Μπάσκετ

Ο Άρης πάει με τη λογική, με το μέλλον, με το αυτονόητο salary cap

Οι κιτρινόμαυροι κάνουν αυτό που είναι αυτονόητο, στηρίζοντας την πρόταση για το salary cap.

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ανθίζει. Τα χρήματα αυξάνονται από όλες τις απόψεις, με τους παίκτες να παίρνουν έως και 50.000.000 ευρώ και την τελευταία πώληση της ομάδας (Φοίνιξ Σανς) να κοστίζει 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στην Ευρώπη το ενδιαφέρον αγοραστών είναι ελάχιστο, οι μισθοί μικροί και το οικονομικό κέρδος των ομάδων σχεδόν ελάχιστο. Αν μιλήσουμε δε για το Ελληνικό πρωτάθλημα, τότε τα πράγματα φτάνουν σε τραγικό επίπεδο. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κερδίζουν τόσο εύκολο που ο κόσμος τους δεν έχει καν ενδιαφέρον να βρεθεί στο γήπεδο. 

Σε όλη αυτή τη συζήτηση μία πρωτοβουλία της ΑΕΚ κάνει λόγω για εφαρμογή salary cap στην Α1 σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι αποστάσεις. Το ακριβές ποσό δεν είναι γνωστό, υπάρχουν φήμες για διάφορα νούμερα, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα επταψήφιο ποσό.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να μειωθούν οι αποστάσεις -όχι να εξαλειφθούν φυσικά- αλλά και να δοθεί ένα ακόμη κίνητρο στις υπόλοιπες ομάδες. Είναι πολύ ευκολότερο να επενδύσει κάποιος για να χτυπήσει μία ομάδα των 6.000.000 ευρώ από το να παίζει απέναντι στα 15 και τα 20 εκατομμύρια των «δύο».

Ο Άρης παίρνει την μόνη στάση την οποία θα έπρεπε, στέκεται δίπλα στην πρωτοβουλία της ΑΕΚ και θα τη στηρίξει μέχρι τέλους προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία να αναγεννηθεί το Ελληνικό πρωτάθλημα, να γίνουν δυνατά παιχνίδια, να ανανεωθεί το τηλεοπτικό ενδιαφέρον όσο και το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Μένει πλέον να φανεί το ποια θα είναι η επόμενη μέρα…

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...
Back to top button