Ποδόσφαιρο

Μητσοτάκης: “Επιτέλους ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο”

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία του, αναφέρθηκε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αναφέροντας πως η ομάδα της Αθήνας αποκτά επιτέλους ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο.

Το απόσπασμα από την ομιλία του:

Όλα αυτά όμως, θέλουμε να ελπίζουμε, ότι σύντομα θα είναι εικόνες από το παρελθόν, γιατί εδώ μιλάμε για μία ριζική αλλαγή σε μία πολύ μεγάλη έκταση. Σχεδόν η μισή θα γίνει πράσινο και στο κέντρο της φυσικά θα βρίσκεται το υπερσύγχρονο γήπεδο, που επιτέλους αποκτά η ομάδα των Αθηνών, ο Παναθηναϊκός. Οι επισκέπτες θα κινούνται εκεί μέσω ανοιχτών διαδρομών και έξυπνων μέσων μεταφοράς ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για οργανωμένη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Τέλος, ένα παράλληλο όφελος για την πρωτεύουσα, είναι ότι μόλις χτιστεί η νέα έδρα του Παναθηναϊκού, προφανώς θα απελευθερωθεί και η έκταση του σημερινού γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η οποία με τη σειρά της θα μετασχηματιστεί σε έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου βελτιώνοντας ουσιαστικά τόσο την κυκλοφορία όσο και την καθημερινότητα των κατοίκων στο κέντρο.

Μιλάμε συνεπώς, για μια τομή που αφορά όχι μόνο το Δήμο της Αθήνας αλλά ολόκληρο το λεκανοπέδιο, για την οποία εργάστηκαν σωστά και γρήγορα η τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τα συναρμόδια Υπουργεία. Αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια.

Και, βέβαια, θέλω να επισημάνω τον πολυεπίπεδο χαρακτήρα αυτού του έργου. Είναι προφανώς αναπτυξιακός διότι κινητοποιεί σημαντικά ευρωπαϊκά δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας, αλλά είναι προφανώς και κοινωνικός καθώς αναβαθμίζει τη ζωή εκατομμυρίων Αθηναίων οπλίζοντας συνολικά την Αττική με πολύτιμες υποδομές. Ενώ -όπως είπα και όπως είπε και ο κύριος Υπουργός- η παράδοση αυτού του χώρου σήμερα στο Δήμο της Αθήνας συμβολίζει και την επιτυχή διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button