα παιδί συνειδητοποιημένο που δουλεύει πολύ, είχε το ταλέντο αλλά αυτό που έχει πετύχει το έχει κάνει με τη δουλεία του, το ταλέντο δε φτάνει. Ο Χρήστος όλα αυτά τα χρόνια έχει δουλέψει πάρα πολύ για αυτό και πιστεύω πως θα δουλέψει ακόμα περισσότερο τώρα.”

Για τα σημεία στα οποία έχει δουλέψει ο Χρήστος

“Σίγουρα οι ακαδημίες πλέον, δουλεύουν τα παιδιά τους σε πολλά πράγματα, αλλά σίγουρα επίσης δε μπορούμε να δουλέψουμε σε όλα, όπως καταλαβαίνετε. Οι προπονήσεις είναι περιορισμένες και δε μπορούμε να ασχοληθούμε με κάθε παιδί ατομικά, μιας και δεν υπάρχει ο χρόνος. Θεωρώ πως αν ένα παιδί θέλει να δουλέψει πραγματικά, πρέπει να δουλέψει σε όλους τους τομείς και μέσα από τον σύλλογο αλλά και ιδιωτικά, κάτι που ο Χρήστος το έκανε.”

Για το αν έχει μιλήσει με τον Χρήστο τις τελευταίες ημέρες:

“Δυστυχώς όχι, έγιναν όλα τόσο γρήγορα, μίλησα μόνο με τον πατέρα του, ο οποίος μας είπε λίγα πράγματα και ήταν επιφυλακτικός. Δεν πετάνε στα σύννεφα, γνωρίζουν πως αν ο Χρήστος δε συνεχίζει να δουλεύει αυτό μπορεί να σταματήσει. Ζουν το όνειρο αλλά προσγειωμένα και αυτό είναι νομίζω το πιο σημαντικό”.

Για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον Χατζηιωάννου:

“Πιστεύω πως μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Είναι ένα παιδί με πολλές δυνατότητες το οποίο έχει αυτοπεποίθηση, κάτι που είχε και απ μικρός, παίζοντας αντίπαλος με μεγαλύτερες ηλικίες από τότε. Μπήκε μέσα και στα 2 παιχνίδια (με Ολυμπιακό, Γκόμελ) και φαινόταν πως δεν ήταν αγχωμένος, ήταν λες και είχε 30 παιχνίδια στην πλάτη του. Δε φοβήθηκε να πάρει τη μπάλα στα πόδια του και ειδικά σε ένα γήπεδο σαν το “Κλεάνθης Βικελίδης” έδειξε πως δε φοβήθηκε να παίξει μπροστά σε τόσο κόσμο. Πιστεύω θα δούμε πολλά από αυτόν”.

Για το ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του:

“Θεωρώ πως το προσόν του είναι η οξυδέρκειά του, αυτό μπορεί να φέρει στην ομάδα και γκολ και ασίστ αλλά και να βοηθήσει στην επιθετική δημιουργία της ομάδας. Στο μόνο που πιστεύω πως μπορεί να βελτιωθεί ακόμη είναι το σωματικό αν και δεν τον έχω δει από κοντά τον τελευταίο καιρό. Στο τεχνικό κομμάτι σίγουρα δεν χρειάζεται βελτίωση, οτιδήποτε άλλο θέλει να βελτιώσει μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα με δουλεία πάντως.”

Είναι ο Ντίνος Κούης διπλά χαρούμενος που βγήκε από την ακαδημία του ένα παιδί σε μια ομάδα που ο ίδιος είναι σύμβολο;

“Οπωσδήποτε, εδώ υπάρχει και μια ακόμη ιδιαιτερότητα, ο Ντίνος ο Κούης με τον Χατζηϊωάννου είναι από το ίδιο χωριό, την Ξυλούπολη, εδώ υπάρχει ένα κάρμα. Στον Άρη έχουμε δώσει κι άλλα παιδιά, τα οποία μπορεί να μην είχαν τις ανάλογες προσδοκίες, αλλά ο Χρήστος πιστεύουμε πως θα δικαιώσει τις προσπάθειες όλων μας.”

Υπάρχουν κι άλλα παιδιά που περιμένουν από πίσω;

“Σίγουρα υπάρχουν πολλά παιδιά. Στην Ελλάδα, όπως προείπα, δεν είναι το θέμα το να βρούμε το ταλέντο αλλά να το δουλέψουμε σωστά. Όπως σας είπα και πριν, ο Χρήστος πρέπει να βοηθηθεί και από την ομάδα. Πιστεύω πως δε γίνεται να έρχεται ένα παιδί από το εξωτερικό στα 20 και να μην παίζει ένα παιδί από τα τμήματα υποδομών στην ίδια ηλικία. Πιστεύω πως αυτό μας δημιουργεί και πρόβλημα στο ποδόσφαιρό μας, εμένα προσωπικά δε μου κεντρίζει το ενδιαφέρον πλέον το ελληνικό πρωτάθλημα, βλέποντας τόσους ξένους στις συνθέσεις των ομάδων.

Σίγουρα θα παρακολουθώ τον Άρη, τώρα που είναι και ο Χρήστος και ελπίζω να αρχίσουν να αγωνίζονται περισσότεροι ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες, περισσότεροι Έλληνες γενικότερα, ώστε να βοηθηθεί το ποδόσφαιρό μας.”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button